agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

yeşilkolik 15-12-2013 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1169931)
3 Yıl kadar önceydi. Bir petshopta bir kafesin dibine sinmiş halde gördüm onu. Doğru dürüst yürüyememesi bir yana hiç tüyü olmaması çok garipti. Birileri hasta diye oraya terk edip gitmişti. Öylesine masumdu ki, kıyamadım. Orada kalsa belki yem bile verilmeyecekti ona. Çok uzun bir ömrü de olmazdı bu durumda. Sonuçta benim tatlı minik kızım da ailemize katıldı...

Eklenti 417755

Sakat olan ayağını her gün pomatlarla ovdum. Aslında ilk zamanlarda hiç güveni yoktu insanlara. Ellerimi ısırır, hatta kanatırdı. Sonra yavaş yavaş düzeldi ayağı. Ama neredeyse hiç tüyü yoktu. Araştırdığımda Fransız tüy döküm hastalığı adı verilen genetik bir hastalık olduğunu öğrendim. Ama onun bu engeli sevilmesi için asla engel değildi. İşte o yüzden çok sevdim minicik kızım Bıcır'ı ben...

Eklenti 417756

Eylül ile garip bir bağları vardı. Eylül bize geldiğinde, onu bir yemeni ile kundaklar, başını seve seve uyuturdu. Ah nasıl mutlu, huzurlu uyurdu bir bilseniz! Paşa ve Fıstık uçarken zıplaya zıplaya onların peşinden koştururdu. Eve ilk getirdiğimde ayrı küçük bir kafese koymuştum onu. Diğerlerinin kapısı hep açık duruyordu. Onun da bazen açıyordum, birlikte oyunlar oynuyorlardı. Bir gün ne göreyim; bizim kız kafesin kopuk olan telini nasıl aştıysa taşınmış diğerlerinin yanına. Birkaç kez kendi kafesine koydumsa da o yine firar ederek büyük kafese yerleşti.

Eklenti 417758

Diğer ikisinden çok yemek yerdi. Şayet tüyleri olsa, diğerlerinden çok daha iri olacağını düşündüm hep. Balkona ne zaman çıksa bir güzel yıkanırdı. Olmayan tüylerini temizler, sonra da titrerdi. O zamanlar alır, ısıtırdım. Bir de bakardım ki, uyumuş bizim kız. Kafesinde bir akrobat gibiydi. Gagasından asılı bir yarasa misali sallanır uyurdu kafeste. Uçamıyor olmanın eksikliğini gagasını çok iyi kullanarak gideriyordu. Bir de o tüysüz kanadının altına başını saklayıp uyuması vardı ki, daha bir sevimli kılardı onu. "Bıcır, neredesin kızım?" dedik mi bıcır bıcır tırmanır kafesin tellerine, hemen gösterirdi kendini.

Eklenti 417759

Eklenti 417757

Paşa, onu bir dişi kuş olarak değil de bir yavru kuş olarak gördü daima. Paşa'nın yanına sokulur, ona dayanıp uyurdu. Paşa, yavrusunu besleyen kuşlar gibi beslerdi onu. "Can dostum Bıcır" deyişini bir duysanız!... Kardeşimin eşi Polonyalı... Paşa'nın bu sözü o kadar dikkatini çekmiş ki, "what does it mean?"
diye sorduğunda bu duygunun ne olduğunu anlatacak kelimeleri bulmakta çok zorlanmıştım.

Bu sabah konuştum yine onlarla. "Neredesin Bıcır kızım?" dediğimde baktı kafasını uzatıp o boncuk gözleriyle. Meğer vedaymış bu son bakışlar. Bırakıp gidecekmiş ansızın bizi.

Öylece uzanıvermiş kafeste yere. Paşa başında, can dostunu uyandırma telaşına düşüvermiş.

Garip bir acı yüreğimde... Bir cana veda etmek ne kadar zor! Bembeyaz sarıp sarmaladım kızımı. Gözyaşlarıyla, bahçedeki ayvanın altın emanet ettim meleğimi toprak anaya... Gökyüzü delindi yine, bulutlar eşlik etti gözyaşlarıma.

