![]() |
Sayın Uğur29
bu fotoğraf evet son hali ancak bu kuş ilk aldığımdan beri hemen hemen 5 aydır bu şekilde. Şuanda 4 çeşit kuru yemi bunun yanında çeşitli meve ve sebzeler, sıvı vitamin ilaçları mevcut. Örneğin sıvı vitaminleri şu şekilde veriyorum 3 gün boyunca tüm vitaminleri içeren ilacı veriyorum 3 gün normal su verip diğer 3 günde tüy değiştirme zamanında verilen ilacı veriyorum bu tekrar edip gidiyor. Malesef hep aynı hep aynı. bunun yanında 2 güne bir banyosunu kendisi yapıyor. Tırnaklarının çok uzamamasına dikkat ediyorum kaşınınca tüylerine ve derisine zarar vermesin diye ancak hep aynı durumda. |
Osman
1 Eklenti(ler)
osmanın diğer fotoğrafı
|
Bir konu aklıma takıldı. Şimdi kuş banyosunu yaparken banyoluğunun içerisine vitamin koysam acaba bir zararı veya bir yararı olurmu?
|
Kuşumuzu her gün sabah-akşam 20-30 dakika salıyorum.
Ancak, her tarafı tuvaleti ile batırıyor. İyi ki çabuk kuruyor, temizlemesi kolay gibi. Devamlı salık kalınca, ev tam çöplük oluyor. Yuvasına sokmak isteyince, kaçıyor. Bir o köşeye, bir bu köşeye.. Sinek kovalar gibiyiz. Tam giriyor yuvaya, kapısını kapatacağımızı anlayınca çıkıyor, bazen iyice deli ediyor. Yuvasına girmesi için öneriler bekliyorum. İyi muhabetler.. Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
Ama ona doğru 2-3 metre yaklaşınca: yuva kapısına zıplıyor, bekliyor. biraz daha yaşlaşırsak pırr.. Kuş beyinli değil bu kuş! Bir tur atıyor, yuvanın üstüne konuyor. Eskiden yönlendirmeyle yavaş yavaş yuvaya giriyordu. Artık uzmanlaştı, pırr elektrik lambasına. Kışş, havlularla. Pırr..cak cuk cakk. Birkaç cam eşya da kırıldı bu arada. Şimdi de biz uzmanlaştık. -Hadi yerine. Yüksek sesle. Korkunca yuvasına giriyor. |
Alıntı:
|
osman banyoda
1 Eklenti(ler)
Görüldüğü üzere ne kadar tüysüz olduğu banyodan sonra dahada ortaya çıkıyor. Bir tane kuyruk tüyü uzuyordu çok sevinmiştim belki dengede durmasına yardımcı olur ve stresten kurtulur diye umud ederken birden tüycük yok oldu.:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Öncelikle yeni kuşunuz hayırlı olsun. Bu konu hakkında tek bildiğim kuşlar çok kıskanç oluyormuş biri nereye giderse ötekide oraya gidiyormuş. İnşallah daha iyi anlaşırlar ama biraz zaman geçmesi gerekir diye düşünüyorum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. |
Evet kursağı şiş ancak kumunu her yem değiştirişimde mutlaka takviye yapıyorum ve gaga taşıda mevcut kafeste. evet biraz tedirginim çünkü ilk başta çok istemesemde daha sonra o kadar çok alıştım ve sevdimki anlatamam. Bunuda şuna bağladım hasta diye düşündüm ve o bana muhtaç yem vermezsem aç su vermezsem susuz kalacak, bir başkasına hediye versem veya aldığım kuşçuya geri götürsem benim gibi bakacaklarına inanmıyorum.
Evet banyoyu çok seviyor 2 güne bir banyosunu yapıyor. Ha şunu söyliyeyim osmanda bana karşı boş değil diye düşünüyorum :) çünkü benden başka kimseyle muhattap bile olmuyor, bana karşı tedirgin ancak sesimi duyunca elime geliyor sanki anlıyor beni:) Son birşey daha; demiştim ya daha önce onu beğenen birkaç kişiden birisiniz diye eşimle konuştuğumda' onu kimse beğenmiyorki 'dedi :) |
osmanı kaybediyoruz:(
|
Osman kafesine girmemişti bende uyumaya gitmiştim. Uyandığımda etraflarda bulamadım daha sonra kanepelerin arasında olduğunu gördüm ve yaklaştım. Ben yaklaşınca hiç hareket etmedi normalde kaçması gerekiyordu elime aldımve ayaklarının tutmadığını gördüm. Kanepelerin arasında betonun üzerindeydi yani soğukta kalmış hemen ortamı ısıttım sıcak su torbasını toldurdum ve üzzerine koydum. Tabi bu arada acıkmış olabileceğini düşündüm yem yemeye hali yoktu ayaklarının üzerinde duramıyor kafasını taşıyamıyordu. Bende bisküvileri ezip suyla mama yapıp agzına koydum. ara ara suda içidim. Şuan vücudu çok sıcak ateşi olabileceğini düşünüyorum. eşimle sirkeli su yaptık ve tük olmayan yerlerine pamukla bastırdık. Nekadar doğru bilmiyorum ama çaresizlik işte. Şimdi kendini taşıyamıyor kanepeye yer yaptım devrilmemesi için ortam sıcaklığınıda normale döndürdüm (25C). BAŞKA NE YAPABİLİRİM?
|
saat 01.30 osmanı kaybettik:( hastalık sebebini öğrendim ama yapılacak birşey yokmuş. Bakteri kaynaklıymış. Arkadaşlar yemlerden kaynaklanıyor ve ani ölümle sonuçlanıyor. Ben çok üzgünüm :(
|
Sayın bitkici volkan; Biz de durumunuzu anlıyoruz.
