agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

bitkici_volkan 13-03-2011 00:11

Sayın Uğur29
bu fotoğraf evet son hali ancak bu kuş ilk aldığımdan beri hemen hemen 5 aydır bu şekilde. Şuanda 4 çeşit kuru yemi bunun yanında çeşitli meve ve sebzeler, sıvı vitamin ilaçları mevcut. Örneğin sıvı vitaminleri şu şekilde veriyorum 3 gün boyunca tüm vitaminleri içeren ilacı veriyorum 3 gün normal su verip diğer 3 günde tüy değiştirme zamanında verilen ilacı veriyorum bu tekrar edip gidiyor. Malesef hep aynı hep aynı.
bunun yanında 2 güne bir banyosunu kendisi yapıyor. Tırnaklarının çok uzamamasına dikkat ediyorum kaşınınca tüylerine ve derisine zarar vermesin diye ancak hep aynı durumda.

bitkici_volkan 13-03-2011 00:18

Osman

1 Eklenti(ler)
osmanın diğer fotoğrafı

bitkici_volkan 16-03-2011 03:48

Bir konu aklıma takıldı. Şimdi kuş banyosunu yaparken banyoluğunun içerisine vitamin koysam acaba bir zararı veya bir yararı olurmu?

ligustrum 16-03-2011 10:32

Kuşumuzu her gün sabah-akşam 20-30 dakika salıyorum.
Ancak, her tarafı tuvaleti ile batırıyor.
İyi ki çabuk kuruyor, temizlemesi kolay gibi.

Devamlı salık kalınca, ev tam çöplük oluyor.
Yuvasına sokmak isteyince, kaçıyor.
Bir o köşeye, bir bu köşeye..
Sinek kovalar gibiyiz.
Tam giriyor yuvaya, kapısını kapatacağımızı
anlayınca çıkıyor, bazen iyice deli ediyor.

Yuvasına girmesi için öneriler bekliyorum.
İyi muhabetler..
Sağlıcakla kalın.

ligustrum 16-03-2011 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cellin (Mesaj 769220)
Sayın Ligustrum ilahi diyorum...Dışarıda kaldığı süre içerisinde acıkıp giriyordur kafese. O zaman kafesin kapısını kapatın...
...Siz onu kovaladıkça korktuğu için içeri girmek istemeyecektir..
Kolay gelsin

Evet yuvaya giriyor...
Ama ona doğru 2-3 metre yaklaşınca: yuva kapısına zıplıyor, bekliyor.
biraz daha yaşlaşırsak pırr..
Kuş beyinli değil bu kuş!
Bir tur atıyor, yuvanın üstüne konuyor.
Eskiden yönlendirmeyle yavaş yavaş yuvaya giriyordu.
Artık uzmanlaştı, pırr elektrik lambasına.
Kışş, havlularla.
Pırr..cak cuk cakk.
Birkaç cam eşya da kırıldı bu arada.
Şimdi de biz uzmanlaştık.
-Hadi yerine. Yüksek sesle.
Korkunca yuvasına giriyor.

bitkici_volkan 17-03-2011 02:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cellin (Mesaj 769193)
Sayın Bitkici Volkan Osman çok tatlıymış. Henüz çok minik. Büyüyünce daha da güzelleşecek. Banyo suyuna vitamin koymak konusunda bilgim yok. Ancak pek faydalı olacağını düşünmüyorum. Bu şekilde vitamin alamaz. Zaten yediği meyve sebze türü besinlerden alıyordur vitamini. Birde takviye sıvı vitamin veriyorsunuz. Vitaminin fazlası da zararlı.

