agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

Faruk 18-05-2009 16:09

Sayın Sirilhan kuşunuzun yumurtlayacak olmasından dolayı şimdiden sizi tebrik ederim. Benim kuşum kuluçka dönemini atlatamadı. Yumurta yapma döneminde hastalandı ve ansızın aramızdan ayrıldı. Bundan sonra eve dişi kuş almak mı asla...

sirilhan 18-05-2009 18:00

tskkr ederım faruk bey üzüldüm şımdı dısı öldükten sonra erkek bazen intihar edıyomus dıkkat edın *** kazasız belasız yavru alırımda kafes degısıklıgı benı düşündürüyo halen yuvanın kapısını kemırıyo ama ıçeri girmedi bugünde yumurta mama sı verdim *** ii olur ya kuşunuz neden hastalandı acaba?

Faruk 18-05-2009 18:12

Sevgili Sirilhan aslında hastalanmadı. Yumurtlama döneminde bir türlü yumurtlayamadı. Yumurtlayamayıncada galiba içinde oluşan yumurtalar iç bölgesinde tahribat yaptı ve öldü. Bilseniz ne kadar üzüldüm ama elden birşey gelmedi. Şuan erkek kuşumun morali çok iyi , ötüyor , uçuyor. Daha doğrusu kafesi 24 saat açık. Canı ne zaman ne isterse yapıyor. O yüzden artık üzülmemek için tekrar bir dişi kuş almayacağım...

cello 20-05-2009 08:02

Faruk Bey, geçmiş olsun. Bu durum nadir görülmekle beraber ilk yumurta atılamaması nedeniyle dişi rahatsızlanır, kuşun karnı kontrol edilip yumurta olduğu farkedilir. Zaten kuş sürekli kabarık ve uyuklama halındedir bu farkediğinde badem yağı kuşun uzvuna bir damla damlatılır bir damla da pamuğa sürülerek dairesel şekilde çok hafif kısa bir müddet ovalanarak dişi kuş kafese bırakılır. Kuş yumurtayı atacaktır. Badem yağı olmayan şartlarda zeytin yağı ile de aynı işlem yapılabilir.

Faruk 20-05-2009 11:30

Sayın Cello inanın ki bu durum ilk defa başıma geldi ve hayatta bu durumla karşılaşmak istemezdim. Dişi kuşum ölümüne kadar 3 nesil yavru yaptı ve büyüttü. Son yumurtlama zamanında o kadar sağlıklıydı ki kesin yavrular gelecek gözüyle bakıyorduk. Ama ne olduysa 1 hafta içinde oldu. Sürekli kabarıklaşmaya ve uyuklamaya başladı. Şuan bile bunları anlatırken çok duygulandım. Hiç kolay değil alışması. Keşke Sayın Cello sizin mesajınızda anlattığınızı ben o günlerde yapsaydım. Çocukluğumdan beri muhabbet kuşu beslerim hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Bu ender durumda beni buldu. Ama birşey bilmeyince kader demekten öteye geçemiyorum...

aydın 20-05-2009 14:11

Öncelikle başınız sağolsun sevgili Faruk;
Kalsiyum eksikliğinden olabilir . Aynı olay seneler önce tavuğumuzun başına geldi. Tavuk sanki can çekişiyor gibiydi. En sonunda yumurtlayabildi fakat yumurtadan çok herşeye benziyordu. Yumurtanın dış tarafındaki sert tabaka sünger gibi yumuşak vaziyette idi. Ama tavuk yumurtlayabildiğinden kurtulmuştu.

sirilhan 20-05-2009 18:11

arkadslar kuşum ilk yumurtasını yapmıs bugun buldum dün yapmıs galıba ama kırmıs yuvaya girmiyo kafesi degiştirmek zorunda kalmıstım o yuzden olabılır ikinci yumurta var kuşta belli *** ona bakar sürakli kanatları açık gibi duruyo bu normalmı bide yumurta maması verıyorum ikiside yiyo baska verebilecegim yicekler neler arkdslar ve vermemem gerekenleride söylerseniz sevinirim bide kuşun yumurtlayamadıgını nasıl anlarız yavrular olduktan sonra onlara nasıl bakabılırım dişi kuş kendi basına yetermi onlara tskkler..

