agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

Özlem Ünel 10-01-2011 14:55

Kuşumun gözü şişti

Geçen gece kuşumun derdine çare ararken buldum bu siteyi,birtakım ilaçları öğrenmek açısından faydalı oluyor keza veterinerler cep yakıyor.Kuşumun gözleri şişmişti ,ölen kuşumun antibiyotiğinden kullandım bir çay bardağına bir damla antibiyotik ve bir damla vitamin koyup sabah akşam beş gün içirdim.İlacın kısmen faydası oldu gözlerinin şişi indi ama ilacı kestikten sonra tek gözünü kaşıya kaşıya tekrar enfeksyon kaptırdı.Bugün veterinere götürdüm,iki ayrı çeşit antibiyotikle kaşıntı için damla verdi.Bir çay bardağındaki suya toplam 12 damla ilaç damlatacağım.Sabah akşam üç gün vereceğim ancak korkuyorum bu miktar çok fazla değil mi?Hayvan zehirlenmesin?Yemesi içmesi yerinde uçuyor,siz ne dersiniz?:confused:

dogu2119 30-01-2011 18:22

http://rapidshare.com/files/445331146/30012011236.jpg
http://rapidshare.com/files/445331161/30012011235.jpg

Bu iki resimdeki kuşumun hali

Yavrucum cok hasta Konuşan kuş konuşmaz oldu uçmayı tamammen kesti ve ayrıca cok halsiz sizden bu konudan yardım bekliyorum lütfenn .

sessizgece 31-01-2011 18:17

benim evde vardı iki tane şansıma biri dişi biri erkekmiş 2 hafta önce 6 tane bebekleri oldu çok tatlılar en kısa zamanda resimlerini eklemeyi düşünüyorum

dogu2119 01-02-2011 08:45

ne biçim site bu ya hiçmi cevap verecek bi kul yok.Sayın administör bu siteyi sen çöpe at bence hiç bir işe yaramazz.

dogu2119 01-02-2011 13:46

Boşver ssizden artık isteyen yok.bu siteyide her gördügüm yerde kötüleyecegimi biliniz.

bettyycim 01-02-2011 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogu2119 (Mesaj 750439)
Boşver ssizden artık isteyen yok.bu siteyide her gördügüm yerde kötüleyecegimi biliniz.

Durumunuz madem bu ! Veterinerler ne güne duruyor, paranız yoksa bile Tarım İl Müdürlüklerine müracaat edip, ücretsiz destek alabilirdiniz. Bu tafra kime anlayamadım

ligustrum 01-02-2011 22:10

Muhabbet kuşuna kuş yemi tohumundan başka neler verebilirim?

Nariel 02-02-2011 01:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogu2119 (Mesaj 750439)

İlk mesajınızla ikinci mesajınız arasında 2 gün var sadece. Hem 1.5 gün cevap alamayınca fevri davranıyorsunuz, hem de size güzelce verilmiş bir cevaba saygısızlık ediyorsunuz "boşver artık istemiyorum" diye.

Bu site adı üstünde agaclar.net; hayvan değil bitki sitesi. Ağırlık ve uzmanlık bitkiler üzerine. Kaldı ki bu durumda 2 günde cevap almanız gayet uygun bir süre; ve kaldı ki kimse size cevap yazmak zorunda bile değil.

Sitenin işe yarayıp yaramayacağı ise yıllardır ayan beyan ortada. Sizin haksız yere kötülemeniz ne zarar verir ne fayda.

Durumunuz çok acil idiyse;

1) Hayvanları uzmanlık edinmiş başka internet sitelerinden yararlanabilirdiniz.
2) Belediye veterinerine başvurabilirdiniz.
3) Arka arkaya "cevap verin,hani kimse yok mu" türünden yazıp emek harcayacağınıza derdinizi açıkça belirten yazı yazabilirdiniz.
("Kuşum hasta oldu yemeden içmeden kesildi,konuşmuyor". Kahin mi buradaki arkadaşlar nereden bilsin hiçbir ön bilgi olmadan kuşunuza ne oldu. )
4) Önceki sayfaları okuyabilirdiniz. Benzer durum yaşayan arkadaşlar vardı yanılmıyorsam.

