agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

ukalady 08-05-2010 14:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zühre Demir (Mesaj 634156)
Ah bilmem mi, zaten yavru kuş aldım. Sanırım en uçarısını seçmişiz. Artık alıştırmaya çalışmıyorum, onu özgür bıraktım, her hali ile seviyorum. :) Madem bizimle arkadaş olmuyor o halde ona bir arkadaş alacağım. :)

kuşunuzu alalı ne kadar oldu sevgili zühre ?

ukalady 08-05-2010 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kübra44 (Mesaj 626102)
arkadaşlar ben 6-7 ay önce bir muhabbet aldım ama hala korkuyor ürküyor konuşması için eğittim ama nafile hala korkuyo ve kaçıyo ve ya ısırıyo bilgi lütfen

oldukça uzun bir zaman, alışması olanaksız gibi görünüyor. elinize almış oldugunuzdan kaynaklandıgını düşünmüyorum ama eger bu gercekten bir etkense ve elinize birkez almış bulunduysanız size tavsiyelerim sunlar belki işe yararlar;
bence her gün aynı saatte onu kafesinden dışarı cıkarın bırakın bulundugu odanın içinde serbestce dolaşsın. eger sürekli bir yerde duruyorsa ki (genellikle kendine 1 ya da 2 yer secer) onu rahatsız etmeyin. sadece arada sırada aynı kelimelerle ona seslenin. kafesine girmiyorsa bunu akşamları yapın ki karanlıkta tutmanız kolay olsun böylece onu kovalamazsınız. yalnız bu hayvanlar cok akıllı bir süre sonra ışık kapandıgı anda onu tutacagınızı anlıyorlar ve karanlıkta ucmaya kalkışabiliyorlar. buna da dikkat edin ve düğmenin yanında birini bekletin ki ışıgı hemen acsın , bir yerlerini incitmesine izin vermeyin. avucunuza alıp onu hemen kafesine koymayın o ne kadar hırcın davransada boynunu kaşıyın sevin ve herzaman kullandıgınız birkaç kelimeyi tekrarlayın daha sonra kafese koyun. benim kuşumda yavru ve hırçın bir dişiydi. ben onu bu şekilde 3 ayda alıştırabildim. bunların dışında aynı odanın içinde kafesinin yerini ayda bir kez degiştirdim, arada sırada kuş sesleri dinlettim, kitap okurken vs. kafesi yakınıma yerleştirip onunla hiç ilgilenmedim bu süre içinde sizi izleyecektir kesinlikle ilgilenmeyin kafesi tekrar oldugu yere koymadan once elinizi kafese yavaşca sokun ama ona dokunmaya calışmayın muhtemelen kaçısacaktır elinizi başka tarafa yöneltin ve orada bekletebildiginiz kadar bekletin daha sonra elinizi kafesten cıkarın ve aynı şeyi birkaç kere daha yapın. sonrada yavaş yavaş parmagınızı ayaklarına yanastırın hala kaçıyor olabilir pes etmeyin ertesi gün tekrar deneyin . cok uzun sürse bile kendine asla dokundurtmayacak ama parmagınıza mutlaka cıkacaktır. ilginçtir ki kafes içinde parmagınıza cıkan kuşunuz dışarıda elinizi bi metre bile uzaktan kaldırsanız hala kaçıyor olabilir. umudunuzu kaybetmeyin (benim ki öyleydi ) ama birgün parmagımı uzattıgımda parmagama cıkıverdi pambukum. tam mutlu son derken ertesi gün yine kaçmaya başladı (o dereceydi yani) aynı şeyleri cok tekrarladım şimdi benden ayrılmıyor. sabırlar dilerim. umarım alışır.

Zühre Demir 08-05-2010 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ukalady (Mesaj 634371)
kuşunuzu alalı ne kadar oldu sevgili zühre ?

Valla 8-9 ay kadar oldu, tık yok. :)

umıt79 08-05-2010 23:06

Sizlerin ki iyiymiş.Benim dişi muhabbetim son 6 yıldır böyle vahşi :):):)

Zühre Demir 09-05-2010 00:43

:) Benimki de aradan 16 yıl geçse bile değişmeyecek, biliyorum. Ama ben onu böyle de seviyorum :)

oki_1655 09-05-2010 03:40

Benim dört kuşumunda hepsi farklı karakterdeler.3 aydır uğraşıyorum fakat hala bir ilerleme yok bir türlü alışamadılar bana.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1272491058

Fotoğraftakilerden yeşil ve mavi olan da sorun yok fakat sarı (Bihter) ve mavi-beyaz (Behlül) çok hırçın.Sarı olanı ne zaman elime alsam hiç susmadan bağrıyor ve mecburiyetten bırakmak zorunda kalıyorum.Mavi-beyaz olanı ise malesef hiç elime alamıyorum.Ne zaman elime alsam mutlaka elimi kanatmadan bırakmıyor.

