![]() |
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün kafesini temizlemek bana ne kadar zor geldi anlatamam. Maviş (diğer kuşumuz), kafeste artık tek başına yaşıyacak. O da olanların farkında ve bugün çok sessiz.
|
Arzu Hanım başınız sağolsun. Kuşunuz hakikaten güzelmiş. Siz ona alışıp, o da size alışınca insan çok kolay dost kazanıveriyor. Kaybedince acısı derin oluyor ne yazık ki:(
|
Arzu Hanım çok üzüldüm, başınız sağolsun. Kuşunuzun ölüm haberini ha bugün ha yarın diye bekliyordum, çünkü çok kötü bir döneme girmişti, narin yapısına göre kurtulması çok zor bir evredeydi.
Yine de uzun ömürlüymüş, 7 yıl size yoldaşlık etmiş, yaşlılığa dayanamamış olsa gerek.. |
Acımı paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
|
Sayın Arzu Kasapoğlu başınız saolsun. Hakikaten kuşunuzun ölümüne çok üzüldüm. Zira 1,5 ay önce benim de kuşum yumurtlayamadığı için öldü ve daha hala o anı düşündükçe ürperir ve üzülürüm...
|
Sizin de başınız sağolsun Faruk Bey. Küçük bedenleri çok acı çekerek hayata veda ediyor.
Bende küçüğümü hiç unutmayacağım. |
Değerli dostlarını kaybeden herkesin başı sağolsun ilk kez ölümünü canlı canlı gördüm çok ürperdim bu durumdan :(
|
merhaba arkadaşlar şans eseri bşyi araştırırken bu siteyi buldumm..
Bi iki şey sormak istiyorum benim yaklaşık 5aylık olduğunu tahmin ettiğim(yani aldığımda 1aylık demişlerdi :S ) bi muhabbet kuşum var.. Bu ara tüy dökme mevsimi olduğu içinn fazlaca tüy döküyo ve kaşınıyo gibi.. yıkamak istiyorum ama hasta olur diyede korkuyorumm .Bitürlü karar veremedim kime sorsam herkes farklı cwplar veriyoo.. Sizin deneyimizin fazla okuduğum kadarıyla ne önerirsinizz şu yıkama konusunda :/ |
Kuşunuzu sakın yıkamayın, kuşlar yıkanmaz. Tüy dökerken kaşınmaları çok normal bir durum. Ayrıca tedbir olsun diye kanat altlarında bit var mı diye dikkatlice bakın.
Kuşlar tüy dökerken yeşilliğe ihtiyaç duyarlar. Bir adet marul yaprağını yıkayıp kafese asın. Kuşunuzun çok hoşuna gidecektir. |
Sayın Arzu Kasapoğlu.
Kuşlarımızı ****** kendimiz yıkamıyalım.Fakat yıkanabilmeleri için onlara fırsat hazırlıyalım. Kuşlar, dikkat ederseniz kışın bile su birikintisi buldumu yıkanırlar. Bu şekilde tüylerini temizleyip kabartarak soğuklardan korunurlar. Esas tehlike yıkanamazlarsa baş gösterir. Dış etkenlerden kendini koruyamaz duruma düşerler. Saygılarımla. |
Kendilerinin yıkanmalarında bir sakınca yok zaten :) Su kablarında veya ıslak asılan bir marulun yaprağında kendileri yıkanabiliyor. Fakat kuşu duşun altına tutup tamamen ıslatmak, kuşu hasta edebilir.
|
muhabbet kuşu
arkadaslar önce ***.. benım bı sorum olcktı bı cıft muhabbet kusum vardı anlasmıyolardı onları verıp yenı aldım anlasıyolar erkek olan yetıskın o kesınde dıgerının kaç aylık oldugunu nasıl anlayabılırm kafasının ustu sarı renkte sade sarı gözlerı sıyah bide mavi kuş yeşil kuş yavru yapmaz die bişey yok demı ii anlaşıyolar öpüsüyolar fln ne zamn dısı kuş çiftlesmeye hazır olur simdiden tskkrler arkadslar..:)
|
muhabbet kusu
3 Eklenti(ler)
işte arkdaslar fotorafı .. yesıl kus sordugum.. :)
|
Kuşlarınızın ikisi de daha genç. Hatta dişi için yavru diyebilirim(4-5 aylık gibi). Bir müddet bekletebilir yavru için. Bizim de ilk çiftleştirdiğimiz kuşların renkleri böyle idi. Erkek mavi, dişi yeşil. İlk yavruların ikisi gri, diğer ikisi de mavi ve yeşildi. Kuluçkayı şimdiden koyun kafese.
