![]() |
tskklrr fotolarını cıkarsa ıns koyarım :D bir çift vardı kusum bir cıft daha aldım sonrakı aldıgım cıft 2 yumurta yapıp oturdu 10 gun fln oluyo ama bıldıgım kuslar en az 4 yumurta yapar oturur acaba kusum yaslımı sayın faruk??
|
Sevgili Sirilhan muhabbet kuşları konusunda teorik yönden çok bilgili değilim ama yıllardır bu kuşları yetiştirdiğim kadarıyla edindiğim tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki yumurtanın sayısı hiç önemli değil. Benim dişi kuşlarım hiç bir zaman kuluçka dönemlerin de belli sayıda yumurtlamadılar. Bazen 2,bazen 3,bazen 4,bazen 5,hatta 6 tane yumurtluyorlardı. Yani kısaca yumurta sayısına göre yaşlı ya da genç,normal ya da anormal tanısını koyamıyoruz. Fakat şu bir gerçek ki yumurtadan çıktıkları andan itibaren ilk 2 ay o kadar şirin oluyorlar ki her hareketlerin de bir komiklik ve şirinlik oluyor...
|
Kanaryada acemi dişi ilk ağız 2-3 yumurta yapar yatar. 2. ve sonraki ağızlarda eğerde iyi beslerseniz 4 yumurta yapması işden bile değildir.
|
Özür dilerim izindeyimde internet bağlantım da yoktu. Sağolsun seaa bildirdi. Bana da ur gibi geldi. Kuşu görmeden birşey söylemek doğru değil aslında ama ursa ilaç birşey yapmaz. Veterinerde ur diyorsa yarıp almalı. Bu arada kuşun iştahı nasıl ? Sevdiği yemlerle beslemenizi öneririm. Kuş çaptan düşmesin ki operasyon yapılırsa dayanabilsin.
Kanaryalarda ırk kuşlarında kalın-ince tüy ayrımı vardır. Eğer bu ayrım yapılmadan 2 kalın tüy eşe atılırsa çıkan kuşlar tüy çıkarma problemi yaşarlar buna tüy uru denir. Çoğu üretici o kısmı iple boğar ve kısa süre sonra bu kısım kurur ve düşer. Muhabbet kuşlarında böyle bir tecrübeye sahip değilim. Çok geçmiş olsun. Saygılarımla, |
Alıntı:
Kaç yumurta olduğu ile değil, bu sırada nasıl beslemeniz gerektiği konusuna önem verin, başlıkta besleme ile ilgili yazılar var. |
mutluyum
arkadaşlar. mubişimi alalı altı ay oldu. birbuçuk aylıktı. şimdi çok tatlı. onu çok seviyoruz. bir konuşuyor bir konuşuyor dinlemeniz lazım. evimizin gözdesi. sıcak kanlı. bize gelen hemen miniş nerde diye soruyor onunla ilgileniyorlar. minişi aldığım için çok mutluyum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sn.el diablo; İst. Vet. Fak. bence doğru adres olacaktır. Yardım edecekler, en azından sizde net bir fikir oluşmasını sağlayacaklardır.
Faruk Bey, erkekli dişili beslenince insanlara ilgileri daha az oluyor ve genelde konuşmuyorlar. Bu nedenle tek erkek beslenmesi önerilir. Bir de ailesinde konuşan kuşlar (örn.babası) varsa bence daha yetenekli olacaklardır. |
Alıntı:
|
2 yumurtadan 1 tanesi cıktı arkadaslar :)) fotolarını yayınlıcam ınss
|
bide bu cıkan yavruya özel olarak bıseyler vermelımıyım annesıne fln tskkler
|
arkadslar bır cıftım 1 yavru cıkardı ve cok sükür bakıyolar ama dıger cıftımde bısey yok halbukı bunlar dahada ii anlasıyolar dısının gaga rengı beyaz olmus kahverengılıkten cıkmıs bu kusu ben yetıskın dıye almıstım ama 4 -5 aylıkmıs ve o tarıhten berı yuvalık takılı sımdı 12 13 aylık fln kusum. sızce yuvalıgı cıkarıp bıraz beklemelımıyım bıde petshoplarda kusları yumurtlamasın dıe kısırlastırıyolar dıye bısey duydum sızce bu dogrumu olabılırmı yanı tskkler ardslar
|
arkadaşlar ilk muhabbet kuşumu 7 ay önce aldım. yaklaşık 2 aylıktı. şimdi büyüdü çok yakışıklı bir delikanlı oldu. bir arkadaşım da petshoptan kanatları kuyruğu çocuklar tarafından yolunmuş kimsenin almadığı dişi bir muhabbet kuşu getirdi. parmağıda kırılmış ve yanlış kaynamış. bana geleli 4 ay oldu ama hiç tüy çıkarmadı, ne kuyruk ne kanat. hatta başı ve boynunda da yer yer açılmalar oldu. yaşı buyuk olduğu için tüy çıkarmayacağını söylüyorlar. :( bu konuda önerisi olan var mı, ne yapabilrim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ayak sakatlığı olan dişi kuş üretimde tercih edilmez. Yumurtayı çeviremez ya da sakarlık yapabilir. Kuşun tüy çıkarmama nedeni; beslenme eksikliği, stres, mantar, yaşlılık olabilir. Başka kuş tarafından yolundu ise tüy döküm mevsiminde eksiklikler tamamlanabilir.
|
sayın faruk yuvalık arayısına gırdgının belırtılerı nelerdır mesela benm kuslar bırbırını kovalıyo gıbı oynuyo yuvalıga kaçıyolar dısı oraya gırıp cıkıyo bazen 2 si bırden gırıyo bazen tek dısı gırıyo bıraz duruyo anlamadım gıttı tskkler..
|
Alıntı:
|
sayın faruk, veteriner suyuna vitamin koymamı önerdi. kuşcu ise haşlanmış yumurta yedirmemi söyledi ama işe yaramadı. yaşlı olduğu için büyük ihtimalle tüyleri çıkmaz dedi. 9 aylık olan erkek ve pek anlaşamıyolar. çiftleşemediği için stresten de döküyo olabilir dedi.
|
cello, sanırım stres ve yaşlılıktan kaynaklı. vitamin veriyorum ayrıca taze meyveyi de çok severek yiyor. dengesiz duruşundan ve tüylerinin olmamasından zaten kuşcum da yuva önermedi. ama bu kezde erkek strese giriyo.. offf offf :(
|
sayın faruk cıkardım yuvayı ınss olur da arayısa gırer .. :)
|
arkdslar muhabbet kusu org da uretımı okudum eger kuslar anlastıktan ve hersey hazır olduktan 3 4 hafta ıcınde cıftlesmıyosa es degısımıne gıdın dıyo benım dısı kus 12 13 aylık burnu kahverengıydı gerı beyaz oldu yanı bı üreme dönemı gecırmıs oluyo galıba ve hersey tamam dı acaba es degısıklı ıcın erken mı yoksa bosamı beklıyorum ne olur yardım edın arkdslar
|
hıç cıftlestııklerını gormedım ve harıka anlasıyolar
|
Sayın Sirilhan bana bu 3-4 hafta içinde anlaşamayınca eşleri değiştirin mantığı hiç inandırıcı gelmedi. Zira benim uzun süre anlaşamayıp sonra zamanla anlaşıp yavru veren çiftlerim oldu. Bence her sitenin verdiği bilgilere inanmayın. Tamamen uydurma bilgiler olabiliyor...
|
sayın faruk uzun sure anlasamayıp deıl anlasıp hersey yolundayken ortam yuvalık fln 3 4 hafta ıcersınde cıftlesmıyosa es degısıklıne gıdın yazıyo bide benım dısı kusum 12 aylık fln 1 yasında ama cüsse bakımından kucuk duruyo daha zamanı varmıdır acaba bıde ele alıskın kuslar o problem yaratırmı kafesten cıkınca elımde omzumda oturuyolar tskkler
|
5 Eklenti(ler)
fotolarını koydum arkdslar yrdmcı olursanız sevinirim
|
Dişi gayet sağlıklı ve yeterince olgunlukta. Bana sorarsanız biraz zaman verin çifte. Ve fazla ilgi göstermeyin, huzursuzlanma olabilir.
|
Sayın Sirilhan kesinlikle eş değişimine ya da farklı bir uygulamaya gitmeyin. Şunu belirtmeliyim insanlara çok yakın davranışlar da muhabbet kuşları eşlerini kıskanma davranişlarına girerler. Özellikle muhabbet kuşlarının erkekleri bu tür durumlar da daha fazla kıskanırlar. Size tavsiyem bence kuşları fazla yanınıza yaklaştırmayın ve onları kendi hallerine bırakın...
|
Alıntı:
Dikkat ederseniz yazdıklarınız tam olarak anlaşılmıyor. Forumda Türkçe kullanma konusunda hassasiyetimiz var. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025