Şimdi büyük eksik var evimizde. Yanıyor yüreğim özleminle...

Sizi o kadar iyi anlıyorumki göz yaşlarımı tutamadım. Bir insanın sevdigi canlıyı kaybetmesi çok acı. :(

smallsmile 31-12-2013 21:14

2 Eklenti(ler)
arkadaşlar meraba..kuşların cinsiyetini ve yaşını söyleyebilirmisiniz..

smallsmile 01-01-2014 22:01

acillll bilgilendirirmisiniz

bilgi verecek kimse yok mu? beyaz olan kuş(alt foto.daki) vardı zaten besliyordum erkek diye biliyorum.eş aldım yanına(üst foto.daki) kuşçu dişi diye sattı yaşı da küçük dedi ama emin olamadım.. ona göre değiştireceğim kuşu lütfen acil cevap verir misiniz..

Günüm 02-01-2014 15:08

Üstteki dişi. Yavru değil ama genç bir kuş.

smallsmile 02-01-2014 16:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 1237876)
Üstteki dişi. Yavru değil ama genç bir kuş.

çok teşekkür ederim..üsttekini yeni aldım kuşcu dişi ve en fazla 6 aylık dedi...alttakini zaten besliyodum cere rengi sonradan değişti o yüzden dişi mi erkek mi kararsız kaldım..bi kaç sorum daha olacak aslında
-alttakinin de cinsiyeti
-üstteki kuşun cinsi farklı gibi İngiliz muhabbet kuşuna benziyo sanki diğeriyle çiftleşmesinde bi sorun olur mu?çünkü kavga falan ediyolar.anlaşamadılar mı diye tedirgin oldum..
-yuva aldım yeni yuvaya girmiyolar hiç nasıl alıştırabilirm

Günüm 02-01-2014 16:43

Benim evimde de cinsleri farklı muhabbet kuşları var. Yavru almada problem olmadı.
Tecrübelerimin öğrettiği kadarı ile yuvaya siz alıştıramıyorsunuz. Biraz bekleyin. Eğer anlaşırlarsa dişi girip çıkmaya başlar. Biraz zamana ihtiyaçları var.
Alttaki bana erkek gibi geldi.

smallsmile 02-01-2014 16:57

teşekkürler

habiş 02-01-2014 18:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smallsmile (Mesaj 1237896)
çok teşekkür ederim..üsttekini yeni aldım kuşcu dişi ve en fazla 6 aylık dedi...alttakini zaten besliyodum cere rengi sonradan değişti o yüzden dişi mi erkek mi kararsız kaldım..bi kaç sorum daha olacak aslında
-alttakinin de cinsiyeti
-üstteki kuşun cinsi farklı gibi İngiliz muhabbet kuşuna benziyo sanki diğeriyle çiftleşmesinde bi sorun olur mu?çünkü kavga falan ediyolar.anlaşamadılar mı diye tedirgin oldum..
-yuva aldım yeni yuvaya girmiyolar hiç nasıl alıştırabilirm

benimde var muhabbet kuşum daha öncede oldu yakından görmüyorum ama resime göre yukarıdaki baya büyük ve dişi bi muhabbet kuşu alttaki ise genç ve erkek bizde denedik öyle ama bizim erkek kuş hiç dişi tutmadı

birde yuvaya girmede acele etmeyin onlar daha eve alışacaklar sonra birbirlerine. Daha sonra yavru alabilirseniz ne mutlu ama biri büyük biri küçük gibi geldi saygılarımla.

smallsmile 02-01-2014 19:40

cevap veren arkadaşlar teşekkür ediyorum.dişi büyük olunca yavrulama olayı dahamı zor olur..hiç içime sinmedi şimdi yeni aldığımı değiştirsem mi? aslında oynuyolar birbirleriyle 3gün olmasına rağmen tabi bazen ısırıyolar da.dişi olan kuş 6aylık demişti artık kimseye itimat edemiycez :mad:

habiş 02-01-2014 21:27

yaklaşık bir yaşında olursa yavru verir.
umarım uyum sağlamışlardır bence sabredin bi kaç ay bekleyin duruma göre değiştirirsiniz.

