agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

loveforlife 23-03-2013 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi filolog13 (Mesaj 1125407)
merhabalar bu kuşu alalı 2 hafta oldu ama cinsiyetinden emin değilim. 3 aylık diye aldım ama bilgi verebilcek olan var mı?

Gagasının ucu hâlâ siyah. Yani en fazla 3 aylıktır. Gagasının üzeri de beyaz gibi görünüyor. Büyük ihtimalle dişidir bu durumda. Erkeklerin daha mavi oluyor. Yaşı büyüdükçe de mora yakın bir renge dönüşüyor.

filolog13 23-03-2013 23:38

teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. eğitmek amacıyla aldım bu kuşu yaşı uygun ama dişi çıkmasına üzüldüm biraz.

vek66 25-03-2013 10:33

Merhabalar arkadaşlar. Bundan yaklaşık 5 ay önce 2 aylık erkek muhabbet kuşu aldım. Ama ne yaptımsa bir türlü kendime alıştıramadım. 1 aydır beri ballı kraker alıyordum ve o bunu çok seviyordu. Bir krakeri 2 günde bitirdiği oluyordu. Geçen aldığım yere gittim kuşun hala bana alışmadığını korkak olduğunu söyledim. Bana bu saatten sonra alışmaz sen ona eş al dedi bende 6-7 aylık dişi aldım. Kafese girdiği andan itibaren birbirlerine kur yapmaya başladılar. Daha sonra kraker seven kuş 3 gündür krakerin yüzüne bakmıyor ve dikkat ediyorum yemlikteki yemlerini dahi yememişler diyebilirim. Bu durum sizce neden kaynaklanabilir. şuan kafesleri kapalı ne zaman açmamı tavsiye edersiniz. Alıştırmak için sizce daha başka neler yapabilirim teşekkürler keyifli forumlar.

gtatas 26-03-2013 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vek66 (Mesaj 1126713)
Merhabalar arkadaşlar. Bundan yaklaşık 5 ay önce 2 aylık erkek muhabbet kuşu aldım. Ama ne yaptımsa bir türlü kendime alıştıramadım. 1 aydır beri ballı kraker alıyordum ve o bunu çok seviyordu. Bir krakeri 2 günde bitirdiği oluyordu. Geçen aldığım yere gittim kuşun hala bana alışmadığını korkak olduğunu söyledim. Bana bu saatten sonra alışmaz sen ona eş al dedi bende 6-7 aylık dişi aldım. Kafese girdiği andan itibaren birbirlerine kur yapmaya başladılar. Daha sonra kraker seven kuş 3 gündür krakerin yüzüne bakmıyor ve dikkat ediyorum yemlikteki yemlerini dahi yememişler diyebilirim. Bu durum sizce neden kaynaklanabilir. şuan kafesleri kapalı ne zaman açmamı tavsiye edersiniz. Alıştırmak için sizce daha başka neler yapabilirim teşekkürler keyifli forumlar.

Ballı krakerler para tuzağı almayın zaten onları. Kuş evcilleştirmek çok kolaydır hiç acele etmeden ilk önceliği kuşa vericeksiniz o sizi tanısın, etrafı tanısın ama bu ilk 15 gün kafesin içinde olacak, sonra elinizi kafesin içine sokup parmağınızı ona uzatıcaksınız ve parmağa çıkmaya zorluyacaksınız.Ama kesinlikle korkutmadan korkuyorsa 15 dakika mola ver tekrar dene bu şekilde illaki alışır. Şimdi sizde 2 kuş var bunlar insana zor alışır. Tek kuş alışınca konuşurda.

vek66 26-03-2013 20:53

Ynt: Muhabbet Kuşu

Önerileriniz için teşekkür ederim. Önerilerinize uyacağım. Yani 15 gün hiç kafesinden çıkarmayayami kaç gün sonra kafesten çıkartiyim.

GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

gtatas 27-03-2013 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vek66 (Mesaj 1127741)
Önerileriniz için teşekkür ederim. Önerilerinize uyacağım. Yani 15 gün hiç kafesinden çıkarmayayami kaç gün sonra kafesten çıkartiyim.

GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Elinize alışınca çıkartırsınız.

ahmeter 02-04-2013 21:50

1 Eklenti(ler)
Maviş

ahmeter 02-04-2013 22:27

1 Eklenti(ler)
Maviş

ahmeter 11-04-2013 15:02

1 Eklenti(ler)
günde bir saat hür

ahmeter 12-04-2013 18:52

Maviş

1ay evvel geldi aramız iyi günde 1 saat serbest bırakıyorum yeşil kıvırcığa bayılıyor elime geliyor yiyor tekrar kafesine dönüyor
Birkaç kelime öğrenmesi için gayret sarfediyorum
Hepinize iyi günler

ahmeter 12-04-2013 18:56

Maviş

Şimdi herkes merak edecek Ahmet bey bahçeyi bıraktı mı diye hayır bırakmadı bana hediye gelen bu kuş sayesinde muhabbet kuşu meraklılarınla tanışmak

birtanecik 21-04-2013 19:36

Ahmet hocam muhabbet kuşları kendilerine uçtukları odada belli bir kaç yer edinir. Devamlı oralara doğru uçarlar. Mümkün olduğunca elinizde yem ekmek kıvırcık gibi şeyler verin size alışsın. Kafesine kuşlar içi yıkanma küveti koyun veya dışarda ona bardak ile yıkanma fırsatı verin. Kafesine ayna türevi şeyler takmayın. Sizden uzaklaşmasına sebep olur. Dışkılarını takip edin. Sulu olursa bayat ekmek verin. kolay gelsin. bu arada tm sayfalarınızı okudum. 129 sayfa. G özler gitdi ama değer.

Sevgiler

ahmeter 21-04-2013 20:55

Sayın birtaneçik
Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim

hira 21-04-2013 21:24

ay tipe bak:) yarabbi ne kadar güzel bu yaratıklar:) benimde bugüne dek çok muhabbet kuşum oldu ama 1 tanesi hariç hiç alışan olmadı:) neden mi? öyle kafasını yan yan çevirip bana baktıkları anda bende kayış kopuyor ve deli deli bağırmaya başlıyorum çok sevdiğim için:) ama onlar bunu anlamayıp korkuyorlar :)

ahmeter 08-05-2013 15:18

1 Eklenti(ler)
Bir muhabbet kuşuda ben olurum..........

candem 09-05-2013 19:42

2 Eklenti(ler)
maviş hanım

maysan80 10-05-2013 22:29

süper bu kuşlar bayılıyorum.

maysan80 10-05-2013 22:38

1 Eklenti(ler)
bu da benim paşam.

ahmeter 12-05-2013 13:58

2 Eklenti(ler)
Mavi kuşum aramıza kimse giremez

anaconda24 02-06-2013 16:59

arkadaşlar benim kuşumdada mantar problemi vardı bi çok ilaç denedim ama geçirmedi bi kuşçunun tavsiyesine uydum kokusuz vazelin kulalndım 2 -3 günde geçti... sizlerlee paylaşmak istedim..

ahmeter 13-06-2013 19:41

1 Eklenti(ler)
maviş

loveforlife 14-06-2013 21:44

Bıcır'a...

5 Eklenti(ler)
3 Yıl kadar önceydi. Bir petshopta bir kafesin dibine sinmiş halde gördüm onu. Doğru dürüst yürüyememesi bir yana hiç tüyü olmaması çok garipti. Birileri hasta diye oraya terk edip gitmişti. Öylesine masumdu ki, kıyamadım. Orada kalsa belki yem bile verilmeyecekti ona. Çok uzun bir ömrü de olmazdı bu durumda. Sonuçta benim tatlı minik kızım da ailemize katıldı...

Eklenti 417755

Sakat olan ayağını her gün pomatlarla ovdum. Aslında ilk zamanlarda hiç güveni yoktu insanlara. Ellerimi ısırır, hatta kanatırdı. Sonra yavaş yavaş düzeldi ayağı. Ama neredeyse hiç tüyü yoktu. Araştırdığımda Fransız tüy döküm hastalığı adı verilen genetik bir hastalık olduğunu öğrendim. Ama onun bu engeli sevilmesi için asla engel değildi. İşte o yüzden çok sevdim minicik kızım Bıcır'ı ben...

Eklenti 417756

Eylül ile garip bir bağları vardı. Eylül bize geldiğinde, onu bir yemeni ile kundaklar, başını seve seve uyuturdu. Ah nasıl mutlu, huzurlu uyurdu bir bilseniz! Paşa ve Fıstık uçarken zıplaya zıplaya onların peşinden koştururdu. Eve ilk getirdiğimde ayrı küçük bir kafese koymuştum onu. Diğerlerinin kapısı hep açık duruyordu. Onun da bazen açıyordum, birlikte oyunlar oynuyorlardı. Bir gün ne göreyim; bizim kız kafesin kopuk olan telini nasıl aştıysa taşınmış diğerlerinin yanına. Birkaç kez kendi kafesine koydumsa da o yine firar ederek büyük kafese yerleşti.

Eklenti 417758

Diğer ikisinden çok yemek yerdi. Şayet tüyleri olsa, diğerlerinden çok daha iri olacağını düşündüm hep. Balkona ne zaman çıksa bir güzel yıkanırdı. Olmayan tüylerini temizler, sonra da titrerdi. O zamanlar alır, ısıtırdım. Bir de bakardım ki, uyumuş bizim kız. Kafesinde bir akrobat gibiydi. Gagasından asılı bir yarasa misali sallanır uyurdu kafeste. Uçamıyor olmanın eksikliğini gagasını çok iyi kullanarak gideriyordu. Bir de o tüysüz kanadının altına başını saklayıp uyuması vardı ki, daha bir sevimli kılardı onu. "Bıcır, neredesin kızım?" dedik mi bıcır bıcır tırmanır kafesin tellerine, hemen gösterirdi kendini.

Eklenti 417759

Eklenti 417757

Paşa, onu bir dişi kuş olarak değil de bir yavru kuş olarak gördü daima. Paşa'nın yanına sokulur, ona dayanıp uyurdu. Paşa, yavrusunu besleyen kuşlar gibi beslerdi onu. "Can dostum Bıcır" deyişini bir duysanız!... Kardeşimin eşi Polonyalı... Paşa'nın bu sözü o kadar dikkatini çekmiş ki, "what does it mean?"
diye sorduğunda bu duygunun ne olduğunu anlatacak kelimeleri bulmakta çok zorlanmıştım.

Bu sabah konuştum yine onlarla. "Neredesin Bıcır kızım?" dediğimde baktı kafasını uzatıp o boncuk gözleriyle. Meğer vedaymış bu son bakışlar. Bırakıp gidecekmiş ansızın bizi.

Öylece uzanıvermiş kafeste yere. Paşa başında, can dostunu uyandırma telaşına düşüvermiş.

Garip bir acı yüreğimde... Bir cana veda etmek ne kadar zor! Bembeyaz sarıp sarmaladım kızımı. Gözyaşlarıyla, bahçedeki ayvanın altın emanet ettim meleğimi toprak anaya... Gökyüzü delindi yine, bulutlar eşlik etti gözyaşlarıma.

Şimdi büyük eksik var evimizde. Yanıyor yüreğim özleminle...

Sevgi Durul 14-06-2013 22:05

Sevgili loveforlife, üzüntünü paylaşıyorum. Böyle bir durumda beğen tuşuna belki basmamalıydım ama o kadar güzel anlatmışsın ki. Benim de gözümde bazı anılar canlandı. Hayat devam ediyor.:(

sonkez 15-06-2013 01:11

Üzülmekte haklısınız Sevgili loveforlife,hayvanda olsa oda bir can...Eğer evimizde yaşıyorsa oda evimizin bir bireyi haline geliyor..Eksikliğini çok hissedeceksiniz...Bende üzüntünüzü paylaşıyorum...Başka ne söylenebilirki..

fahriye07 15-06-2013 19:24

merhabalar, yazım düzgün değilse affola az önce paşamız öldü. Dün altını temizlemek için kafese yaklaştım kafesin her yeri kan aşağa baktım ki.Paşamızın kızı da ölmüş. Sabah oldu diğer kızı paşa ve eşi titriyorlardı.Hemen kuşcuya götürdüm birşeyi yok dedi.Daha sonra içime sinmedi veterinere götürdüm vitamin antibiyotik verildi güçlüymüş. eve geldik iyi gibiydi. titremesi azalmış gibiydi. Kuşlar titriyordu ve ishaldiler aniden oluştu bu iki belirti. iyi gibi dedik kakası normaldi aniden aşağı doğru uçtu ve bize veda etti.Gitmeden son kez kakasını normal ederek bizi sevindirdi paşa diyen paşamız. 4 yılımızı zamanımızı muzumuzu ekmeğimizi paylaştığımız paşamız bize veda etti.Görüşmek üzere uzun yolculuğa gitti. Bunları yazıyorum çünkü kuşlar ne cereyanda kaldı ne de değişik şeyler yedi. tahminen havadan gelen virüsden dolayı.Kuşlarınızı takip edin..

