![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Merhaba, Her ilkbahar bahçemin çeşitli yerlerinde çıkan ve ne olduğunu bilemediğim bu mantar(?) hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2011
|
merhaba arkadaşlar, mantar yetiştiriciliği ile ilgileniyorum, bu konuda Ankara'da görüşebilceğim bir arkadaş arıyorum, bu konuda bana ulaşabilir misiniz? teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
Apartmanımın alt katı bodrum vede köydeki garajımdaki odanın biri ışık almaz.Hangisinde daha iyi yetişir.İlk defa başlayacağım.Mantar türü olarak istiridye düşünüyorum vede hepsi içinde mantaar kiti düşünüyorum tavsiye eder misiniz ? Para kazanılıyor mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Çok farklı bir alem ve çok güzel bilgiler vermişsiniz elinize emeğinize sağlık. Bilmeyerek yedimmi bilmem ama bilerek sadece beyaz kültür mantarı yiyorum.Asla cesaret edip pazardan almadım. Hatta büyük alışveriş marketlerine bile güvenemedim. Ancak bildiğim birşey varki bu mantarlar çok güzel yaratıklar. Düşünsenize evimizde menekşe gibi mantar türleri beslesek (olabileceklerden) ben hep dokununcada zehirler aman çoluk çocuk var diye uzak dururum ama nerde görsem durur bakarım bence bir yaradılış mucizesi bu sevimli şeyler. Şarap şişelerinin kapağıda mantar türü mü. Ben Osmanlının yıllar önce böyle ağaçlar ektiğini ve halen bu ağaçlardan edinilen ne ise onunla şarap şişesi mantarı yapıldığını duymuştum. Bu konuda yorumunuzu merak ettim. Emeğinize ve bilginize sağlık keşke üniversiteler kurulsa bilirkişiler çoğalsada dünyada açlık var iken Allahın gözümüze soktuğu şu güzelim vatanımda yetişen mantarlardan tüm insanlık faydalansa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Bu konuyu okuduktan sonra tesadüf haberlerde bir otel sahibi şeker vs. iyi gelen bir mantar türünü çuvalda samanların arasında havaya asılı çuvalda yetiştirdiğini gördüm. Çok enteresan bir manzaraydı tam anlayamadım ama yetiştiren adam sanki çiğ olarak mantarı ağzına atıp yedi. Bu olabilirmi? Yani çiğ yenirmi? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
Yazılarınızı ilgiyle okudum, paylaşımlarınız için teşekkür ederim. bende geçen seneki ilginç bir anımı anlatmak istedim. izmir/Göztepe'de sahil yolu tarafındaki pizza pizza isimli fastfoodun bahçesinin önündeki bir keçi boynuzuağacı ile ilgili maceram ![]() Düzenleyen UtkuMun : 17-02-2012 saat 16:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Bu sene de acaba bir mantarlarla ilgili eğitimi olur mu geçen yılkı gibi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Merhaba, heyecanla mantar eğitimi bekliyoruz. Bu sene yapılacak mı? teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2012
|
Selamlar, forumda ilke defa yazıyorum, o yüzden yabancıyım, hatalı bir yerde yazıyotsam kusura bakmayın, Ormanda kavak köklerinde bulduğum istiridye/kavak mantarını köklerden keserken biraz derin kesmişim, eve gelince mantarları ayıkladım ve fazla kökleri yeniden kestim, kalan kökleri saksıya gelişigüzel soktum ve üzerine su döktüm, parmak kadar üç parçanın üçünde de 5-6 gün sonra mantar yetiştiğini gördüm, toprak saksıda yetişen istiridye mantarları yenir mi ? Bu konuda bilgisi olan varsa ve bilgi verirse sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
Sayın Cml, istiridye mantarı selülozu parçalayacak enzim sistemine sahiptir.Toprakta yetişmez normalde.Ama sizin saksı toprağında torf kullanmışsanız torfta da selüloz vardır muhtemelen.Çıkan mantarın istiridye mantarı olduğuna eminseniz yenmesinde bir sakınca olacağını sanmıyorum.Ama sizin ektiğiniz kökleri enzimleyen başka bir tür mantar da çıkabilir.Bundan emin olmanız gerek.Size tavsiyem evde yetiştirmek istiyorsanız karton kutuları parçalayıp ıslatın arasına minik mantar parçaları koyup bir naylon torba veya kutuya koyup nemli biyerde bekletin.Veya kullanmadığınız kitap dergi vs. varsa bunları ıslatıp yaprakalrı arasına ekim yapabilirsiniz.Normalde Sterilize edilmesi gerek ama siz saksıda bile yetiştirmeyi başarmışsınız siz etmesiniz de olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
merhaba 136 nolu mesajımdaki mantarlar(?) hakkında bir bilgi edinemedim. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. ![]() saygılarımla. Düzenleyen mozen : 22-01-2013 saat 10:34 Neden: kelime düzeltmesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2013
|
Düzenleyen FAKO : 12-03-2013 saat 09:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2013
|
http://www.youtube.com/watch?v=EbJxvPeSuaI http://www.youtube.com/watch?v=F4Jha56hKS8 http://www.youtube.com/watch?v=9dZUJ0DU3wM Düzenleyen FAKO : 12-03-2013 saat 11:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2013
|
Bilecik'in Pazaryeri yöresinde, halk arasında çok rahat yenen; ufak boylu ama makro, genelde bir yerde birden fazla yakın ve yol gibi bir oluşum ile, koloni benzeri bir halde çoğalıyor. Bu mantarın türünü biliyor musunuz? Ya da buna benzer bir mantar; çünkü sizin de belirttiğiniz gibi Türkiye'de hemen hemen hiç bir kaynak yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
bu mantarı türü nedir,
bu mantarı adı nedir,heryerde bolca mevcut,adı nedir,zehirlimidir,çok hoş duruyor, ![]() ![]() ![]() ![]() en son köygöçüren fide,yenip,yenmediği hakkımda bi bilgim yok,maalesef, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
günceldir, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar,bu kirli sarı renkli mantarın,türünü,latince ismini bulamadım,bu mantar sadece sonbaharda,açıyor,agaç kökü dibinde,kirli sarı rengi,semsiye seklinde,sapı,20-25 cm e kadar büyüyor,sapkasıda bir insanın iki avucu kadar,büyük,yani oldukça büyük bir mantar,dibi çim,agaç kökü,birde oldukça nemli,2-3 m 2 lik alanda her sene,veya 2 senede bir 5-10 tane çıkıyor,ve ellemezsem,anlattıgım boyuta ulasıyor,kokusu normal mantar kokuusu pis bir koku yok,lamelleride oldukça sık,oldukça etli bir mantar,bulundugu bölge marmara bölgesi,türü zehhirli olup,olmadıgı,yardımlarınızı bekliyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
bu mantarın adı nedir, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Bu mantar çiftini yakınımızdaki sitenin çim alanında gördük, çok büyük ve epey de korkutucu görünüyor. Sitede gördüğüm birkaç mantar türüne benzetmekle birlikte bunlar daha kara geldi.. Türüni bilenler aydınlatırsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Moderatör
|
Yandan görünüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Moderatör
|
Bu fotoğrafları sonbaharda Londra Hyde Park'ta çektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Moderatör
|
Ben Yalova'dayken eşim salondaki Draecena saksısını büyük görüp aşırı sulayınca öbek öbek mantarlarımız olmuş, ilk grup epeyce büyümüş, üç dört grup daha baş göstermiş, hızla büyüyorlar. Şapkaları 2-3 cm büklüğünde. Mantar türleri hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımı çok makbule geçer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2009
|
Zehirli bir mantarın sporları zehirsiz bir mantara bulaşırsa onu da zehirli hale getirir diye bir söylenti var. Doğruluk payı var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
Dogru degil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2017
|
Ormandan toplanan mantar
Ormanda gezintiye çıkmıştım. Bu mantarla karşılaştım. Bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa çok memnun olurum. Yenir mi acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2017
|
![]() Bu da mantarın altından görüntüleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-07-2014
|
Hydnum repandum andırıyor , sapları fotografta yok . ezilen kırılan yerleri ne renge döndü? Tamamen tahmin yaparak söylüyorum. kesin bilmediğiniz mantarı asla yemeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|