|
yuvalık yakılı zaten gözlerının etrafı yavas belırıyo yesılın *** yavru alcam ya bunlardan farklı renk çift olmaz dıyolardı ama saolun ya çok tskkler arkadslar...
|
*** arkadslar yesıl kusum galıba tuy dokumune gırmıs iri tüyler çıkmaya baslamıs dıger tuylerı dokuluyo yavas yavas ne yapmam gerektigi hakkında bilgisi olan varsa lutfen yrdm
|
Tüy dökme döneminde, kuşunuza arasıra yeşillik ve vitamin vermeniz yeterlidir.
|
verıyorum yesıllıkte mavi olan yıyor yesıl yemıyo sadece maydonoz yıyo kıvırcık felan verıyorum hıç yaklasmıyolar maydonozda vermeyın dıyolar bılmıyorum ne yapacagımı vıtamın verıyorum bide benım önceki kuşlarımdan kalan yemlerım ve vitamınlerım var ustunde son kıllanma tarıhı fln yok bunları ne yapmalıyım gecmısmıdır acaba tskkllr..
|
Maydonoz kuşlar için öldürücü olabilir. Boğazlarına yapışıp kalma ihtimali varmış. Bence maydonoz vermeyi kesin.
Pazı ve kara lahana da verebilirsiniz. Vitaminlerin tarihleri büyük ihtimalle geçmiştir. Kuşlarınızı zehirleyebilirsiniz. Lütfen yenilerini alın. |
Ben uzun yıllardır(uzun yıllardır diyorum 15 yıl felan) kuşlarımı madonozla besledim. Kimi zaman ıslak maydonoz taktım yıkandılar kimi zaman yediler. Ama maydonazdan çok keyif alırlardı. Bu zamana kadar maydonozun hiç bir zararını görmedim...
|
Maydonozun kuşlarda boğulmaya sebep olabileceğini televizyonda duymuştum. İnternette de maydonozun öldürücü olabileceği ve kuşların ses tellerine zarar verdiğini okumuştum.
Bu bilgilerin ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum. |
merhaba. benimde ishal olan bir kuşum var ona avidiare veriyorum yeterli olur mu bilmiyorum cevap verirseniz sevinirim. ***.ler
|
Sayın Ulken geçmiş olsun kuşunuza. Forumu okuma fırsatınız olduysa bu konu hakkında çok mesaj var. Konu hakkında tecrübeli arkadaşlar mesajınızı gördükleri an cevap yazarlar. Sık sık mesaj yazılan sayfayı kontrol edin...
|
Üşütmeden kaynaklanan ishallerde çok etkili bir ilaç. Kullanıldığında hemen ishali kesiyor.
|
arkadaşlar merhaba... 2.5 cc kaç damla yapıyor ??
|
Sayın Faruk Bey; ilginize teşekkür ederim ama panik olduğum için hemen çözüme gitmek için acele ediyorum...yanlış birşey yaparak küçük sevgili dostlarıma zarar vermek istemiyorum..
|
Sayın Ülker 2,5 cc. yi damla olarak hesaplamaktansa elinizle eczaneden aldığınız enjektörle 2,5 ml çekin. Zira 1cc.=1ml. dir.
|
Sayın Ülker inşallah hayatınızın anlamlı parçalarından biri olan kuşunuz tez zamanda iyileşir. Güzel haberlerini bekliyoruz...
|
Merhaba Sayın Faruk.. kuşlarımı kaç gündür takip ediyorum, bu olay epeydir vardı ama sanırım gazete kağıtlarından mikrop kapıyorlar, çünkü her ikisi de gazete kağıtlarını koparıp yiyorlar ve doğal olarak hastalınıp beni de üzüyorlar şimdi ona çözüm bulmaya çalışıyorum. Belki kuşe kağıt soruna çözüm olabilir. İlginize teşekkür ederim..
|
Evet gerçekten de gazete kağıdı muhabbet kuşlarını cezbediyor. Biz market kağıtlarını 2-3 kat yapıp öyle altına seriyoruz kafesin. Eskisi kadar olmasa bile yine de ara sıra bizim taci kağıtları tırtıklıyor.
Seneler önce bir dişi kuşumuz kafesin altına serilen kağıdı tırtıklayarak açtığı bölümden aşağı inerek yumurtladığını hatırlarım. Biz sonra tekrar kuluçkaya bıraksak da yumurtayı, elimiz sürüldü diye kabul etmeyip kırdı :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025