Faruk 20-05-2009 20:50

Sayın Hasan Tahsin temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sayın Sirilhan bilmeyerek kuşunuzun yumurtasına felan dokunmamışsınızdır inşallah. Çünkü muhabbet kuşları yumurtalarının ellenmesinden **** kıpırdatılıp yerinden oynatılmasından asla hoşlanmıyor. Ben kuluçka zamanımda kuşalrıma normal yemlerinden başka ekstra besin maddesi verememiştim. Zaten dişi kuş sürekli yumurtaların üzerinde yattığı işin erkek kuş tarafından besleniyor...

sirilhan 21-05-2009 09:39

yuvanın içinde buldum ve aldım zaten ustune yatmıyo yuvaya gırmıyo sımdı 2.yumurta var kusta

sirilhan 24-05-2009 15:01

kusum yuvaya gırmıyo kapısını kemırıyo ara sıra ama gırmıyo ne yapabılırım arkdslar yuvalıgı cıkırımı bır sure sonra takım bu gıdısle yumurtanın ustune oturmıcak yrdm edın arkadslar tskkler sımdıden

sirilhan 24-05-2009 20:03

kuşumda sımdı yumurta var bu yumurtayı yaptıktan sonra yuvalıgı alıp dınlendirmek istiyorum ama yuvalıgına alısmadı bırakıp alısmasını beklemelıyım arkdslar yardm edın lutfen

cello 24-05-2009 20:20

Bence kurcalamayın. Kuş yumurtaya yatarsa yatsın. Yatmayacak olursada kendi yuvadan atar zaten. Bazı kuş ilk yumurtadan sonra yatmaz, 2. yumurta ile beraber yuvaya girer yatar. Sizin eliniz çok üzerlerinde olursa rahat edemezler ;)

Faruk 24-05-2009 22:13

Sayın Sirilhan bende Sayın Cello ya katılıyorum sakın yumurtalara dokanmayın. Galiba kuşunuzu ilginizle biraz boğmuş gibisiniz. Bu tür kuşlar kuluçka dönemlerinde aşırı ilgiden çok hoşlanmıyorlar...

sirilhan 25-05-2009 14:26

olabılır kendi halıne bırakalım o zman ama yumurtaya oturcak kus yuvasıyla ılgılenır ıcınden cıkmaz ama bızımkı hıç gırmıyo nerdeyse cok tskkler arkadslar bugun kafesın altını degıstırırken cıktılar kafama konuyo dısı kazıyo resmen sacımı 2 3 kere geldı kondu surtunuyo kazıyo oturuyo gıbı yapıyo degısık hareketler gerı koydum kafesıne

sirilhan 30-05-2009 16:42

sayın cello sultan papaganı almak ıstıyorum bı cıft ıstanbuldakı dayım burda tahtakale demı var dedı bıyerde ucuza alırız dedı neresı orası bılıyomusun eminönü mü acaba tskkler..

cello 31-05-2009 20:34

Eminönü'nden bulabilirsiniz. Ama anlayan biri ile gidin ki hasta veya yaşlı kuş vermesinler. ;)

sirilhan 03-06-2009 16:57

arkadaslar dişi kuş erkeği dövmeye basladı çok hırçınlaştı elımıze saldırıyo erkegı bı bakıyorum kasıyo bı bakıyorum dövüyo yanına yaklastırmıyo bır yumurta yapmıstı kafes degiştirmeden önce kırmıs bı dahada yapmadı bu normalmı erkegı kovalaması dövmesi tskkler

Faruk 03-06-2009 19:48

Sayın Sirilhan galiba kuşunuz halen yuva arayışında ve yuvasını belirlemeden yumurtlamayacak sanırım. Yuva arayışı ve yumurtasını yumutlamaması iyice kuşunuzda gerilim yaratmış olmalı. Zamanında aynı olayları bende dişi kuşumda yaşamıştım. En sonunda kafesin altında bir yeri belirlemiş ve oraya yumurtlamıştı...

cello 04-06-2009 07:31

Erkek çiftleşmek istemezse dişi böyle hareketler yapabiliyor. Yumurtlamaması ondan da olabilir.