Sayın cellin osmana (muhabbetim) tatlı dediğiniz için teşekkür ederim onu beğenen birkaç kişiden birisiniz. Osman birtülü meyve yiyemiyor daha doğrusu hiç tadına bakmadı bile. Suluğundanda su içerken çok görmedim banyolugunda en azda olsa bile ağzına bulaşan sudan vitaminini alır diye düşünmüştüm. verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

bitkici_volkan 17-03-2011 02:22

osman banyoda

1 Eklenti(ler)
Görüldüğü üzere ne kadar tüysüz olduğu banyodan sonra dahada ortaya çıkıyor. Bir tane kuyruk tüyü uzuyordu çok sevinmiştim belki dengede durmasına yardımcı olur ve stresten kurtulur diye umud ederken birden tüycük yok oldu.:(

ugur29 17-03-2011 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ugur29 (Mesaj 766747)
Sayın Bitkici Volkan

Kuşunuzun resmi son hali ise eğer kuşunuz tüye girmiş, biraz daha iyi beslenip bu süreci atlatması lazım sıvı vitamin takviyesi verebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bendede bir muhabbet kuşu var 10 aylık oldu eş almayı düşünüyorum. Yanlız bizim oğlan biraz nazlanıyor. bakalım bu hafta sonu bir kuşçuya götüreceğim beğendiği dişiyi alacam oğluma :)

Evet bu hafta sonu bizim oğlana bir dışı arkadaş aldım. Kuşçu konuştuğunu söyledi eve getirdim susmak bilmiyor. Yanlız erkek kuşu görmezden geliyor. Hiç ilgilenmiyor . Erkek yanına yaklaşınca kaçıyor. Bende kafeslerini ayırdım. Sizce başka ne yapmalıyim.

bitkici_volkan 17-03-2011 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ugur29 (Mesaj 769592)
Evet bu hafta sonu bizim oğlana bir dışı arkadaş aldım. Kuşçu konuştuğunu söyledi eve getirdim susmak bilmiyor. Yanlız erkek kuşu görmezden geliyor. Hiç ilgilenmiyor . Erkek yanına yaklaşınca kaçıyor. Bende kafeslerini ayırdım. Sizce başka ne yapmalıyim.

Sayın ugur29
Öncelikle yeni kuşunuz hayırlı olsun. Bu konu hakkında tek bildiğim kuşlar çok kıskanç oluyormuş biri nereye giderse ötekide oraya gidiyormuş. İnşallah daha iyi anlaşırlar ama biraz zaman geçmesi gerekir diye düşünüyorum.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

bitkici_volkan 17-03-2011 11:49

Evet kursağı şiş ancak kumunu her yem değiştirişimde mutlaka takviye yapıyorum ve gaga taşıda mevcut kafeste. evet biraz tedirginim çünkü ilk başta çok istemesemde daha sonra o kadar çok alıştım ve sevdimki anlatamam. Bunuda şuna bağladım hasta diye düşündüm ve o bana muhtaç yem vermezsem aç su vermezsem susuz kalacak, bir başkasına hediye versem veya aldığım kuşçuya geri götürsem benim gibi bakacaklarına inanmıyorum.
Evet banyoyu çok seviyor 2 güne bir banyosunu yapıyor.
Ha şunu söyliyeyim osmanda bana karşı boş değil diye düşünüyorum :) çünkü benden başka kimseyle muhattap bile olmuyor, bana karşı tedirgin ancak sesimi duyunca elime geliyor sanki anlıyor beni:)

Son birşey daha; demiştim ya daha önce onu beğenen birkaç kişiden birisiniz diye eşimle konuştuğumda' onu kimse beğenmiyorki 'dedi :)

bitkici_volkan 20-03-2011 20:26

osmanı kaybediyoruz:(

bitkici_volkan 20-03-2011 23:34

Osman kafesine girmemişti bende uyumaya gitmiştim. Uyandığımda etraflarda bulamadım daha sonra kanepelerin arasında olduğunu gördüm ve yaklaştım. Ben yaklaşınca hiç hareket etmedi normalde kaçması gerekiyordu elime aldımve ayaklarının tutmadığını gördüm. Kanepelerin arasında betonun üzerindeydi yani soğukta kalmış hemen ortamı ısıttım sıcak su torbasını toldurdum ve üzzerine koydum. Tabi bu arada acıkmış olabileceğini düşündüm yem yemeye hali yoktu ayaklarının üzerinde duramıyor kafasını taşıyamıyordu. Bende bisküvileri ezip suyla mama yapıp agzına koydum. ara ara suda içidim. Şuan vücudu çok sıcak ateşi olabileceğini düşünüyorum. eşimle sirkeli su yaptık ve tük olmayan yerlerine pamukla bastırdık. Nekadar doğru bilmiyorum ama çaresizlik işte. Şimdi kendini taşıyamıyor kanepeye yer yaptım devrilmemesi için ortam sıcaklığınıda normale döndürdüm (25C). BAŞKA NE YAPABİLİRİM?

