![]() |
Eşli dişi kuşlar genellikle alta serilen kalın gazete kağıtlarının belirledikleri kısımlarını tırtıklayıp oraya yumurtlamaktalar. Bu olay benim kuşlarımdada zamanında gözlemlediğim olaylar. Gerçekten çok garip...
|
Merhaba.. küçük dostum iyileşemedi verdiğim avidiare iyi gelmedi ne yapabilirim lütfen bilgi verin.. ilaç değiştirmem işe yarar mı acaba?
|
Sevgili Ulken ilaç değiştireceksen bu değişim olayını veteriner dahilinde yapman en mantıklı olanıdır...
|
Alıntı:
Dışkı analizi yaptırabileceğiniz bir laboratuvar bulabilirseniz, kuşunuz kurtulabilir. |
muhabbetkuşu
http://muhabbetkusu.blogspot.com
buradada bir çok muhabbet kuşu hakkında bilgi resimler sesleri falan var, gözatabilirsiniz. |
Sayın Cloud verdiğiniz adresi inceledim. Çok yararlı çok güzel bir site. Teşekkürler...
|
Benim kuşum 12 yaşında ve erkek bi tane de dişi kuş almak istiyorum ama anlaşabilirler mi bilmiyorum bi fikri olan var mı?
|
Sayın Giz3m erkek kuşlar eşlerini dişi kuşlara göre daha kolay kabul ediyorlar. Benimde zamanımda 9 yaşında olan erkek muhabbet kuşum yanına aldığım dişi kuşu yanına koyduğum anda kabul edip kur yapmaya başladı ve o yıl çitleşip yavruları oldu...
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Faruk.
|
Bir sitede okuduğuma göre muhabbet kuşlarının ömrü 9-11 yaş arasıymış. İçinizde daha uzun süre yaşatan var mı? Ben endişelenmeye başladım çünkü benimki 12 yi bitiricek görünürde hiç bir sağlık sorunu yok ama korktum şimdi.
|
Segili Giz3m benim kuşum 14 yaşında öldü. Ama hastalıktan değil. Kafesin içine düşen bir iğnenin kanadından başlayıp 2 hafta içinde içine kadar girmesiyle çok kötü bir şekilde öldü. O sıralar üniversite okuduğum yıllara denk geldiği için bu olayı canlı bir şekilde görmedim ama telefonda ölme nedenini öğrendiğim zaman şok geçirmiştim. 1 ay olayın etkisinden kurtulamadım. Yani Sevgili Giz3m muhabbet kuşları iyi bakıldıkları takdirde çok uzun yıllar yaşamaya aday canlılar...
|
Bunu duyduğuma sevindim fakat kuşunuza gerçekten çok üzüldüm, benimkide umarım uzun seneler benimle olur. Annesi öldüğünde çok kötü olmuştum yavrusu yani şimdi kuşum tüysüzdü daha ve bisküviyle besledim onu büyüyene kadar çook çook yaşasın :p
|
Sekiz yaşından sonra ne yaptıysam kuşum taci'ye uygun bir dişi bulamadım. Zamanında çok yavrusu ve hatta torunları dahi olmasına rağmen bir daha onu dövmeyen uysal bir dişi bulamadım:(.
Şuan 13 yaşında biz ona artık ''dede'' diye sesleniyoruz :). Tek başına yaşıyor. Gizem hanım başına bir hal gelmediği müddetçe kuşunuz uzun seneler yaşayabilir. Sanırım 17-18 muhabbetler için sınır yaş olsa gerek. Kuşunuzla birlikte mutlu ve uzun yıllar geçirmenizi dilerim. Hoşçakalın... |
*** akdaslar benım kuslarım ii anlaşıyolar bırbırlerıne yem fln yedırıyolar öpüşüyolar fln ama yem yerken ekmek vb dısı kusum erkeyı dovuyo kovalıyo ne yapmalıyım ayırmalımıyım degiştireyımmı yanı. yavru yapacak kuslar kusursuzmu anlasırlar bıde dısının burnunun ustu kahverengı olmaya baslamıs yumurtlayacak zamana glmıs olabılırmı tskkler :D
|
dısı yuvdayken erkeyı yuvaya almıyo kapıdan öpüşüyo fln içeri girince durmadan gerı cıkıyo erkek ama bırbırlerıne karsı soguk deılller yanı dısı yenı buyuyo resımdekı zaten yesıl olan.. :s
|
Sayın Sirilhan anlattığınız kadarıyla kuşlarınızda herşey normal gözüküyor. Endişelenecek bir durum yok...