Geçmişte l5 sene önce yaşamıştık. Ancak yeni kuş edinebildik. Aynı üzüntüyü yaşamamak için tekrar alama mıştık. Ama tavsiyem: Bütün kuş malzemesini dezenfekte etmeli. (çamaşır suyu katılmış su ile yıkayıp, 10 dakika sonra su ile durulamalı.) Yarım bir kuş alın ki üzüntünüz hafiflesin. Bizimde. Kuşçuda (yetimhanede) sizin sevginizi bekliyen nice kuşlar var. Birini zaman kaybetmeden sevindirin. Sağlıcakla kalın. |
Evet oldukça üzüntülü oluyor hala kafesini kaldıramadım sıkıntılı bir durum bu. ilk gün kendime çok kızdım keşke almasaydım diye keşke kimse almasaydıda kuşlarda kendi ortamlarında yaşasaydı diye ancak düşündükçe ben almasamda kuş satan yerler halen daha olacak en iyisi önce bir muhabbet kuşu ile ilgili bir kitap alıp daha sonrada bir kuşun dahi olsa hayatına biraz renk katmak. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. yemler dahil her şeyi imha edip sadece kafesini dezenfekte edip kullanacağım.
|
1 Eklenti(ler)
Muhabbet kuşu kendini güvenli hisettiği yerde "tünüyor"
Tırnakları biraz çiziyor ama katlanıyoruz. Omuza geliyor kulak memesini ısırıyor, tatlı sert. Car-çur, car-çur. Yani kızdım sana diyor. Kafesimin kapağını "sakın kapama" anladın mı diyor? Nasıl orta yolu bulacağız. Çoğunlukla onun dediği oluyor. Sonuş: Heryer "kuş gübresi" |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama bizim yanımız da oldukları için sevabıyla günahıyla onlara bakıcaz besliycez.Kuşunuzla neşeli ve muhabbetli günler dilerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dişi olduğu nereden anlaşılıyor? Tırnakları bizlere sorun yaratıyor, helede yüze konduğunda çiziyor. Gübresi devamlı katı olsa, toplamak kolay olacak. Toplananlar mercimekler :p şimdilik saksıya konuyor. Bugün yemek yerken etrafımda dolaşarak, kafama konarak musallat olan kuşa turşu biberini uzattım, kokusundan hoşlanmaz beni terkeder sandım. Kuş belki de o kokulu yiyeceği arıyormuş ki; turşu biberini yediğini gördüm. Kafesine tutturdum. İllaki kafesin dışından yiyecek, bir türlü kafes içine girmiyor Turşudan da vazgeçmiyor, kızıyor. elimi ısırıyor. Neyse, kolay anlaştık. Kuş devamlı dışarıda kalmak istiyor, kafese giriyor, yaklaşınca kapıya zıplıyor. Sadece akşam olunca kafesine geliyor, çıkarılmak ta pek istemiyor. Çünkü; -uykuda rahatsız etmeyin. diyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Muhabbet kuşu yeni bir uğraş buldu. Hep buradan gagasıyla duvarı kazıyor.
Kendine yuva mı yapıyor? Oysa; yavru dişi ve tek yaşıyor. |
Alıntı:
|
Gaga taşını haftasında bitiriyor. Mürekkep balığı kemiği' ni zor buluruz, pahalı mı?
|
Çok pahalı deil 3 tl falan olması gerek.
|
Sayın cellin; Gaga taşı sı var. Bir haftada rendeliyor, bitiyor.
Genelde de odada serbest. Dolaşmadığı kenar köşe kalmadı. En son anten kablo haznesine dadandı bir haftadır. İçini oymuş ta oymuş. Yuvasından çıkar çıkmaz oraya giriyor. Şimdi bir köşeye sap samandan yuva mı yapalım. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın cellin; Bu gün uyandığından beri dışarda olan bayan kuş,
pardon "hanım kuş" mu demek ( in ) di? Kafesine girmiş, yemini yerken; ondan önce davranıp kapısını kapata bildim. Biraz ortalığı düzeltmeye başlayalım. Kafesinde gaga taşını parçalıyor. Olmaz bu kadar enerji. |
Tekrar herkese merhabalar
2 gün önce yeni bir kuş edindim. Adını çapkın koyduk. bazen eve girdiğimde osman diye sesleniyorum ama yavaştan alışmaya başladım bunada. Çok enerjili bir kuş kafesinde hiç durmak istemiyor (ligustrum' a saygılarımla) :) kafesi kapalı olunca yemliğine de bulunan tüm yemleri dışarıya boşaltıyor hemde 5 dk da ben dolduruyorum o boşaltıyor. Perdeliğe gidip orada duruyor sürekli daha tam alışamadı bize ama zamanla alışacağını umuyorum. Ne kadar çırpınırsa çırpınsın ben yokken kafesinden dışarıya salmıyorum çünkü acı bir tecrübe edindim.en yakın sürede fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istiyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025