bitkici_volkan 21-03-2011 01:14

saat 01.30 osmanı kaybettik:( hastalık sebebini öğrendim ama yapılacak birşey yokmuş. Bakteri kaynaklıymış. Arkadaşlar yemlerden kaynaklanıyor ve ani ölümle sonuçlanıyor. Ben çok üzgünüm :(

ligustrum 21-03-2011 02:45

Sayın bitkici volkan; Biz de durumunuzu anlıyoruz.
Geçmişte l5 sene önce yaşamıştık. Ancak yeni kuş edinebildik.
Aynı üzüntüyü yaşamamak için tekrar alama mıştık.

Ama tavsiyem: Bütün kuş malzemesini dezenfekte etmeli.
(çamaşır suyu katılmış su ile yıkayıp,
10 dakika sonra su ile durulamalı.)
Yarım bir kuş alın ki üzüntünüz hafiflesin. Bizimde.
Kuşçuda (yetimhanede) sizin sevginizi bekliyen nice kuşlar var.
Birini zaman kaybetmeden sevindirin.
Sağlıcakla kalın.

bitkici_volkan 22-03-2011 07:30

Evet oldukça üzüntülü oluyor hala kafesini kaldıramadım sıkıntılı bir durum bu. ilk gün kendime çok kızdım keşke almasaydım diye keşke kimse almasaydıda kuşlarda kendi ortamlarında yaşasaydı diye ancak düşündükçe ben almasamda kuş satan yerler halen daha olacak en iyisi önce bir muhabbet kuşu ile ilgili bir kitap alıp daha sonrada bir kuşun dahi olsa hayatına biraz renk katmak. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. yemler dahil her şeyi imha edip sadece kafesini dezenfekte edip kullanacağım.

ligustrum 25-03-2011 00:10

1 Eklenti(ler)
Muhabbet kuşu kendini güvenli hisettiği yerde "tünüyor"
Tırnakları biraz çiziyor ama katlanıyoruz.

Omuza geliyor kulak memesini ısırıyor, tatlı sert.
Car-çur, car-çur. Yani kızdım sana diyor.
Kafesimin kapağını "sakın kapama" anladın mı diyor?

Nasıl orta yolu bulacağız. Çoğunlukla onun dediği oluyor.
Sonuş: Heryer "kuş gübresi"

gtatas 26-03-2011 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bitkici_volkan (Mesaj 771424)
saat 01.30 osmanı kaybettik:( hastalık sebebini öğrendim ama yapılacak birşey yokmuş. Bakteri kaynaklıymış. Arkadaşlar yemlerden kaynaklanıyor ve ani ölümle sonuçlanıyor. Ben çok üzgünüm :(

Sevgili Volkan başın sağolsun.Gerçekten zor ben muhabbet kuşu üreticisiyim.Ben de bazen kümesimde hiç beklemediğim ölümlerle karşılaşıyorum.Oturup onları okşayarak severek ağlıyorum.Size tek tavsiyem bu tavsiyem tüm kuş alacaklara hareketli hayvanı seçin her zaman, öyle miskin miskin oturanı düşüneni seçmeyin.Bu o kuş hasta anlamında değildir ama bazı üreticiler daha yavrular güçlenmeden hayvanı anasından ayırıp satarlar bu da o yavru için ölüm demektir.Şöyle bir bakın gözleri ışıl ışıl tüyleri tamamlanmış olsun.Kuşlarıyla herkese mutlu hayatlar.

gtatas 26-03-2011 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 773754)
Muhabbet kuşu kendini güvenli hisettiği yerde "tünüyor"
Tırnakları biraz çiziyor ama katlanıyoruz.

Omuza geliyor kulak memesini ısırıyor, tatlı sert.
Car-çur, car-çur. Yani kızdım sana diyor.
Kafesimin kapağını "sakın kapama" anladın mı diyor?

