View Single Post
Eski 26-11-2016, 16:54   #940
Paçenka
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-11-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque Mesajı Göster
Yayılan küf kontaminasyona bağlı. Kompostu dezenfekte ederken, doldururuken bulaşıyor olabilir, misel ya da ortam kaynaklı da olabilir. Adım adım yaptıklarınızı kontrol edin. Sonraki sefer ortamı tamamen dezenfekte etmeden tekrar kompost koymayın.

Deliklerden başlaması deldiğiniz aletin yeterince dezenfekte edilmediğini ya da ortamdan hava yoluyla küf bulaştığını düşündürüyor.
Evet kullandığım çividen küçük bir ihtimal, yüksek orandada havadan kapmış olabilir. Karton kutuya koyuyordum belki kutudan kapıyordur. Kutu marketten almıştım içindekileri boşaltıp vermişti ordaki çalışan, temizdi baya ama tabi bu bakteriler kutuda yinede mevcut olabilir.
Bidahaki denememde kutuya değilde başka karanlık bir yer bulmaya çalışacam.
Samanıda biryerden temin edip hijyenede çok dikkat ederek deneyecem.
Bir ihtimal alçıyla kireci sonradan ekliyordum, belki ondanda olabilir kaynatırken ekleyecem bu sefer.
Yine turuncu küf oluşursa miselden kaynaklanıyor diyebiliriz galiba.

Bir sorum daha olacak hidrojen peroksit ilerde ticari anlamda kullanılınca sağlık açısından bir sıkıntısı olurmu? Kullanımı büyük ölçekte pahalı denmişti. Mesela şu an piyasada %50 içerikli 1 litre peroksit 10 lira. Bundan mesela 50 litre suya ne kadar koynak lazım? Sağlık açısından bir sıkıntı oluşturmazsa azıcık fazla maliyetle belki kaynatmaya göre tercih edilebilir. Zahmetide daha az olur hem.

Paçenka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön