![]() |
Bir erkek ve bir dişi muhabbet kuşlarım vardı. Dişi her ay yumurtlamasına rağmen yumurtalar boş çıkıyordu. Daha sonra bacaklarının arasında şişkinlik olmaya başlayınca anladık ki dişi kısırmış :( Şimdi yalnız kalan erkeğime eş arıyorum ama havalar biraz ısınsın anca :)
|
Merhaba, ben annem için muhabbet kuşu almak istiyorum. Ama bir hayvana para vererek sahip olmak da hiç içime sinmiyor. Acaba yavrularından vermek isteyen olur mu, merak ediyorum. Eğer böyle bir şey mümkünse lütfen bana bildirir misiniz?
|
paşa baba oldu
2 Eklenti(ler)
merhaba paşamız baba oldu 2 sevimli yavrularımız var 35 günlük oldular muhabbet kuşunun yavruları ne tatlı öyle ,aile sayımız 2 kedi 4 muhabbet kuşu sayımız artıyor çok şükür ,en kısa zamanda resimleri yükleyeceğim .
Merhaba,mesajı düzenleyerek fotoğrafları yükledim.İşte benim kanatlı çocuklarım |
Arkadaşlar merhaba, bitki deliliği gibi hayvan deliliği de var. İki tane muhabbet kuşu beslemek istiyorum. İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Buralarda güvenebileceğim shoplar var mıdır? Ya da buradan kimden satın alabilirim? Yardımcı olur musunuz?
Saygılar. |
Merhaba arkadaşlar,
Bir ara bir çift muhabbet kuşu besledim,iki sefer kuluçkaya yatıp yavru çıkardı,ama ikisindede 4-5 gün sonra yavruları ölmüş olarak yuvadan dışarı attılar.Bunun sebebini bilen varmıdır? |
yavru almışsanız dişi ve erkekte sorun yok demektir ancak hayvanlar yavruları kıskanmış olabilir yuvayı temizlerken onları rahatsız etmemelisiniz çok kıskançlardır
birde erkek ya da dişi hala çok kızgın olabilir yani tekrar eşe gelmek istiyordur bu yüzden yavruları öldürüp tekrar çiftleşir dikkat edin yavru aldıktan sonra ölrüüp atıkktan sonra ne kadar sürede tekarar çiftleşti hangisi daha kızgın gözlemleyin |
Kusların yeminde nijer ya da kenevir olabilir, onları ayaklamanız lazım çünkü bunlar kusların çiftlesmesine önayak olur. Aynı hatayı ben de yapmıstım.
|
merhaba arkadaşlar bende 5 yaşında erkek muhabbet var 10 gündür karnı çok şiş damarlanma oldu, veterinere götürdüm bir şey anlamadı netten araştırdım bir şey bulamadım, ne yapmam gerekir bilen varmı
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Muhabbet kuşlarının gagası mavi olanlar erkek, kahverengi olanlar dişi oluyor. Bu kuş geldiğinde gagası beyazdı fakat hafif mavileşiyor gibi geldi bana. Dişi midir erkek mi? Dişi diye almışlar ama erkek olmasından korkuyorum. |
Kesinlikle dişi bu kuş :)
|
yardım!!
arkadaşlar meraba.hediye kuş geldi bana..bir kafesde 2 hint bülbülü 1 muhabbet kuşu var aynı kafesde durmalarında bi sakınca varmı?muhabbet kuşu nasıl bi kafesde durmalıdır?erkek kuş bendeki. eşi olmadan tek başına duramaz mı?
|
Hint bülbülleri ile aynı kafeste olmaz muhabbet kuşlarının gagaları kuvvetlidir. Diğer kuşlara zarar verebilir. Muhabbetkuşu tek olarak bakılabilir. O vakit daha çabuk konuşur ve insana alışır. Kafes olarak çok büyük olmayan fakat içinde rahatca kanatçırpıp oynayacak kadar olmalı. Kafeste salıncaklara ve aynaya bayılıyor benim murat (muhabbet kuşu) gaga taşı ve kum kabı artı taze yeşillikler maydanoz hariç ıspanak marul ve kıvırcık veriyorum. Haşlanmış yumurta ve patates. çok sık deil. Sevgiler
|
Osman ve Maviş Muhabbet Kuşları-Tam 7 yumurta
Baba Osman gerçekten sıradışı ve sevimli. yerinde duramıyor. Anne Maviş daha ağırbaşlı. 7 tane yumurta yaptı. Uzun süre yattı ama hiç çıkmadı malesef. İzlemek ve paylaşmak isteyenler için:
Osman Baba ve Maviş Muhabbet Kuşu 1 - YouTube Osman Baba ve Maviş Muhabbet Kuşu 2 - Kur - YouTube |
Çok büyük keyifle izledim videoları ;) Maviş yerini biliyor ve hemen tülün arasına giriyor sanki. Çok sevimliler gerçekten. Bizim de vardı yıllar önce, videoları izlerken gözümün önüne geldi birden. Ömürleri uzun olsun ;)
|
muhabbet kuşları tanaştıktan nekadar süre sonunda yumurtlamaya başlıyor.?..
|
Arkadaşlar bir sorum olacak 100 çiftlik muhabbet kuşu üretimhanesi para kazandırır mı?
|
Alıntı:
|
Benim muhabbet kuşlarım var biri dişi diğeri erkek onlarla konuşurken gagalarını gıcırdatıyorlar.Sizce bunun anlamı ne:confused: şimdiden teşekkürler
|
Ben yıllardır muhabbet kuşu beslerim, onlarsız bir hayat düşünemiyorum. Muhabbet kuşları gagalarını gıcırdatır. Bu kaşınması kadar doğal bir durumdur, korkucak bir şey yok. Hatta sizden memnun olduklarını bile işaret edebilir bu durum. Başka bir mutluluk ifadesi de siz onunla konuşurken tüylerini kabartmasıdır. Hele hele tek bacağını tüylerinin içine çekiyorsa o kadar rahattır ki sizi çok seviyor demektir. :) Sevgiler...
|
Çok teşekkürler :p
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhabalar bu kuşu alalı 2 hafta oldu ama cinsiyetinden emin değilim. 3 aylık diye aldım ama bilgi verebilcek olan var mı?
|
yardım edebilecek....
2 Eklenti(ler)
merhabalar bu kuşu alalı 2 hafta oldu ama cinsiyetinden emin değilim. 3 aylık diye aldım ama bilgi verebilcek olan var mı?
|
bilen kimse yok mu birde kuşum 2 gündür yerinde duramıyor kafesi kemirmeye başladı...
|
Ergenlerde gaga üstü rengi dişi ise kahverengi, erkek ise mavi olur diye hatırlıyorum.
Sizinki büyük ihtimal erkek. Bir de kemirmesi için kum taşı gibi bişeler oluyor sanırsam, ondan kullanın :) |
Peki sizce kaç aylık?
|
Alıntı:
Yukarıda verdiğim bilgiler de zamanında muhabbet kuşu olan arkadaşlarımdan duyduklarım, öğrendiklerim. Mavi ve kahverengiliğin yaş ilerledikçe koyulaştığını da duymuştum, ona göre çok yaşlı olmadığını söyleyebiliriz herhalde :) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025