sirilhan 09-06-2009 15:00

erkegın yanına gelıyo basını felan sallıyo öpüyo erkek fazla ilgili deıl bu aralar oda onu dövüyo yuvanında kapısını kemırıyo korkunca gırıyo orayada elimizi görunce ısıracak gıbı bagırıyo erkegıne de böyle yaparak arada bi vuruyo arada bi seviyo huysuzlaştı yani.

sirilhan 09-06-2009 15:01

kusumda suan yumurta yok 1 tane yapıp kımıstı 1 ay önce bi daha yapmadı ve ondan berı böyle huysuz işte .

sirilhan 09-06-2009 15:02

sanki çift degiller bi bakıyorum kasıyolar bırbırlerını bı bakıyorum cok fena dövusuyolar cıft olduklarını bılmesem ayıracam ama bilmiyorum ne yapacagımı

bahtiyar02 09-06-2009 18:47

sevgili sirilhan muhabet kuşlarında eş seçme olayı çok sık görülür.her kuş çift olacak diye bir kaide yoktur.zorla çift olmaya kalkarsanız bir birini ölümcül zarar verebildiği gibi ölümlede sonuçlana bilir.bence kuşlarınızı ayrı kafeslere koyun bir süreliğine iki kafesi yanyana koyun eğer bir birlerine ilgi gösterdikleri an yan yana atın.o zaman daha sağlıklı bir çift olur yumurtalarıda döllü çıkar.saygılar

brhtpgl 10-06-2009 12:14

Merhaba arkadaşlar,

Benim yuvadan çıkar çıkmaz aldığım ve şu an 2.5 aylık olan bir muhabbet kuşum var; fakat son derece özen göstermeme rağmen 2-3 haftadır ishal.

İlk ishal olduğu gün kafasını kaldırıp gözünü dahi açamıyordu ama şu an öyle değil. Gayet hareketli. İlk olarak Avidiare ishal ilacı ve adını bilmediğim fakat güzel kokulu bir küçük poşet sarı renkli, bir de rengarenk olan yem verdi kuşçumuz. Bir şişe Avidiare de bitirdik geçmedi,şu an 2.sini veriyorum. O yemlerden de hala veriyorum kuşuma ve ayrıca yumurta sarısı-irmik-bebe bisküvisi karışımı da koyuyorum kafesine. Hepsinden yiyor, suyunu da içiyor, hiçbir iştah problemi yok hastalığın ilk zamanlarındaki gibi. Ancak hala kakası su gibi. Hafif katı bile olsa yeşilimsi bir renk oluyor ve etrafında yine altına koyduğum kağıdı ıslatacak şekilde sıvı oluyor.

Neden iyileşmiyor acaba ya da başka ne yapabilirim lütfen yarım edin. Çok minikti bize geldiğinde gerçekten ona bir şey olmasından çok korkuyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler...

sirilhan 10-06-2009 15:51

benim kuşlarım daha önce yavruladı çift problemi deıl çift kuşlar yanı ama huzursuzluk yapması ve erkegı dövmesi beni telaşlandırıyo üreme zamanı hırçınlıgı dıyolar ama bılmıyorum bıde arkadaslar çiftleşmeleri içn sakin bi odaya koydum ama pek kımse gırmıyo aksamları gıren cıkan oluyo yanlız kalıyolar yanı bu ıyımı yoksa degıstırmelımıyım ama gunes alıyo oda tskller arkdslar

gtricksta 14-06-2009 15:33

Herkese selamlarımı iletiyorum ilgilenen cevap veren araştıran tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.

Benim problemim 3 yaşındaki dişi muhabbet kuşum 3 yıldır tek başına yaşıyor.Konuşur,gezinir,oynar,öter,kıskanır,kızar. 2 yaşında çiftleşemediğinden doğurmaya başladı.Yumurta boş çıktı hep ama ilk doğurması baya zorlamıştı onu.İlk doğurmasının ardından 2-3 tane daha yaptı.6 ay sonra yine 3-4 tane art arda bi 6 ay sonra yine.

