agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

Milla 11-05-2015 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suara (Mesaj 1377583)
Sn Milla avidiare bağırsak sorunları için kullanılan bir ilaçtır esasen ishal ilacıdır. Nefes darlığına avidiare kullanmak kesinlikle yanlış olur, sizin hapşurduğunuz için müshil kullanmanız gibi düşünün. Kendi kuşunuza da ishal ve kötü kokulu dışkılama hariç kullanmamanızı öneririm.

İlaç her zaman son çare olmalı. İlaç tavsiye etmek ise risktir.

Anlayışınıza sığınarak yazdım.

Not: Avi markasının birçok hastalık için farklı ürünleri bulunmakta. Avi-vit kompleks vitamin, avi-astım astım nefes darlığı ilacı, avidiare bağırsak sorunları için gibi. Kuşunuzun olası bir sorununa en uygunun seçimi yapmanız için ekleme yaptım.

Sayın suara,
Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Avi markası yazmam lazımdı. Evde her zaman avidiare, aviastım ve vitaminini bulundururum. Aklımda avidiare diye kalmış oysaki onu bağırsak enfeksiyonlarında veriyorum. Arkadaşın sayfasında da düzeltiyorum.

suara 11-05-2015 14:26

Konu kuşlar olunca aşırı korumacı oluyorum. Gerçekten yazdıklarım için tekrar anlayışınıza sığınıyorum Sn. Milla

hira 11-05-2015 14:43

Çınar 5. Yumurtasınıda yaptı geçen hafta :) ilk ikisini yemişti fakat son 3 yumurta kafesin tabanında duruyor ve Çınar annede kuluçkaya yatıyor :) Haftaya yanına geçici olarak bir arkadaş gelecek. Ya yumurtlamaya devam ederse? Ya o yumurtalarda yavru olursa? Yavruluk mu almalıyım sizce?

Milla 11-05-2015 14:59

Sevgili hira, bence acele etmeyin. Gelen kuş ile anlaşıp çiftleştiklerini görene kadar bekleyin. Süreç normal olursa bir yuvalık takarsınız.

suara 11-05-2015 15:06

Sn Hira, Çınarın üzerine yattığı yumurtaları onu çok strese sokmadan alın atın. Kuluçka süreci yıpratıcıdır, gerçekten kuluçka niyetine girmişse yem yemesi, su içmesi azalır. Henüz eşsiz olduğu için Çınar çok yorulur. Eşli olsa gerçek bir kuluçka olsa o zaman eş dişiyi besler, destekler. Boş yumurtalar için kuşunuzun yıpranmasına izin vermeyin. Çınar yumurtaları yedi yedi, yemedi doğru çöpe ;)

fzthalil 11-05-2015 18:21

Sayın suara ve sayın milla;
önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. sayın suara; dediklerinizi yapacam inşallah, bugün bir veterinere gittim o da pek yapılacak bir şey yok dedi. belki yapısal kronik bir durum vardır dedi, eğer durumu kötüleşirse ilaç veririz dedi. ben de bir hafta gözlemleme yapacağım. durumu kötüleşmiyor gibi ama hırıltısı ve nefes nefese kalması devam ediyor.. acaba kafeste kaldığından, uçamadığından kondüsyon düşüklüğü de olabilir mi diye düşünüyorum ama konduktan sonra arka arkaya hapşurmesi, sanki tıkalı burnunu açmaya çalışır gibi yapması beni tedirgin ediyor:( şimdilik ilaç tedavisini uygulamayacağım biraz gözlem yapıp durumuna göre veterinere gidip ilaç alacağım. inşallah sağlıklı sıhhatli olurlar da yavrularını görmek nasip olur:) ilgileriniz için çok teşekkür ederim.

gokcegokce 12-05-2015 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1377656)
Çınar 5. Yumurtasınıda yaptı geçen hafta :) ilk ikisini yemişti fakat son 3 yumurta kafesin tabanında duruyor ve Çınar annede kuluçkaya yatıyor :) Haftaya yanına geçici olarak bir arkadaş gelecek. Ya yumurtlamaya devam ederse? Ya o yumurtalarda yavru olursa? Yavruluk mu almalıyım sizce?