İnsanlarımız herşeyi birinden mi bekliyor ne.

furkan yıldız 02-02-2011 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 750637)

Muhabbet kuşu çok değişik bir kuş ne versen yiyor. Benim eski kuşum bizimle birlikte yemek yerdi. Tel şehriyeleri yerdi. Yemediği meyve türü kalmamıştı. Özellikle elma ve karpuzu çok seviyorlar. Ve kıvırcık vazgeçilmezleri. Çok güzel yiyorlar.

ligustrum 02-02-2011 09:27

furkan yıldız
Muhabbet kuşuna " tuvalet terbiyesi" konusunda yol alabilirmiyiz.
Ufak-tefek çözümler var mı?
Cin fikirliler ne diyorlar?

furkan yıldız 02-02-2011 09:42

:) bu konuda hiç bir fikrim yok gerçekten. köpeği güzel eğitebilirim ama kuş eğitimiyle ilgili maalesef :(

serkan_istanbul 02-02-2011 13:20

Alıntı:

muhabbet kuşlarına ben yumurtayı, patates ve bisküvi bebe olursa iyi karıştırıp veriyorum 15 günde bir ıspanak yıkayıp, marul,kıvırcık, kepekli ekmek multivitamin veriyorum kuş satan yerlerde var bunlarıda verebilirsiniz maydanoz lahana türlerini vermiyorum. kuş kumu ve gaga taşlarıda sürekli var. benim kuşum bu şekilde tam 15 yaşına kadar yaşadı. şimdi bir tane yeni yavru kuşum var sevgiyle kalın

ligustrum 02-02-2011 14:17

serkan istanbul
Multivitamin konusunda gerçeğini bulmak gerek. Aldığım kuşyemi nin içerside renkli renkli tanecikler var. Ama kuş bunların hiçbirini yemiyor sanırım. Çünkü; her yem koyduğumda,yem kabında birikerek çoğalıyorlar. Bu sebeple bu renkli taneciklerin sahte olduklarını düşünüyorum.
Yeni kuşunuza sevgiler.

serkan_istanbul 02-02-2011 14:44

ben vitamini kuş satan bir yerden aldım sıvı halde aynı zamanda veteriner de önerdi. teşekkür ederim

gtatas 02-02-2011 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Özlem Ünel (Mesaj 739513)
Geçen gece kuşumun derdine çare ararken buldum bu siteyi,birtakım ilaçları öğrenmek açısından faydalı oluyor keza veterinerler cep yakıyor.Kuşumun gözleri şişmişti ,ölen kuşumun antibiyotiğinden kullandım bir çay bardağına bir damla antibiyotik ve bir damla vitamin koyup sabah akşam beş gün içirdim.İlacın kısmen faydası oldu gözlerinin şişi indi ama ilacı kestikten sonra tek gözünü kaşıya kaşıya tekrar enfeksyon kaptırdı.Bugün veterinere götürdüm,iki ayrı çeşit antibiyotikle kaşıntı için damla verdi.Bir çay bardağındaki suya toplam 12 damla ilaç damlatacağım.Sabah akşam üç gün vereceğim ancak korkuyorum bu miktar çok fazla değil mi?Hayvan zehirlenmesin?Yemesi içmesi yerinde uçuyor,siz ne dersiniz?:confused:

Terramisin krem tavsiye edebilirim.Göz çevresi için geçmiş olsun.

gtatas 02-02-2011 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 750823)
serkan istanbul
Multivitamin konusunda gerçeğini bulmak gerek. Aldığım kuşyemi nin içerside renkli renkli tanecikler var. Ama kuş bunların hiçbirini yemiyor sanırım. Çünkü; her yem koyduğumda,yem kabında birikerek çoğalıyorlar. Bu sebeple bu renkli taneciklerin sahte olduklarını düşünüyorum.
Yeni kuşunuza sevgiler.

Bu renkli şeylere lütfen aldanmayın normal olan iki çeşit yem yerler ince yem ve beyaz darı(küçük yuvarlak) bunları yedirin.Hatta beyaz darıyı az verin.

gtatas 02-02-2011 21:06

Alıntı:

Taze brokoli, roka, marul, havuç, az haşlanmış patates, elma bunlar kuşun ömrünü uzatacaktır.Lütfen dere kumu vermeyi ihmal etmeyin.

gtatas 02-02-2011 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogu2119 (Mesaj 749567)
http://rapidshare.com/files/445331146/30012011236.jpg
http://rapidshare.com/files/445331161/30012011235.jpg

Bu iki resimdeki kuşumun hali

Yavrucum cok hasta Konuşan kuş konuşmaz oldu uçmayı tamammen kesti ve ayrıca cok halsiz sizden bu konudan yardım bekliyorum lütfenn .

Evet sen de ilk önce şu fotoları düzeltirsen bir yardım görebilirsin.Ayrıca da burada hayvanları seven insanlarız , sen de lütfen hayvanlardan farklı olmamız gerektiği gibi davran umarım herkes seni kucaklar ve yardımcı olur.

dlk 02-02-2011 21:15

Tuvalet eğitimi için 5 yıldır ugraşıyorum ama maalesef hiç ilerleme yok. Benim önemsediğim kadar önemsemediği bir gerçek.

ligustrum 04-02-2011 11:14

sayın atatas, dlk
Önerileri dikkate alacağım. Kumu kalmadığını yeni gördüm.