1-2 ayda sevgili Ukalady nin söylediklerini deniycem artık yine de bir değişiklik olmazsa kaderime küsüp uzaktan bakmakla yetinicem..

oki_1655 09-05-2010 03:43

Bu arada burası yeri olmasada paylaşmak istedim.Hint bülbüllerim yumurta bırakmışlar.Eğer olursa ilk yavrularını görücem.Heyecanla bekliyorum...

M_GULAN 09-05-2010 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oki_1655 (Mesaj 634774)
Benim dört kuşumunda hepsi farklı karakterdeler.3 aydır uğraşıyorum fakat hala bir ilerleme yok bir türlü alışamadılar bana.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1272491058

Fotoğraftakilerden yeşil ve mavi olan da sorun yok fakat sarı (Bihter) ve mavi-beyaz (Behlül) çok hırçın.Sarı olanı ne zaman elime alsam hiç susmadan bağrıyor ve mecburiyetten bırakmak zorunda kalıyorum.Mavi-beyaz olanı ise malesef hiç elime alamıyorum.Ne zaman elime alsam mutlaka elimi kanatmadan bırakmıyor.

1-2 ayda sevgili Ukalady nin söylediklerini deniycem artık yine de bir değişiklik olmazsa kaderime küsüp uzaktan bakmakla yetinicem..

merhaba sizin gerçektende şansınız yok çünki kuşunuz tek degil bu kuşlar dogada sürüler halinde yaşıyorlar biri ne yaparsa digerleride ona uyar ....

kuşu kendinize alıştırmak istiyorsanız,yavru olucak ,tek olucak,erkek tercih edin,yavru kuşuda kendiniz agzınızla besleyin kısa zamanda konuştugunu göreceksiniz tutmaya degil,elinize gelmeye alıştırın elinize yem alarak saygılar....

mer.cann 09-05-2010 16:12

Merhabalar benim de 3 yaşında muhabbet kuşum var.İnanılmaz kaçıyordu,kafesin içinde bile korkuyordu.Yemini,suyunu bile değiştirmek çok zordu anlayacağınız.Fakat sonra kuşa bir haller oldu.Konuşmaya başladı.Gecenin 3'ünde bana seni seviyorum dedi.E malum ev kalabalık herkesden bir kelime öğreniyor sanırım:)Tabi bunun konuşmaya başladığını anlayınca sürekli konuştuk onunla.Ama sürekli.Kafesinden çıkardık.Artık kendisi bize yaklaşmaya çalışıyordu.Onu ürkütmeden onun bize gelmesini bekledik 1hafta boyunca.Ve derken parmağımıza geldi.Şimdi asla yalnız bırakmıyor bizi:)Kapı,pencere açık oturuyor bizimle.E tabi konuşuyor da.Aloo bir saate kadar mesaj atın diyor genelde:)

Zühre Demir 09-05-2010 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mer.cann (Mesaj 634940)
Merhabalar benim de 3 yaşında muhabbet kuşum var.İnanılmaz kaçıyordu,kafesin içinde bile korkuyordu.Yemini,suyunu bile değiştirmek çok zordu anlayacağınız.Fakat sonra kuşa bir haller oldu.Konuşmaya başladı.Gecenin 3'ünde bana seni seviyorum dedi.E malum ev kalabalık herkesden bir kelime öğreniyor sanırım:)Tabi bunun konuşmaya başladığını anlayınca sürekli konuştuk onunla.Ama sürekli.Kafesinden çıkardık.Artık kendisi bize yaklaşmaya çalışıyordu.Onu ürkütmeden onun bize gelmesini bekledik 1hafta boyunca.Ve derken parmağımıza geldi.Şimdi asla yalnız bırakmıyor bizi:)Kapı,pencere açık oturuyor bizimle.E tabi konuşuyor da.Aloo bir saate kadar mesaj atın diyor genelde:)

Sevgili mer.cann. Senin kuş bence kutsal bir kuşmuş.doğuştan Allah'ın sevdiği kuşlardan falan yani :) 50 yıl beklesem benimki böyle birşey yapmaz. Çok şanslısın.

mer.cann 10-05-2010 15:58

4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim.Resimlerini eklemeye çalışacağım.Bakalım beğenecekmisiniz Can Efendi'yi :rolleyes:

Evin insanı oldu resmen:)

Zühre Demir 10-05-2010 23:12

2 Eklenti(ler)
Mercannnn, çok güzelmiş Senin Can. :) Renkleri herşeyi harika. Ben de benim Bıcır'ın fotosunu yüklüyorum. Ama maalesef bu foto o elimde, kolumda, omzumdayken olmayacak tabi. Her zamanki gibi kendi halinde takılırken...;)

Eklenti 143143 Eklenti 143144

ukalady 11-05-2010 01:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mer.cann (Mesaj 635659)
Teşekkür ederim.Resimlerini eklemeye çalışacağım.Bakalım beğenecekmisiniz Can Efendi'yi :rolleyes:

Evin insanı oldu resmen:)

:)) tıpkı benim pambuk a benziyor bu cok sevimli ben de göndermeye calışacagım resimlerini. bu arada bunları gördükten sonra ben de tüm camları kapatıp omuzumda diger odalara götürdüm kuşumu hiç korkmadı kaçmadı o kadar hoşuma gittiki anlatamam. odaları tanımadıgı için bi metre kadar ucup geri dönerek tekrar üzerime konması oldukca keyifli bi sahneydi.:rolleyes:

ukalady 11-05-2010 01:38

köşe bucak kaçtıgı günler

4 Eklenti(ler)
anavatanı perdelerdi.

Zühre Demir 11-05-2010 02:09

HaHa. O ne tatlı şey ya, dünyaya tersten bakan kuşu da ilk kez görüyorum. :) Çok güzel

mer.cann 11-05-2010 10:25

Sevgili Zühre Demir ve ukalady.Kuşlarınız gerçekten çok güzel.Ayrıca benim 7 tane kuşum vardı.Hepsi bir arada yaşıyorlardı.O zaman konuşmuyorlar.Ne zaman ki yalnız kaldı,vurdu kendisini kelimelerin büyülü gücüne:):)
Daha bir sürü resmi var.Bu arada kuşu diğer odalara götürebilirsiniz.Alışsın ortama.Bizimki kendisi gidiyor odalara.Takip ediyor bizi:)Zühre Demir kuşunuzla konuşun.Nasılsın bugün deyin.Ayrıca sabah ilk kimi görürse aynı kelime ile seslensin ona.Cicim kelimesi mesela.İlk duyacağı o olsun her sabah.İnşallah zamanla konuşur.

mer.cann 11-05-2010 10:27

Çok sevindim.Tabi ki götürün diğer odalara.Zamanla sizi takip edecek ve sesinize gelecek.

ukalady 11-05-2010 11:51

http://www.izlesene.com/video/hayvan...aniyor/2105343

burda da hareketli halini görebilirsiniz banyo yaparken.

mer.cann 11-05-2010 16:10

Yahu ben yerim onu.Aynı benim Can.Fakat sizin kuşun karnının altı da mavi:)Ne kadar tatlı maşaallah:)

özlem11 11-05-2010 16:20

Facede paylaştım ne tatlı... Rengi tutmasada benim çapkınıma benziyor tavırları görünce üzüldüm:(

burccu 05-06-2010 23:58

merhabalar..
benimde bir muhabbet kuşum var 10aylık falan.kuşum şu an tüy dökümünde ve de ishal.şu ara çoğunlukla dışkısı sadece su şeklinde oluyor arada katı kısmı da oluyor.ve çok keyifsiz sürekli peşimde olan benimle beraber olan kuşum şimdi hiç bana gelmiyor öle duruyor bir köşede.ne tavsiye edersiniz?

Faruk 14-06-2010 14:38

Sayın burccu ishal muhabbetler için çok tehlikeli bir durum. Yakınınızda veterener var ise hemen gösterin derim muhabbet kuşunuzu. Geçmiş olsun...

ukalady 03-07-2010 14:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burccu (Mesaj 653023)
merhabalar..
benimde bir muhabbet kuşum var 10aylık falan.kuşum şu an tüy dökümünde ve de ishal.şu ara çoğunlukla dışkısı sadece su şeklinde oluyor arada katı kısmı da oluyor.ve çok keyifsiz sürekli peşimde olan benimle beraber olan kuşum şimdi hiç bana gelmiyor öle duruyor bir köşede.ne tavsiye edersiniz?

suyuna bir iki damla elma sirkesi damlat. biraz da ekmek kırıntısı yedir bana kalırsa.