Canım estafirullah herşeyi bilemem tabii ama mubişlerle çok vakit geçirdim o nedenle bunlarla karşılaştığım için paylaşıyorum. Sevgili Suaranın da dediği gibi kızgınlık yumurtalarını fazla tutma. Yani üstüne yatıyorsa eğer. Yiyorsa yesin ama. Yumurtayı yemesi bence iyi bırak kırıp yesin ve kaybettiği vitamin ve minarelleri kazansın. Eş konusuna gelince mubişler özellikle dişiler fazla seçici olabiliyor bence Çınar ve gelen eşe zaman ver. Bizim Zillimiz eşi Çakiyi sevmedi eşimin iş arkadaşının kuşu Tarçını beğendi. Şimdi 5 yavru büyütüyor kızım. Baktın anlaşabiliyorlarsa yuva koymalısın içine de hamster talaşı. Ayrıca yumurta maması yapmalısın annenin bünyesi ve yumurtadan çıkan yavruların sağlığı için gerekli bu. Yani Hiracım bir anneanne olarak sana çok iş düşmekte. Yuvruları severken buna değeceğini düşünüyorum canım.

gokcegokce 12-05-2015 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1375325)
Ayrıca netten okuduğum kadarıyla 'yumurta sıkışması' gibi bir durumla karşı karşıya kalma durumumuzda varmış! İşte o zaman naparız bilmem :o

Yumurta sıkışması çok sıkıntılı bir durum gerçekten. Ben Karstaki kuşumda yaşadım. Cerrahi müdahale gerektirdiği ve biz de bunu yapabilecek veteriner bulamadığımızdan kuşumuzu kaybettik. Kuş hamile gibi bacakların arasında şişlik oluyor ve yumurtlayamıyor. Haftalarca şişlik duruyor. İnşallah böyle bir durum yaşanmaz. Ancak olsa dahi İstanbul gibi imkanları çok olan bir şehirde mutlaka kuşlardan anlayan bir veteriner bulunur diye düşünüyorum. Sen içini ferah tut.

hira 12-05-2015 11:59

Arkadaşlar, Çınar sürekli yumurtaların üzerinde :( Ben nasıl anlıp atayım onları.. Size güveniyorum ve atıyorum o zaman şimdi ?? Son yumurtayı yapalı bir hafta geçti, üçünüde yemiyor, atmam lazım o halde. Dün eşim Çınar'ı kafesle annemlerden getirirken yol boyunca kalkmamış yumurtaların üzerinden. Bisey olacak diye korktu sanırım.

gokcegokce 12-05-2015 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1377973)
Arkadaşlar, Çınar sürekli yumurtaların üzerinde :( Ben nasıl anlıp atayım onları.. Size güveniyorum ve atıyorum o zaman şimdi ?? Son yumurtayı yapalı bir hafta geçti, üçünüde yemiyor, atmam lazım o halde. Dün eşim Çınar'ı kafesle annemlerden getirirken yol boyunca kalkmamış yumurtaların üzerinden. Bisey olacak diye korktu sanırım.

Kıyamam yatmış kuluçkaya o zaman Hiracım. Kuluçkada yemek yiyemez bir şekilde al o yumurtaları. Eşi de yok beslicek onu. Tam bir anaç kuş Çınarcık. Onun gibi çiftleşmeye hevesli bir erkek kuş alın yanına bol bol yavru sevin derim. Tanıdık yalnız ve yaşlı bir erkek kuşu olan yoksa kuşçuda damızlık erkekler vardır. Bir kaç saat sonra anlarsın zaten anlaşıp anlaşmadıklarını. Zorla sana beni evlendir diyor Çınar ;)

gokcegokce 12-05-2015 13:02

3 Eklenti(ler)
Belki seni ikna eder. Bunlar bizim minikler...

hira 12-05-2015 16:41

Ayy maşallah çok tatlılar gokce :)Yem yiyor gokce'cim, hatta kafese yaklaştığımda aç kapıyı dercesine fırlıyıp kalkıyor yumurtaların üzerinden. Kafesi açtığımdada çıkıyor yani.. Hala atmadım yumurtaları, kıyamıyorum yaa :(

gokcegokce 12-05-2015 16:52

Yem yiyor olması güzel canım. Yumurtaları o dışarıdayken yok et döndüğünde fark etmez bile. Sevgiler canım.

hira 13-05-2015 14:51

Haşlanmış yumurtayı yemeyen Çınar'a mama yaptım bugün, ağzının ucuyla tabiri var ya hani :) Bu da gaga ucuyla gidip gelip minik minik tadıyor..