M.Fıstık 18-06-2013 10:09

Benim de bir muhabbet kuşum vardı yemyeşildi adı KERATA idi. Ben onu 3 haftalıkken almıştım elimde büyüdü resmen. Kuşçuların ve kuş besleyenlerin aldığımda ilk bi ay kafesten çıkarma demelerine rağmen ilk gün açtım kapısını ve hiç kapamadım 3 yıl benimle uyurdu yastığımda. Kafes sadece bir yemek yeme su içme yeriydi ara sıra ben olmayınca girerdi tabi. 6 ay önce askere gittiğimde ailem bakıyordu ne olduysa olmuş ben askerdeyken KERATA yı kaybetmişiz. Geçen ay askerden geldiğimde öğrendim ve çok üzüldüm. Tekrar bi kuş alıp bakmak istesem de yapamıyorum KERATA nın yeri çok ayrıydı benim sözümü dinlerdi çok oyuncuydu ve en önemlisi tanıdık yabancı demez herkezin yanına eline kafasına giderdi insan dostuydu resmen. :(

fatitoo 18-06-2013 13:09

Sevgili loveforlife,
Kalbim sıkışarak okudum. Çok zor anlayabiliyorum...Başınız sağolsun...

ahmeter 09-07-2013 19:11

1 Eklenti(ler)
muhabbet kuşu

vek66 15-07-2013 20:43

Ynt: Muhabbet Kuşu

Arkadaşlar herkese selamlar. Hayırlı Ramazanlar. Yaklaşık 5 ay önce muhabbet kuşuma eş almıştım ayni aldığım yerden. Hafta sonu öğrendiğim kadar dişi aldığım kuş erkekmiş ve erkek olan yani ilk aldığım kuş yavru diye aldığım kuşun kuyruğunu keserek bana yavru diye satmışlar dişi kuş ise yine yavru diye almıştım ama 2 yaşında olduğunu öğrendim. Nasıl üzüldüm anlatamam o an beni kandırdığınamı yanayım yoksa kuşların o hale getirilerek satıldığınamı. Neyse bu kuşları verip yerine yavru bir kuş almaya gittim. İki kuşun üzerine çok cuzi bir miktar verip ingiliz muhabbet kuşu dediğimiz cinsin yavrusunu verdi yavru ama daha kanatları çok küçük doğal olarak uçamıyor. Kuyruğuda yok. Şimdi babamlar gördüler bu yavru değil diye iyice sinirlerim bozuldu.bende resimlerini çekerek sizlere göstermek istedim. Sizce cinsi ve ne kadarlık olduğu hakkinda fikir sahibi olabilcek kimse olabilirmi? simdiden Teşekkürler http://img.tapatalk.com/d/13/07/16/9ezusy6u.jpg. http://img.tapatalk.com/d/13/07/16/my4arega.jpg http://img.tapatalk.com/d/13/07/16/nusypeza.jpg

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ucuzpet 23-08-2013 14:42

Muhabbet Kuşunda Beslenme

Muhabbet kuşlarının devamlı olarak değişik, taze ve vitamin katkılı olarak beslenmeleri gerekir. Ayrıca, yeşil bitki ve sebzeli yemlerin pencere önlerinde, saksılarda yetiştirilmeleri mümkündür darılar, hububat tohumları, sebze çeşitleri gibi. Yeşil yemler muhabbet kuşları için çok faydalıdır, ancak çok iyi yıkandıktan sonra verilmelidir. Muhabbet Kuşları; 24 saat yemek yemezlerse ölürler. Yeşil yemler olarak tohumlu otlar, salatalar, ıspanak v.s. iyice yıkanıp verilebilir. Meyve olarak elma, armut, muz, üzüm verilebilir. Sebze olarak yeşil salatalar, ıspanak, tohumlu otlar, salatalık, havuç, brokoli ve maydanoz verilebilir. Muhabbet kuşlarına değişik darı türleri, soyulmuş yulaf, kenevir, mısır ve ay çekirdeği vs.' de verilebilir. Muhabbet kuşları için evcil hayvan dükkanlarında bulabileceğiniz özel hazırlanmış yemlerde, muhabbet kuşlarınızın tüm vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025