|
Alıntı:
|
*** arkadaslar benım erkek kuş çiftleşmek istiyo galıba hareketlerınden bellı ama dişinin hiç niyeti yok ne yapmalılyım daha yenı buyudu dişi erkek kuş yanına gıdınce öpüşüyolar fln ama bazende kovalıyo dişi tskkler
|
kuscuda yavrulayan fakat yavruları ölen bı çift kuş var sızce almalımıyım yoksa herzaman ölürmü yavrular 2 hafta sonra ölmus yavruları
|
çift olan yavrulayan kuslar kusursuzmu anlasırlar arkdslar hıç dövusurlermı..
|
Sayın Sirilhan mesajlarınızdan anlaşıldığı kadar dişi kuşunuz henüz yumurtlamaya ve çiftleşmeye hazır değil. Çift olan kuşlarda kavga edebilir. Dişi kuşlar yumurtlamaya yakın daha hırçın olurlar...
|
peki dişi kuşların yumurtlama döneminin geldiğini nasıl anlarız ne gıbı farklılıklar olur burnunun üstündeki etli kısım kahverengi yuvayla ilgili sürekli bi yerleri kemiriyo hırcınlaştı gerçektende işine gelınce öpüyo kasıyo verdıgı yemı yıyo erkegın bazende vuruyo yani tskkler faruk bey
|
Sayın Sirilhan yumurtlama döneminde dişi kuşlar iyice hırçınlaşır,burun delik çevreleri renk değiştirir,sürekli yuvaya girer çıkar,yuvanın içinde eşinir,yuvanın içini çırpınarak temizlemeye başlar,yuvanın içini gagasıyla iyice kontrol eder,tüyleri güzelleşir en önemlisi dışkılama organı çevresi genişler ve çevresinin tüyleri azaır...
|
Sevgili Sirilhan bende Hacer hanıma katılıyorum. Bu saydığı etkenler benim dişi kuşumda da yumurtlama esnasında belirmişti...
|
tskkler arkadaslar benım kusumun burnunun ustundekı etlı kısım kahverengı ama kusum bana kucuk gıbı gelıyo erkegıylede ılgılı. gözlerının etrafı yenı yenı çerçeve seklınde beyaz bı halkalasıyo
|
küçükken maviş diye bir kuşum vardı,4 yıl kadar besledim,çok sağlıklıydı sonra bir gün kuşu zorla yıkadım 2 gün sonra çırpınarak öldü,ölüm anı hale gözümde sakın kuşlarınızı yıkamayın,ben çocukluk ile öle bir hata yaptım.