Nasıl orta yolu bulacağız. Çoğunlukla onun dediği oluyor.
Sonuş: Heryer "kuş gübresi"

Çok güzel dişi bir kuşunuz var.Maşallah. Tırnakların kesebilirsiniz tırnak makasıyla.Evcil hayvanlar sevgiye muhtaç maalesef.Herşey karşılıklı evde olmasa doğada gübresi bile faydalı.Doğa da ona nimetlerini sunardı öyle yaşayıp giderlerdi.

Ama bizim yanımız da oldukları için sevabıyla günahıyla onlara bakıcaz besliycez.Kuşunuzla neşeli ve muhabbetli günler dilerim.

bitkici_volkan 27-03-2011 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 774379)
Sevgili Volkan başın sağolsun.Gerçekten zor ben muhabbet kuşu üreticisiyim.Ben de bazen kümesimde hiç beklemediğim ölümlerle karşılaşıyorum.Oturup onları okşayarak severek ağlıyorum.Size tek tavsiyem bu tavsiyem tüm kuş alacaklara hareketli hayvanı seçin her zaman, öyle miskin miskin oturanı düşüneni seçmeyin.Bu o kuş hasta anlamında değildir ama bazı üreticiler daha yavrular güçlenmeden hayvanı anasından ayırıp satarlar bu da o yavru için ölüm demektir.Şöyle bir bakın gözleri ışıl ışıl tüyleri tamamlanmış olsun.Kuşlarıyla herkese mutlu hayatlar.

Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Kardeşim de kuş aldı 1 ay kadar oldu aynı yerden banada almasını istedim. Kuşu aldığı yerdesatıcı daha yumurtadan yavru çıkınca onu 2 hafta kadar bekletip satıyormuş hatta ilk zamanlar kardeşim kuşa ıslak bisküvi yedirdi kuşu şuanda çok iyi ve hemen alıştılar daha bir ay olmadan kuşuyla çok mutlu. aynı yerden almamı tavsiye edermisiniz **** ne kadarlık olması makuldur.

ligustrum 28-03-2011 17:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 774382)
Çok güzel dişi bir kuşunuz var.Maşallah. Tırnakların kesebilirsiniz tırnak makasıyla.Evcil hayvanlar sevgiye muhtaç maalesef.Herşey karşılıklı evde olmasa doğada gübresi bile faydalı.Doğa da ona nimetlerini sunardı öyle yaşayıp giderlerdi.

Sayın gtatas; Teşekkür ederim bilgilerin için.
Dişi olduğu nereden anlaşılıyor?
Tırnakları bizlere sorun yaratıyor, helede yüze konduğunda çiziyor.
Gübresi devamlı katı olsa, toplamak kolay olacak.
Toplananlar mercimekler :p şimdilik saksıya konuyor.

Bugün yemek yerken etrafımda dolaşarak, kafama konarak
musallat olan kuşa turşu biberini uzattım, kokusundan hoşlanmaz
beni terkeder sandım. Kuş belki de o kokulu yiyeceği arıyormuş ki;
turşu biberini yediğini gördüm. Kafesine tutturdum. İllaki kafesin dışından yiyecek, bir türlü kafes içine girmiyor
Turşudan da vazgeçmiyor, kızıyor. elimi ısırıyor. Neyse, kolay anlaştık.

Kuş devamlı dışarıda kalmak istiyor, kafese giriyor, yaklaşınca kapıya zıplıyor.
Sadece akşam olunca kafesine geliyor, çıkarılmak ta pek istemiyor. Çünkü;
-uykuda rahatsız etmeyin. diyor.

Lilinin bahcesi 28-03-2011 17:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 775683)

Sayin ligustrum, burnunun renginden anlayabilirsiniz. Eger kahverengi ise disi, mavi ise erkektir. Yanliz yavrularin ilk donemlerde renksiz olur sonra cinsiyete gore renge doner.

gtatas 29-03-2011 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 775683)
Sayın gtatas; Teşekkür ederim bilgilerin için.
Tırnakları bizlere sorun yaratıyor, helede yüze konduğunda çiziyor.
Gübresi devamlı katı olsa, toplamak kolay olacak.
Toplananlar mercimekler :p şimdilik saksıya konuyor.