bitkici_volkan 19-02-2011 08:04

Merhaba;
iki ay öce yavru bir muhabbet kuşu aldım. Aldığımda kuyruğu yoktu. Satan kişi yavru olduğunu ve hemen çıkacağını söyledi ancak kuyruğunun dışında kursak ve etrafı, kanat altları ve bogazının etrafındaki tüyler döküldü. veteriner hekime götürdüğümde stresten dolayı olduğunu ilaçla ve uzun sürede geçeceğini söyledi. vitamin takviyesi yaptım ancak her geçen gün kötüye gidiyor. Acaba başka bir sorun olabilirmi.

bitkici_volkan 20-02-2011 12:20

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Dün beşke bir veterinere daha götürdüm yemi değiştirmemi tavsiye etti elma ve marulda ara ara yedirmem gerektiğini söyledi. Zaten ara ara yeşillik yediriyordum, farklı yemlerde veriyordum. şimdiden sonra yediği şeylere daha dikkatli sececeğim. kafesinide değiştirdim daha büyük bir kafes aldım çeşitli oyuncaklardanda aldım. şimdi neşesi daha iyi çok hareketli. Bu hali beni mutlu ediyor inşallah dahada iyi olacak.

bitkici_volkan 20-02-2011 23:48

Teşekkür ediyorum. Muhabbetimin fotoğrafını yüklemeye çalıştım ama internetimin yavaş olmasından dolayı başarısız oldum . En yakın zaman da fotoğrafını yükleyeceğim. Tüysüzde olsa çok sevimli olduğunu göreceksiniz. tekrar teşekkür ediyorum.

bitkici_volkan 27-02-2011 08:14

Tekrar merhaba.
Kardeşim bir hafta önce yavru bir kuş aldı. Yavru daha annesinden yeni ayrıldı. Kuş bir haftada tam bir evin maskotu olmuş. Kardeşimin yanından ayrılmıyor, kendini sevdiriyor çok tatlı birşey. bendeki ise hala ele ancak geliyor ve ilk fırsatta kaçıyor, kendini hiç sevdirmiyor. alalı 3 veya 4 ay oldu. Sormak istediğim şu acaba kendini sevdirirmi, sevdirimesi için ne yapabilirim ve nekadar süre geçmesi gerekiyor?
Kısacası bendeki muhabbetmi normal kardeşimdekimi?

bitkici_volkan 27-02-2011 22:19

ya çok güzel bir kuş maşallah

bitkici_volkan 27-02-2011 22:39

Resim yüklemeye çalıştım ama olmadı bendeki muhabbeti göstermek istemiştim.
Biraz önceki msjı ondan dolyı kısa yazdım. Gerçekten kuşunuz çok güzel. Verdiğiniz tavsiyeleri hemen uygulamaya başlıyacağım. Birde 3 tane muhabbet var bende demişsiniz. İnternetten araştırdığım kadarıyla muhabbet tek olmadığı zaman insanlara alışamıyor diye birkaç yerde makaleler okumuştum. Siz nasıl eğittiniz üçünüde acaba bende yanına bir arkadaş alsammı. Bu arada benim kuşumun ismini osman olarak koydum :) bana darılan olmaz diye düşünüyorum

eski tohum 05-03-2011 01:26

merhabalar
ben açık alanda muhabbet kuşu beslemek istiyorum(açık salmada)

kuşlar yaşarmı?bilgi verirmisiniz?

yani muhabbet kuşu nelere dayanır nelere dayanmaz?

şimdiden sağolun
selamlar

bitkici_volkan 07-03-2011 08:33

adı osman

1 Eklenti(ler)
işte benim osmanım

ugur29 11-03-2011 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bitkici_volkan (Mesaj 764559)
işte benim osmanım

Sayın Bitkici Volkan

Kuşunuzun resmi son hali ise eğer kuşunuz tüye girmiş, biraz daha iyi beslenip bu süreci atlatması lazım sıvı vitamin takviyesi verebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bendede bir muhabbet kuşu var 10 aylık oldu eş almayı düşünüyorum. Yanlız bizim oğlan biraz nazlanıyor. bakalım bu hafta sonu bir kuşçuya götüreceğim beğendiği dişiyi alacam oğluma :)

gtatas 12-03-2011 13:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eski tohum (Mesaj 763830)
merhabalar
ben açık alanda muhabbet kuşu beslemek istiyorum(açık salmada)

kuşlar yaşarmı?bilgi verirmisiniz?

yani muhabbet kuşu nelere dayanır nelere dayanmaz?

şimdiden sağolun
selamlar

Sayın eski tohum muhabbetler açık alan da yapamaz.10 senedir üretimini yapmakta olduğum bu hayvanlar gece gündüz ısı farkından çok etkilenirler bunu öğrendim.Tüm canlılar gibi illaki korunaklı ve sıcak bir yer ararlar, kendilerini güvende hissetmek için.Ve sonra üreme sürecine geçerler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025