|
Konuyu en başından itibaren okudum. Dikkatimi çeken hataları aktarmak isterim. (zaten çoğunu arkadaşlar kendileri de bulmuşlar)
Kafeslerinizin temizliğine özen gösterin. Kuşun dipten beslenmesini önleyin. Bu KOKSİDİYOZ hastalığının ortaya çıkma nedenidir. Özellikle doğa kuşlarında ölüm kaçınılmazdır. Tedavisi SÜLFAMEZATİN türevleri ile olur. En iyisi ****** hiç yakalanmamasıdır. Kuşlarınıza verdiğiniz yemin taze olduğuna emin olun. Çoğu zaman aktarlardaki yemler uygunsuz koşullarda bozulabiliyor. Dıştan fark edemezsiniz ama içi bozulmuştur ve kuşunuzu ishal eder. İshal kuşa kesinlikle yeşillik vermeyiniz. İshali azdırırsınız. Verilen ilaç kuşun içinde durmaz ve fayda da etmez. Kuşunuza maydonoz vermeyiniz. Yaprakları boğaza yapışıp ölümüne neden olabilir. Özel birşey vereyim derseniz Çoban çantası, Kara Hindibağ (çiçeği, yaprağı) labadanın tohumlu kısımlarını öneririm. Tarım ürünü olarakda brokoli verebilirsiniz. Renk kaygınız varsa salça biber gibi bitkileri özellikle tüy dökümünde vermeyiniz. Kuşunuza soğuk ve ıslak yeşillik vermeyiniz. İyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayıp veriniz. Kuşunuza çikolata ve türevlerini vermeyiniz zehirlenebilirler. Kuşunuz tüy dökümünde iken uyuklar, ötmez. Bu hastalık değildir. Onların her sene yaşadıkları özel bir dönemdir. Kaybedilen protein yapıdaki tüyün yerine konacak olan gene protein yapıdadır ve kuşa sağlanmalıdır. Bu dönemde haftada 2-3 kere yeşillik eklenmelidir. Banyo asarsanız yıkanacaktır, çünkü aşırı kaşıntısı vardır. Bu dönemde yemlerine yulaf, keten tohumları eklemeniz daha kaliteli tüy yapmasını sağlar. Yumurta maması da haftada 2 verilebilir. Yaklaşık 1,5-2 ay süren bu dönemde cereyanda kalmaması, ısı değişikliği yaşamaması gereklidir. Üşütmüş, hapşıran, tıkşıran kuşunuzun suyuna alfasilin tarzı ilacdan 1 tablet eritip koyun. Şırıngaya çekerek de günde 3 kere ağzına damlatın. Bu tedavi ağır gelip kuşunuz tüye girebilir ama yüksek ihtimalle kurtulacaktır. Yüz, göz, tırnaktaki mantara Teramisin iyi gelecektir. Balkona kuş asarken onu yalnız bırakmayınız. Karga, saksağan, martı gibi kuşlar canım kuşunuzu kafesin içinden alır. (ne yaptığını söylememe gerek yok) Bu 1 dakika dahi sürmeyebilir. Kuşunuzu direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız. Bayılır ve ardından da ... Aklıma gelenleri aktardım. Sürc-ü lisan ettiysek affola :) |
*** arkdslar benım dişi kusumda yumurta var yakında yumurtlar ama kafesını degıstırmek zorunda kaldım bısey olurmu . yumurta tasırken verebılecegım özel yiyecekler nelerdir önceki yavruları ölmüştü bu yavrulara ben nasıl bakabılırım kusumun eksık kaldıgı zamanlarda ne varmelıyım yavrulara .kusumda yumurta varken dün çiftleştiklerini gördüm çiftleşme yumurta oluşmadan önce olmuyomu. arkasdlar bide kuluçkadayken kafes temizligi hakkında bilgi verırsenız sevinirim tskkller
|
Yumurta var derken yuvadamı gördünüz yumurtayı? öyle ise hergün 1 yumurta yaptıkları için son yumurtayı yapana kadar çiftleşmesi gayet normal. Çiftleşme sonrası erkeği ayırmayın. Yavruya beraber bakacaklardır. Tavuk yumurtasını katı pişirip çatalla ezin ve hergün mamalığına koyun. Yavruya siz yem vermeye çalışmayın, tecrübeniz yoksa önermem. Bir de fazla kurcalarsanız dişi yavruları terkedebilir. Kuluçka döneminde de kafes temizliği yapılmalıdır. Kafesin altlığını çıkarıp yıkayın, kağıt serin. Bir miktarda kum koymayı ihmal etmeyin.
|
Yavrular tüylenmeye başladıktan sonra dişiye nazaran erkek daha çok ilgi gösteriyor. Kuluçkada daha fazla zaman geçiriyor. Aman sakın erkeği ayırmayın kafesten. Kuluçka temizliğini dişi kendi yapar. Haftada bir kere de olsa kafesin altındaki gazete kağıdını değiştirmeniz gerekebilir. Artık yavaş yavaş kafesin bir kenarına derin olmayan bir kaba su doldurup bıkarakablirsiniz(sıcaklar açıısndan)...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025