Bugün yemek yerken etrafımda dolaşarak, kafama konarak
musallat olan kuşa turşu biberini uzattım, kokusundan hoşlanmaz
beni terkeder sandım. Kuş belki de o kokulu yiyeceği arıyormuş ki;
turşu biberini yediğini gördüm. Kafesine tutturdum. İllaki kafesin dışından yiyecek, bir türlü kafes içine girmiyor
Turşudan da vazgeçmiyor, kızıyor. elimi ısırıyor. Neyse, kolay anlaştık.

Kuş devamlı dışarıda kalmak istiyor, kafese giriyor, yaklaşınca kapıya zıplıyor.
Sadece akşam olunca kafesine geliyor, çıkarılmak ta pek istemiyor. Çünkü;
-uykuda rahatsız etmeyin. diyor.

Sevgili ligustrum, lütfen farklı şeyler yedirmeyin kuşunuzu kaybedebilirsiniz.

ligustrum 04-04-2011 16:24

1 Eklenti(ler)
Muhabbet kuşu yeni bir uğraş buldu. Hep buradan gagasıyla duvarı kazıyor.
Kendine yuva mı yapıyor? Oysa; yavru dişi ve tek yaşıyor.

Lilinin bahcesi 04-04-2011 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 779601)
Muhabbet kuşu yeni bir uğraş buldu. Hep buradan gagasıyla duvarı kazıyor.
Kendine yuva mı yapıyor? Oysa; yavru dişi ve tek yaşıyor.

Sayin ligustrum, kafesinde murekkepbaligi kemigi varmi. Yoksa asarsaniz onunla mesgul olur.

ligustrum 04-04-2011 18:54

Gaga taşını haftasında bitiriyor. Mürekkep balığı kemiği' ni zor buluruz, pahalı mı?

serkan_istanbul 04-04-2011 19:16

Çok pahalı deil 3 tl falan olması gerek.

ligustrum 04-04-2011 22:00

Sayın cellin; Gaga taşı sı var. Bir haftada rendeliyor, bitiyor.
Genelde de odada serbest. Dolaşmadığı kenar köşe kalmadı.
En son anten kablo haznesine dadandı bir haftadır.
İçini oymuş ta oymuş. Yuvasından çıkar çıkmaz oraya giriyor.
Şimdi bir köşeye sap samandan yuva mı yapalım.

Lilinin bahcesi 05-04-2011 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 779858)
Sayın cellin; Gaga taşı sı var. Bir haftada rendeliyor, bitiyor.
Genelde de odada serbest. Dolaşmadığı kenar köşe kalmadı.
En son anten kablo haznesine dadandı bir haftadır.
İçini oymuş ta oymuş. Yuvasından çıkar çıkmaz oraya giriyor.
Şimdi bir köşeye sap samandan yuva mı yapalım.

Muhabbet kuslari acik yuvayi sevmezler; kapali, kovuk seklinde girisi dar yuvalardan hoslanirlar.

ligustrum 05-04-2011 12:44

1 Eklenti(ler)
Sayın cellin; Bu gün uyandığından beri dışarda olan bayan kuş,
pardon "hanım kuş" mu demek ( in ) di?
Kafesine girmiş, yemini yerken; ondan önce davranıp kapısını kapata bildim.
Biraz ortalığı düzeltmeye başlayalım.
Kafesinde gaga taşını parçalıyor.
Olmaz bu kadar enerji.

bitkici_volkan 05-04-2011 23:47

Tekrar herkese merhabalar
2 gün önce yeni bir kuş edindim. Adını çapkın koyduk. bazen eve girdiğimde osman diye sesleniyorum ama yavaştan alışmaya başladım bunada. Çok enerjili bir kuş kafesinde hiç durmak istemiyor (ligustrum' a saygılarımla) :) kafesi kapalı olunca yemliğine de bulunan tüm yemleri dışarıya boşaltıyor hemde 5 dk da ben dolduruyorum o boşaltıyor. Perdeliğe gidip orada duruyor sürekli daha tam alışamadı bize ama zamanla alışacağını umuyorum. Ne kadar çırpınırsa çırpınsın ben yokken kafesinden dışarıya salmıyorum çünkü acı bir tecrübe edindim.en yakın sürede fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025