Bebe bisküvisi,
irmik,
haşlama yumurta ve elma ihtiva ediyor mamamız. Aslında nette havuç rendelediklerini gördüm ama markette havuç olmadığından elmayla bağladık işi. 5- 7 saate kadar duracak mama kafeste, sonrasında bozulurmuş.

hira 13-05-2015 17:11

Arkadaşlar, ben yumurtaları bugün attım ama Çınar hep yumurtaları buldunduğu yerde geziniyor :( :( Habira kafanızı şişiriyorum kusura bakmayın :(

gokcegokce 15-05-2015 22:39

Bir şey olmaz canım merak etme. Zaten yumurtalar boş. Çınar da zamanla unutacaktır. Sevgiler.

hira 15-05-2015 23:43

Az evvel Çınar'a arkadaş geldi gokce'cim :) Önce biraz sersem sersem oldukları noktada kalakaldılar, sonra Çınar arkadaşının yanına yaklaşmaya çalıştı, o yaklaştıkça arkadaş kaçtı derken alıştılar azcık.. Onları seyrediyorum şu anda :) Ayrıca gelen kuş Çınar'a çeşitli iltifatlar ediyor "aşkımm.. Bebegimm" :)

Milla 16-05-2015 09:17

Hadi gözünüz aydın sevgili Hira, sonunda Çınar'a bir arkadaş geldi. İnşallah uyumlu bir çift olurlar da hemen yavruları görürsünüz :)

hira 16-05-2015 09:23

Sagol Milla, pekte uyumlu degiller şimdilik. Gelen kuş insana daha yakın, sakin ve de konuşuyor :) ayaklarımdan ayrılmıyor, tırnaklara gagasını vurarak aşkım, canım, bebegim diye sıralıyor kelimleri. Onu gören Çınar'da peşinden geliyor, bu kez misafir kuş Çınar'ı gagalamak suretiyle yanından kovuyor.. İkisi birden bağırarak uçuşuyorlar ve sonra tekrar bu anlattıklarım baştan başlıyor..

Milla 16-05-2015 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1379136)
Sagol Milla, pekte uyumlu degiller şimdilik. Gelen kuş insana daha yakın, sakin ve de konuşuyor :) ayaklarımdan ayrılmıyor, tırnaklara gagasını vurarak aşkım, canım, bebegim diye sıralıyor kelimleri. Onu gören Çınar'da peşinden geliyor, bu kez misafir kuş Çınar'ı gagalamak suretiyle yanından kovuyor.. İkisi birden bağırarak uçuşuyorlar ve sonra tekrar bu anlattıklarım baştan başlıyor..

Hayırlısı olsun bakalım. İnşallah alışırlar. Gelen kuş pek konuşkanmış :) Erkek kuşlar, özellikle yalnız bakılırlarsa daha çok konuşma öğrenebiliyorlar. Gelen misafirin durumu da böyle herhalde.

lusoari 16-05-2015 11:27

Sevgili Hira işler iyi gibi görünüyor. :) Merak etme birlikte biraz vakit geçirsinler daha iyi birbirlerine alışırlar, sonrada minikler gelir inşallah. Milla'nın sultanlarından sonra şimdide Çınar'ın yavrularını severim bende. :D
Yaa orda olmak istiyorum ben. :(

hira 16-05-2015 12:36

Lusoari, o kadar da yolunda değil sanki işler :) Çınar, ilgi göremedigi eşine çok ters davranıyor, ya da fazla ilgiden bunalan konuk oyuncumuz Çınar'a hafiften pataklama dedigmiz olayı gerçekleştiriyor. Dogru mu yanlış mı bilmem ama ayrı kafeslerde yanyana duruyorlar şuan, ayırdım yani :)

lusoari 16-05-2015 14:04

Bir süre ayrı kalsınlar sonra kafesleri açıp evde dolaşmalarına izin verebilirsin ve biraz bu tempoda gittikten sonra ikisini aynı kafese koyup bekle bakalım.o.zaman ne yapacaklar. :))

gokcegokce 16-05-2015 22:03

Canım hemen alışmalarını bekleme zaten biraz zaman alıyor en az 1 ay vermelisin onlara. İnşallah her şey yolunda gider. Kolay gelsin...

bay tömürcek 20-05-2015 14:39

4 Eklenti(ler)
Bende buralardayım artık inşallah ;) Defalarca kuş edinmeme rağmen yavru konusunda başarı elde edememiştim. Hoş eş tutma konusunda da bir çok sıkıntı yaşadım. Dün gökçe ablamların kuşlarını devraldım inşallah torunları hep beraber severiz ;) Mavi kuşları ayrı seviyorum ben şansıma ikisi de mavi mutluluğum iki kat arttı kuşları gördüğümde :p Onlar da beni sevdiler sanırım ıslık öttürünce cevap alıyorum yani :D İşte Çakiyle Maviş. Sormayı da unuttum hangisi Çaki hangisi Maviş :D