smallsmile 02-01-2014 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1237942)
yaklaşık bir yaşında olursa yavru verir.
umarım uyum sağlamışlardır bence sabredin bi kaç ay bekleyin duruma göre değiştirirsiniz.

aslında genel olarak uyumlular beyaz olan kuş(erkek) daha hareketli hep dişi kuşa yaklaşmak oynamak istiyo dişi kuşta bazen karşılık veriyor bazen sadece duruyo uyuyo gibi beyaz kuş gagasıyla dişi kuşun tüyleriyle falan oynuyo bakalım bi müddet izliycem..bir de beyaz kuş konuşuyo eşi olduğu için şimdi unuturmu konuşmayı ve bizi baya huyu değişti çünkü 3günde kıskanç oldu

Günüm 03-01-2014 18:51

Yanında eşi olsa bile erkek kuşlar konuşmayı ve sizi asla unutmuyorlar. Merak etmeyin.

habiş 03-01-2014 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smallsmile (Mesaj 1237950)
aslında genel olarak uyumlular beyaz olan kuş(erkek) daha hareketli hep dişi kuşa yaklaşmak oynamak istiyo dişi kuşta bazen karşılık veriyor bazen sadece duruyo uyuyo gibi beyaz kuş gagasıyla dişi kuşun tüyleriyle falan oynuyo bakalım bi müddet izliycem..bir de beyaz kuş konuşuyo eşi olduğu için şimdi unuturmu konuşmayı ve bizi baya huyu değişti çünkü 3günde kıskanç oldu

Sn smallsmile bizim kuş da erkek.
Yavru iken konuşmayı öğrendi 10 kelime kadar öğrendi.
Yanına kaç dişi kuş koyduysakda eş tutmadı bizde pes ettik.
Ama hiçbir zaman yanına ne kadar kuş gelsede hatta aylarca yanında kuş olmasına rağmen konuşmayı unutmadı şuan kaldığı yerden devam ediyor bizimki biraz tuhaf bi kuş:)

smallsmile 04-01-2014 16:58

bende erkek kuşu yavruykenden besliyorum çok farklı bi bağ var aramızda kızınca anlıyo hep konuşuyum istiyo ve 4kelime öğrettik biz. şimdi hem eşiyle oynuyo hem bizle oynuyo bizide ihmal etmiyor yani..başlarda korkmuştum eşi geldiği 2,3 gün birden kıskanç oldu ısırmaya falan kalktı ama şimdi iyiyiz.. bilgiler için sağolun :)

gürcan_keskin 04-01-2014 21:42

2009 Yılındaki Muhabbet Kuşu Üretimhanemden Görüntüler

5 Eklenti(ler)
Üretim Kafesleri
Eklenti 463250

Eklenti 463251

Eklenti 463252

Kendi yaptığım salma kafes
Eklenti 463253

Eklenti 463254

gürcan_keskin 04-01-2014 21:46

5 Eklenti(ler)
Eklenti 463255

Bazı kuşlarım.
Eklenti 463256

Eklenti 463257

Eklenti 463258

Eklenti 463259

gürcan_keskin 04-01-2014 21:50

3 Eklenti(ler)
Yumurta ve yeni doğan yavrulardan görüntüler
Eklenti 463260

Belli bir zaman sonra tüylenmiş halleri.
Eklenti 463261

tamamen tüylenmiş yavrular.
Eklenti 463262

loveforlife 04-01-2014 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1238423)

Kendi yaptığınız kafesler harika olmuş. Emeklerinize sağlık. Ne kadar keyifli bir iş yapıyorsunuz! Albinoya bayıldım bu arada...

smallsmile 05-01-2014 16:27

iyi akşamlar bugün farkettim kuşun ayağında bir şey çıkmış sarımsı ve kabarık mantar mı ki daha önce hiç yoktuu

gürcan_keskin 05-01-2014 16:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1238430)
Kendi yaptığınız kafesler harika olmuş. Emeklerinize sağlık. Ne kadar keyifli bir iş yapıyorsunuz! Albinoya bayıldım bu arada...