Şimdi son doğurmasından 5 ay geçti.Sanırım erken doğum geldi.Doğuracağı zaman kafese girip inler.Biraz inledi fakat çok zorlanmış olacak ki yapamadı.Şimdi yumurta içinde.Annelik kaprisleri üzerinde fakat yumurtanın içinde oluşunun 2. günü.Çok korkmaya başladım.Öss'den de yeni çıktım.Yani ona bişey olmasın össde sonuncu olmaya hatta - 180 çekmeye büyük paralar vermeye birçok şeyimden vazgeçmeye hazırım.Önceki birkaç mesajı okudum balık yağı verin denilmiş.Doğru mudur ne yapmalıyım.

Veterinere götürmeye korkuyorum birşey olacak diye çünkü veterinerler tıp fakülteleri gibi değil her gün doğuramayan muhabbet kuşlarına operasyonlar yapılmıyor.Lütfen yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum ama durum acil sanırım.Çıkaramazsa ölmesi büyük ihtimal diye düşünüyorum.Ellerim titriyor yazarken cevaplarınızı bekliyorum hayırlı günler.

Cumhur Tonba 14-06-2009 16:37

Dilerim en kısa zamanda iyi haberlerinizi alırız.

Arzu Kasapoğlu 14-06-2009 16:54

Vakit kaybetmeden hemen veterinere götürün. Forumda Antalyadan bir veteriner arkadaş vardı. Belki kliniğini bulabilirsiniz. Aşağıdaki kendini tanıttığı mesaj var.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=272831&postcount=6

Faruk 14-06-2009 18:15

Sayın Gtricksta mesajınızı okuyunca şok oldum. Duyduğunuz hissi en yakından anlayanlardan biri de benim. Çünkü benim kuşumda yumurtlayamadığı için çok sağlıklı bir anında aniden öldü. Aniden derken yumurtlayamayan kuşlar çok ansızın hastalanıp 1 haftaya kalmadan ölüyorlar. Çünkü bu olayı kuşumdan bilirim. Bu olay üzerine sonradan çok araştırmalarım oldu. Hepsinde ortak olan nokta şu idi. Dışkılama organına sıvı yağ sürülmesi ve kuşun bunu içine çekip yumurtlama için kuşa rahatlık hissi ve dışkılama organına genişleme hissi verdirmesiymiş. Lütfen acele edin ya bu yöntemi deneyin ya da acilen bir veteriner hekime götürün. Çünkü o şuan çok acı çekiyor. Bunu dıştan gözlemleyip çaresiz kalmakta bize can çekiştiriyor. Ben bu yüzden kuşumu kaybettim inşallah siz kaybetmeyin. Gelişmelerden bizleri haberdar edin Sayın Gtricksta. Tekrar kuşunuza ve size geçmiş olsun...

gtricksta 15-06-2009 10:41

Çok teşekkür ediyorum Faruk Bey ilginize. Dün gece hemen bi veterinere götürdük yumurtayı aldı.Fakat dışkılama organı halen büyük durumda geride yumurtalar var.Bugün tekrar götürmeliyim diye düşünüyorum.Fakar veteriner bunun riski vardır lütfen kabul edin dedi.Ben de daha önce çıkardığınız kuşlar yaşamaya devam etti mi dedim evet dedi ama ölen de oldu çok sık karşılaştığımız bir vaka dedi.Tamam dedik çıkarttırdık.Şimdi de kuş böyle biraz korkulu sürekli orasına gidiyor gagası sanki temizlemek istiyor ama acı çektiği belli.Yani öss den çıktım heyecanım halen bitmiyor ve bitmiyor.Bu arada yağ sürmüştük hatta ağızdan da verdik fakat olmadı bir yararı yani çıkaramazsa içinde bırakıyor bu yaratıklar.Ne yazık ki sanki sadece benim kuşum böyle yumurtaladı mı 1 tane ile bırakmıyor sürü doğuruyor ama ne yazık ki hepsi boş keşke anlasa da bunu istemli bir hale getirip yapmasa.İnşallah geçmiş olur çok teşekkürler iyi günler herkese.

Düzeltme : Yarım saattir normal ötmeye uçmaya başladı dışkılama yerindeki büyüklük aynı fakat dışkılamasında problem yok normal ötüyor öyle uçuyor odadan odaya bilemiyorum yarın mı götürsem yani kimse ellesin istemiyorum kuşu.Bir fikir rica edebilir miyim ?

Düzeltme 2 : Sanırım yağ sürsem iyi olacak.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025