![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2016
|
Alıntı:
Deliklerden başlayarak bütün poşet bu küfle kaplanıyor. Hatta bazı deliklerde köpük gibi minik mantarcık şeklindede oluyor. Nettede fazla bir bilgi yok turuncu küf konusunda neden oluşur nasıl önlenir diye. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Yayılan küf kontaminasyona bağlı. Kompostu dezenfekte ederken, doldururuken bulaşıyor olabilir, misel ya da ortam kaynaklı da olabilir. Adım adım yaptıklarınızı kontrol edin. Sonraki sefer ortamı tamamen dezenfekte etmeden tekrar kompost koymayın. Deliklerden başlaması deldiğiniz aletin yeterince dezenfekte edilmediğini ya da ortamdan hava yoluyla küf bulaştığını düşündürüyor. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2016
|
Alıntı:
Bidahaki denememde kutuya değilde başka karanlık bir yer bulmaya çalışacam. Samanıda biryerden temin edip hijyenede çok dikkat ederek deneyecem. Bir ihtimal alçıyla kireci sonradan ekliyordum, belki ondanda olabilir kaynatırken ekleyecem bu sefer. Yine turuncu küf oluşursa miselden kaynaklanıyor diyebiliriz galiba. Bir sorum daha olacak hidrojen peroksit ilerde ticari anlamda kullanılınca sağlık açısından bir sıkıntısı olurmu? Kullanımı büyük ölçekte pahalı denmişti. Mesela şu an piyasada %50 içerikli 1 litre peroksit 10 lira. Bundan mesela 50 litre suya ne kadar koynak lazım? Sağlık açısından bir sıkıntı oluşturmazsa azıcık fazla maliyetle belki kaynatmaya göre tercih edilebilir. Zahmetide daha az olur hem. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Hidrojen peroksit havayla temas ettiğinde birkaç saat içinde suya dönüşüyor, bu yüzden mantar üretiminde kullanılmasında bence bir sakınca yok ama kullanılması gereken miktarlar ve konsantrasyonlar hakkında hiçbir fikrim yok. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|