Teşekkürler.
2009-2010 yılına kadar 4-5 yıl hobi olarak muhabbetkuşu üretimi yapmıştım.Yaklaşık 300 çift kuşlarım vardı.Farklı bir işte çalışıp birde hobi olarak bunlarla ilgilenmek oldukça zor olduğu için kuşlarımı satmak zorunda kaldım.
Albino cins kuşlar iri yapıdadır ve çok güzeldir,yavrularama açısından verimlidir.Fakat hollanda ve jumbo diyede anılıyor bazı yerlerde.

ocak 05-01-2014 21:43

gürcan bey hala üretim yapıyormusunuz

mehmetçiçek 07-01-2014 23:33

sisteminiz o kadar güzel ki.. İnsan özeniyor. Hakkını vererek yapmışsınız.

Lalem 08-01-2014 19:31

2 Eklenti(ler)
Bunlarda bizim kuşlarımız, Çiko ve Lata .. Çiko erkek kuşumuz 1,5 yaşında. Lata ise tahminen 8-9 aylık. Çocularım yavru yapmalarını çok istiyorlar , merakla bekliyorlar.

Lalem 08-01-2014 19:41

1 Eklenti(ler)
Çiko `nun , bu ikinci eşi . Diğer eşi, Çiko`yu pek sevmiyordu. Ne yazıkkı üç ay önce öldü. Eşşiz kalınca bizde bu mubişi aldık. .Şimdilik çok iyi anlaşıyor gibi gözüküyor.
Kuşumuz çok cana yakın . Daha önce hiç ele alınmadığı halde gelir gelmez bize alıştı. Evimizin neşesi , çok seviyoruz Lata Hanımı. Elimizde yiyecek birşeyler görmesin hemen dans etmeye başlıyor , banada versinler diye..

Lalem 08-01-2014 19:46

Henüz kafese yuvalık takmadık . Acaba yuvalık ne zaman takmamız gerekiyor. Daha önce yavru almış arkadaşlardan bilgi almak istiyorum...

Günüm 09-01-2014 17:01

Hemen takın. Dişi yumurtlamak isterse girip çıkmaya başlar.

Lalem 09-01-2014 19:39

Cevabınız için teşekkürler Sevgili Günüm.Hemen yuvalık alacağım.

celalim01 12-01-2014 22:09

Uzun süre muhabbet,papağan gibi kuşlar besledim.Benim muhabbetim bana geldiğinde eşi vardı ve üstelik 3-5 yaşlarındaydı.Eşi olan kuş konuşmaz dediler ama benim erkek kuşum konuştu hemde bana geldikten 1-2 ay içinde ilk ıslık çalmıştı.Yaklaşık 3 kelimelik bir cümle bile kuruyordu.Eşiyle anlaşamıyordu eşini satıp yerine yenisini aldım.Oda hemen hemen konuşma derecesine gelmişti.Komşulara bırakmıştık tatil için memlekete gidince dişi olanı kaçırmışlar.Sonra yerine yenisini aldık ona da alıştı ama yaşlanmaya başladı.hesaplarımıza göre konuşan kuşumuz normal yaş sınırını geçti sonra öldü.Söylenen bütün sınırları aştı.Diğer kuşlarımı da bebeğim 7 aylık felandı alerjisi olduğunu öğrendik.Satmak zorunda kaldık,kuşçuya satarken kuşçu muhabbetleri çok beğendi ama bebeğimizin geleceği için kuşları vermek durumundaydık.Şimdi 7 yaşında olan kızım illada hayvan alalım bakmak isteyince ona tavşan aldık.Şimdi onlara bakıyoruz.

gürcan_keskin 13-01-2014 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ocak (Mesaj 1238672)
gürcan bey hala üretim yapıyormusunuz

Halen üretim yapmıyorum ama ufak çaplı 4 çift kadar cins kuş alıp(ingiliz **** hollanda) başlamayı düşünüyorum...

gürcan_keskin 13-01-2014 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehmetçiçek (Mesaj 1239180)
sisteminiz o kadar güzel ki.. İnsan özeniyor. Hakkını vererek yapmışsınız.

Teşekkürler sayın mehmetçiçek.
Hobi olarakta uğraşmak apayrı bir zevk.Tabi birde yüksek maddi geliri var.Güzel iş yani...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025