View Single Post
Eski 22-11-2016, 12:50   #934
suplilumas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-06-2011
@Amanita

1 Eski yazılarımda ayrıntıları var ama plastik kutu içinde mutfakta yapacağım işleme göre mum, alkol, düdüklü tencere ve hazır steril petri gibi aletleri kullanarak streilizasyonu yapıyorum. ****** bu hepa filitreli bir ortam sağlamıyor ama genelde başarılı oluyor. Daha önce yazdığım gibi eğer clonlama yapacaksam her pertiye eşit aralıklarla en az 3 - 4 örnek alıyorum ve toplam 10 petri hazırlıyorum. En son aşamada 10 kap tek örnek yapıyorum.
2 Kapağa delik açıp elyaf filitre yapıyorum en kolay ve hızlı yöntem benim için bu.
3 Ben foruma çok fazla resim yüklemedim zaman alıyor. Sanırım bir kaç tane eski var ama emin de değilim bu forum mu başka bir yer mi diye. Daha önce çok fotoğraf çaldırdığımdan nete çok fazla açık fotoğraf yüklemiyorum. Yüklediklerimi de başka yerde kullanılmamaları için mutlaka yazı ile işaretliyorum. Az önce 4 resim yükledim yazıları yazıp içeriği silmek ayrı bir zaman aldı. Yükeleyince bir kaç kez hata mesajı aldım sonra ikisini yükledi diğer ikisinin boyutunu beğenmedi onları tekrardan küçültüm. Sonunda yükledim ama bu kadar uğraşa o resimleri sayfa sayfa yazı ile anlatmak daha kolay oluyor benim için. Ayırca ürünler demek yanış olur benim ürettiklerim bahçede domates yetiştirmek ile aynı türden bir üretim. Daha öncede bir kaç belirtim ben mantarlarla hobi olarak uğraşıyorum mesleğim değil. Alımını satışını falan yapmıyorum. Bazen yiyorum bazen sadece fotoğrafını çekmek yetiyor. Kütükte ve Torbada Mantar Denemesi bölümüne bakarsanız orada geçen yıl aşıladığım shitakelerin bir kaç gün önceki resimlerini görebilirsiniz.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön