![]() |
Sayın bitkici volkan; Çapkın' a hoşgeldin diyoruz. Güle güle geçinin! hayırlı olsun.
Beni anlayabilecek ancak siz olacaksınız; Olmaz böyle şey. Bir günde gaga taşını bitirdi. Onun derdini anlıyorum. Hep dışarda kalmak istiyor. Karanbole kafes kapağını kapattım. O kızgınlıkla gaga taşını toz deterjana döndürdü. Yarım nasıl anlaşacağız bakalım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba
2 Eklenti(ler)
uzun zamandır internete girememiştim ve ilk olarak çapkınla geldim.
|
bitkici volkan ve Çapkın'a merhaba!
|
bgün bahçede yakaladık yavru gözlerini kapatıyor biraz titriyor aynasını üzerine yatıyor uyumakmı istiyor acaba yemde yemiyor ne yedirmeliyim acama çok acilll lütfen cevaplarınızı bekliyorum
|
Kuşlar 24 saat bir şey yemezlerse ölürler, isterseniz bir yumurta maması deneyin belki yer :(
|
*** arkadaşlar bende 2 adet kuş var muhabbet dişi erkekten daha iri uzun süredir beraberlerdi erkek ele alışkın omuzumuzdan inmiyor yeni yeni çok iyi anlaşaya başladılar acaba yavrulayabilirlermi erkegin ele alışkın olması sorunmu ?
|
Alışkın olması sorun yaratmaz ancak bir süre sonra size ilgisi azalacaktır doğal olarak, dişi kuşa doğru yönelecektir.Üreme isteklerini erkeğin cere dediğimiz burun kısmının mavi olması, dişininde kahverengi olmasından anlayabilirsiniz...
|
aynı zamanda utangaç kuşlardır esasında. çok da duygulu. o yüzden onlar için bir yatak odası yapmalısınız. bilginize...
|
Merhabalar bende de 2 tane muhabbet kuşu var birine hala isim bulamadım.
Diğeri yaklaşık 3 yaşında. Geçen ay hastalandı, veterinerle telefonla görüştüm. Önerdiği ilaçları kullandım. Şimdi neşesi iyi fakat dışkısının rengi hala tam iyileşmediğini düşündürüyor. Belli aralıklarla (iyileştikten sonra 2 sefer oldu) burun deliklerinin hemen üstündeki tüylerde kan oluyor. Birkaç gün içinde görünüm normale dönüyor. Acaba kuşlarda da gaita tahlili yapılarak sorun anlaşılabilir mi?(veterinerlik fakültesinde büyük ihtimal yapılıyordur, ama serbest çalışan veteriner hekimler tarafından yapılır mı merak ediyorum) Bu konuda bilgisi olan ya da böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum. |
yardımcı olacak bilgiye sahip değilim.
ama geçmiş olsun dileklerimi sunmak isterim. umarım en kısa zamanda kuşunuz sağlığına kavuşur. |
İlginize çok teşekkür ediyorum Sayın maysan80.
Muhabbet kuşu hastalanan arkadaşlar için belki yardımı olur diye tecrübemi paylaşmak istiyorum.Çoğu veteriner muhabbet kuşu hakkında fazla bilgim yok diyor. Aslında önceleri tüylerini devamlı kabartan, üşümüş gibi duran, iştahı kaçan, ötmeyi bırakıp günden güne kötüleşen ve sonra da ölen birkaç kuş oldu, çok üzülüyordum. Onları iyileştirmek için sadece kuşçularda satılan vitamin ve mineralleri kullanıyordum, işe yaramıyordu. Bu sefer veteriner tavsiyesi ile antibiyotik ve vitamin kombinasyonu kullandım, neşesi iyi ama kanamanın da sebebini bulabilsem tamamdır inşallah...(Aslında kafeste takılı olan suluğa metal yavaş yavaş çözünüp, kuş ta o suyu içtikçe zarar veriyor. Belli aralıklarla kanama ile ve tırnaklarında koyu renklenme ile kendini gösterdiğinden şüpheleniyorum. Suluğu çıkarıp banyosuna su koydum ondan içiyor şimdilik. O sebeple ise yeni bir kafes almam şart.) |
merhabalar
benim çapkına dişi bir kuş aldım bir ay önce neşeleri gayet iyiydi taki düne kadar. Sabahtan gördümki ishal olmuş akşama ishal ilacını suyuna karıştırayım diye düşünüp işe gittim ,akşam eve geldiğimde gördüğüm manzara dahada kötüydüdışkısı aşşağıya sarkmış kanlı ve yapış yapış birşey. hemen temizledim ishal ilacından içirdim kafesini ayırdım. veterinere götürecektim ancak saat geç oldu ve ilçede kaldığım için kuştan anlayan bir veteriner yok sizce başka ne yapabilirim. |
1 hafta önce adamdan 1 çift muhabbet kuşu aldım önceden onda yumurtlamış yuvaya koydum fakat bizden çok ürküyolar acaba düşüncem şu biz varız diye çiftleşmeye çekiniyolarmı böyle giderse yumurtlamazlarmı ?
|
Sayın cagan1014,
Muhabbet kuşlarınızın ilk önce ortama alışmaları gerekiyor. Biraz sabırlı olun, zamanı gelince yumurtlar, çiftleşirler. |
Teşekkürler hint bülbülleri hakkındada yardım edermisiniz , 1 hafta oldu alalı biri dişi biri erkek hep yanyanalar filen artık alışmışlarmıdır fonluğu koyıyımmı birde eş beğenmemezliği olmuyor değilmi
|
Sayın cagan1014, hint bülbülü beslemediğim için yardımcı olamayacağım.
|
Sayın Moderatörüm şöyle düşünüyorum bizim alt kat boş ve küçük bir oda var o odaya muhabbet kuşu alayım örneğin 5 dişi 5 erkek duvarlarada fonluk asayım çivileyim yani orda öyle yapsam kuşlar eş olup o fonluğa girip hep beraber yumurtlarlarmı ?yoksa hepsi aynı ortamda yani aynı odada olması sorun olurmu ,
|
Sayın cagan1014,
İlk önce muhabbet kuşu bakımını öğrenin. Yeni aldığınız kuşlara bir iki sene bakın; muhabbet kuşu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra üretimi düşünürsünüz. Zamanı gelincede üretimi kafeslerde yaparsınız. |
Evet anladım fakat yani kafes yapmasak diyorum bir odaya hepsini salsak 5 tane çift olarak duvarlara fonluk assak bir sıkıntı olmaz demi 5 çiftde fonluklara girip yumurtlarlarmı onu merak ediyorum yoksa odada çok kuş var diye olmazmı?
|
Alıntı:
|
Efendim muhabbet kuşlarıda hint bülbülleride mecbur odamda duruyorlar aksi takdirde alt kata koysam soğuk kafes odanın en uzağında ve sadece yem koyarken elliyorum ip koydum ipi ağzıyla alıyolar ama bişey yapmıyolar yuvalığıda koydum daha keşfetmediler napmam lazım keşfetmeleri için zamanla yuvalığı keşfederlermi ? bide yuvalığı ters koydum yavru yaparlarsa hem ben görmicem hem rahat olcaklar diye birbirlerini hep kaşıyolar filen muhabbet kuşları ise yuvalığa giriyor çıkıyolar önceden aldığım kişide yumurtlamış kuşçuya söyledim yumurtlıcaklar ozaman diyor yorumlarınızı bekliyorum
|
Muhabbet kuşları ile ilgili...GOOGLE den girerek, Kıvrık Gagalılar Derneği Sitesine üye olup Formada girerek, Muhabbet kuşları hakkında her türlü yardımı alabilirsin ,site bu amaçla kurulmuştur, Bende o derneğe üyeyim kardeşim sabırlı olmanıda tavsiye ediyorum...
|
Merhaba arkadaslar,
Bir cift ingiliz muhabbet kusum var ve ilk defa yavru aldim. 5 yumurtadan sadece biri dolu cikti. Tek yavrum su anda 14 gunluk. Yuva yavrunun diskisi ile dolmaya basladi. Sizce kumunu yenilemeli miyim? Yoksa anne kizar mi buna... Bu arada neden 5 yumurtadan 1 dolu cikti sizce.. Hepsinin dolu olmasi icin almam gereken bir onlem var midir.. Simdiden tesekkurler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Resimler..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025