Sessim 06-07-2010 16:44

arkadaslar benimde bir sorunum var kuşumu gecen cuma aldım 10 gunluk olduğunu söylediler cinsiyeti erkek.dün kafesinden yemini çıkardım bugün elime alışsın diye avcuma yem koyup hafif kafesin kapağından elimi içeri uzattım ama kuşum aç olmasına rağmen gelmedi arkadasım bi ara avcuna almıstı bunun bir etkisi olmus mudur acaba yoksa biraz sabırlı olmam mı gerekiyor.?

ukalady 06-07-2010 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sessim (Mesaj 668643)
arkadaslar benimde bir sorunum var kuşumu gecen cuma aldım 10 gunluk olduğunu söylediler cinsiyeti erkek.dün kafesinden yemini çıkardım bugün elime alışsın diye avcuma yem koyup hafif kafesin kapağından elimi içeri uzattım ama kuşum aç olmasına rağmen gelmedi arkadasım bi ara avcuna almıstı bunun bir etkisi olmus mudur acaba yoksa biraz sabırlı olmam mı gerekiyor.?

biraz sabırlı ol bence benim kuşum 2 ayda alıştı bana.

Faruk 07-07-2010 01:02

Yavru muhabbetler yeterince ilgi ile çabuk alışıyorlar, eğer evde tek kuş ise. Benim 1 yaşına yakın olarak aldığım muhabbetim yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen çevresine alıştı ama bizlere alışmadı...

gtatas 07-07-2010 19:22

Evcil hayvan beslemede temel kavram hayvanın bizi sevmesidir hemde bir an evvel.O zaman ne yapıcaz onu ürkütmiycez.Ve bizi sevmesine izin vericez.Biraz sabırla çok şirin bir hayvanınız olabilir.

gtatas 07-07-2010 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ukalady (Mesaj 636188)
http://www.izlesene.com/video/hayvan...aniyor/2105343

burda da hareketli halini görebilirsiniz banyo yaparken.

Ben de bir maşallah gönderiyorum.Biz üreticilerin beyaz parçalı dediği çekoslavak cinsi çok güzel bir kuşunuz var.Bir maşallah daha.

ukalady 11-07-2010 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 669239)
Ben de bir maşallah gönderiyorum.Biz üreticilerin beyaz parçalı dediği çekoslavak cinsi çok güzel bir kuşunuz var.Bir maşallah daha.

merb öncelikle teşekkür ederim kızıma gözüm gibi bakıyorum. aslında erkek diye almıştım ancak sonradan rengi degişti. simdi ona bir eş istiyorum ancak eş secimini kendi mi yapması gerekiyor yoksa benim alıp getiridigim bir kuşu kafesine mi salmalıyım bilemiyorum. siz sanırım kuşlar konusunda tecrübelisiniz. bir de herhangi bir yerden herhangi bir kuşu almak istemiyorum. eger hasta ise benim kıza da bulaşır diye. eger üretici iseniz bu konuda yardımcı olu musunuz? ben de izmir de oturmaktayım.

rahna_mosa 14-07-2010 14:14

selamlar benimde 3 yaşında bir erkek birde dişi kuşum var. yazılanlara baktığımda kuşların alışmadıklarından yakınanlar var. naçizane bende bir iki tavsiyede bulunmak isterim. benim muhabbetim hiç ötmüyor sadece konuşuyor ve çok canayakındır. onu ilk eve getirdiğimizde minicikti tünekte zor duruyordu. bizi sürekli görebileceği ve izleyebileceği bir yere koyduk. evde çok sakin hareket ettik onu ürketecek hiçbir hareketimiz olmadı. ona fazla yaklaşmadan arada konuştuk. bu süre 10 gündü ve kafesin kapısı hep kapalıydı. daha sonra yavaş yavaş elimizi kafesin içine soktuk onun göğsüne dokunarak parmağımıza aldık ve dışarı çıkardık. elimizden yem verdik ve bize alıştı. şimdide tepemizden inmez bebeğim. sıkmadan bunaltmadan sevgi ve ilgi size alışmasını sağlıyor. dişi olan kuşu 7 ay sonra aldım. fakat o çikom gibi değil, ele geliyor ama hemen kaçıyor. dişi kuşların alışması çok zor oluyor ve konuşmaya uğraşsa da çok başarılı olmuyor.
onunla ilgilenin bol bol konuşun. bazen sıkıldığında çirkin sesiyle bağırır hemen yanına gidin. aslında insan gibiler...
birde sağlıklı olması için meyve, yeşillik vs. onun yiyebileceği herşeyi verin. sadece tek düze yem yememeli. yanlız abartmayın ishal olur mazallah. benden bu kadar. sorularınız olursa keyifle yanıtlarım. benim için bütün muhabbetler çiko... sevgiler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025