Eklenti 553983

Eklenti 553984

Eklenti 553985

Eklenti 553986

hira 20-05-2015 15:02

Çaki dişi olanı diye hatırlıyorum Tömürcek.. Eğitime muhtaç Celi ne oldu Celi? :)

bay tömürcek 20-05-2015 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1380317)
Çaki dişi olanı diye hatırlıyorum Tömürcek.. Eğitime muhtaç Celi ne oldu Celi? :)

Ah minik celim benim kargaya benzerdi sesi duruşu, malesef her eğitim öğretim yılında sınıfta kalınca okuldan atılmak zorunda kaldı o hira abla petshopta mavişle takas oldu. Mavişim çok küçüktü aldığımda ele alıştı ben yazın mecburen köye dönünce Siteden ayşegül ablamlara bıraktım. Maviş erkekti daha sonra ayşegül ablamların da fıstık diye dişi kuşu vardı sonra ben dönünce biz bunları eş yaptık. Biz yaptık zannetmişiz de onlar olmamışlar ama güzel rol yapmışlar baya inandık eş olduklarına. Şiddetli geçimsizlikten birlikteliklerine mahkeme kararıyla son verildi. Maviş tekrardan başka bir petshopta bir çift hint bülbülüyle takas edildi fıstık ise başka bir erkek muhabbet kuşuyla takas oldu ve ayşagül ablamlar tekrardan eğitime başladı. Ne çok yazmışım hira abla ya kusura bakma celi taaa geçen seneki kuşum olunca mevzu baya uzamış geçen seneden beri :D Şimdi bunlarla yola devam edicem abla hadi bakalım önce sen mi torun sevceksin ben mi? :p

hira 20-05-2015 16:40

Valla torun konusunda şüphelerim var Tömürcek :o Sabah gözümü bizim misafir (adı bıdık) Kuşceğizin 'aşkııım, gel bıdık gel bıdıkk geeel' sözleriyle açtım :) anlaşmazlık yok oldu aralarında.. Ama biri Şam'da bir diğeri Halep'te gibiler :) Kafese elimi daldırıp azcık seveyim diyorum ama Bıdık köşe bucak kaçıyor, Çınar'sa parçalıyor ellerimi :o :o

bay tömürcek 20-05-2015 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1380386)
Valla torun konusunda şüphelerim var Tömürcek :o Sabah gözümü bizim misafir (adı bıdık) Kuşceğizin 'aşkııım, gel bıdık gel bıdıkk geeel' sözleriyle açtım :) anlaşmazlık yok oldu aralarında.. Ama biri Şam'da bir diğeri Halep'te gibiler :) Kafese elimi daldırıp azcık seveyim diyorum ama Bıdık köşe bucak kaçıyor, Çınar'sa parçalıyor ellerimi :o :o

İnşallah torunları severiz abla baştan pes etmemek lazım ;)

gokcegokce 21-05-2015 22:48

Ben de meraktan ölmüş ama çok da sıkmamak için soramamıştım nasıllar diye Tömürcekcim. Buraya eklediğin harika olmuş :) Çaki turkuaz mavi olan erkek kuşumuz. Maviş de menekşe mavisi dişi olan. Nasıllar dişi yuva ile hala ilgileniyor mu? Çaki yemliyor mu Mavişi? Eğer böyle belirtiler gözlersen yavru almaya yakınsındır inşallah. Ben inanıyorum yavru alacaksın onlardan.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1380307)
Bende buralardayım artık inşallah ;) Defalarca kuş edinmeme rağmen yavru konusunda başarı elde edememiştim. Hoş eş tutma konusunda da bir çok sıkıntı yaşadım. Dün gökçe ablamların kuşlarını devraldım inşallah torunları hep beraber severiz ;) Mavi kuşları ayrı seviyorum ben şansıma ikisi de mavi mutluluğum iki kat arttı kuşları gördüğümde :p Onlar da beni sevdiler sanırım ıslık öttürünce cevap alıyorum yani :D İşte Çakiyle Maviş. Sormayı da unuttum hangisi Çaki hangisi Maviş :D

Eklenti 553983

Eklenti 553984

Eklenti 553985

Eklenti 553986

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025