![]() |
Evet bu kuş yavru bir erkek. Sizden korkuyordur o nedenle hızlı nefes alıp veriyordur. Size tavsiyem korkutmadan böyle yavaş yavaş çırpındırmadan elinize alıp minik hareketlerle parmağınızla gagasının kenarlarını hafifçe kaşıyın ve fısıltıyla sevin bol bol. Üzerinize kondurun alışsın size. Ama fazla uçmasına izin vermeyin bir kaç hafta. Odayı tanımadığı için duvarlara çarpabilir. Daha yavru olduğundan iç kanamadan ölebilir duvara çarparsa. Esintide kalmasın bulunduğu oda sıcak olsun. Yemini suyunu düzenli değiştirin. Yemlerinin üzeri kabuk dolar onları üfleyin gün aşırı. Suyunu da fazla bekletmeyin. Mürekkep balığı kemiği takın kafesine. Bol bol sevin, fısıltıyla konuşun. Bir kaç aya görüceksiniz sizi tekrarlamaya başlayacaktır. Hayırlı olsun.
Bir de altına gazete değil de kağıt havlu serin kafesinizin bir de mazgalı olsa daha iyi olur pisliğine temas etmez. Altı ıslanmış üşütmesin değiştirseniz iyi olur. Sevgiler. |
sn. gokceegokce gercekten cok sevindim demek ki kadin bana yalan atmamis. artik pek petshopculara da güven kalmadi kuyrugunu kesip yavru diye verenler de var. ama inanin ki daha simdiden ona öyle bir alistim ki cok tuhaf bir duygu bu anlatamam.
sizce yanina bir es almam gerekir mi alirsam yinede bana alisir mi? bide sizin dediginiz kafesinizin bir de mazgalasi olsa demisiniz bumazgala ne oluyor? gazetenin üzerinde delikli plastik bir sey galiba onu nerden ala bilirim pet shoplarda var midir? saygilarimla |
Çok sevindim alıştığınıza. Daha çok yavru olduğu hem gagasındaki minik karartıdan hem de alnından başlayan çizgilerden belli. Zamanla çocuğunuzdan farksız olucak Bıcır eminim. Şimdilik çok küçük bence tek bakın size iyice alışsın. O zamanla kendisi belli eder zaten, huyu suyu değişir eş istediği zaman büyüdüğünde. :) Mazgal genelde kafesle beraber satılıyor zaten. Sizin kafeste yoksa bir pet shoptan alabilirsiniz sanırım. Amaç kuşu pisliğinden uzak tutmak. Dediğim gibi bit nadir görülür ama ayda bir kafesi temizleyip yemi suyu koymadan dış parazit spreyi kanatlarının oraya bir defa fıs fıs yapabilirsiniz. Bir de her içme suyuna değil ama ayda bir bir kaç damla elma sirkesi damlatırsanız iç paraziti de önlüyormuş ve banyo suyuna koyarsanız tüylerini parlatırmış. Yemlerinin kabuklarını üflemeyi asla unutmayın. Yavaş yavaş sevin korkutmadan, fısıltıyla konuşun. İyi anlaşacağınıza eminim.
|
bilgileriniz icin cok tesekkür ederim gercekten baya bi bilgi edindim insallah bizede alisir ve uzun ömrü olur bizimle.
hayirli geceler |
ben bisey daha sormak istiyorum dün pek canli degildi yeni oldugu icin ve dün muhabbet kusu sesini actim tepki vermedi bugün actim bi baktim bizim bıcır da ötmeye basladi, lakin sesi kapatigim zaman oda susuyor. Sizce dogru mu yapiyorum bilmiyorum sanki tek olmaktan pek memnun degil gibi sabah kendisini biraz olsun sevdirdi.
saygilarimla |
1 Eklenti(ler)
Hiç bir zaman, hiçbir kimse bana onların verdiği mutluluğu vermiyorlar. :)
Yavruların tadı sevgisi bir başka oluyor her zaman. Uzun süredir çiftleri dinlenmeye aldım. Bu süreçte güç kazandılar ve sağlıklı nesiller için biraz daha dinlenmelerini istiyorum. Fotoğraftakilerin hepsi benim minik bebeklerim. En büyüğü 4 aylık, sarı kafalı kızım. :) İlk bebeklerden kendime ayırdığı en tatlı en sevimli ve bir o kadarda elimde büyüttüm diyebilirim. Bu nedenle kendisi bana çok çabuk alıştı. Eklenti 535518 Hira abla bence yavru işini bir kez daha düşün. :)) |
Alıntı:
|
cevap icin tesekkür ederim arada bir elimi kafese sokup gögüsünü oksuyorum izin veriyor elimden yem yedi bugun. lakin ötme konuunda biraz zamana ihtiyaci var herhalde internetten muhabbet kuslain seslerini actigimda ancak ötüyor baska türlü ötmüyor.
saygilarimla |
Alıntı:
|
mubişlerden bir kaçı
5 Eklenti(ler)
jumbo ve kırma mubişlerimiz:p
|
devamı
2 Eklenti(ler)
devamı
|
arkadaslar size birsey danişmam lazim.
benim kusum pazar gününden beri bizde daha yavru artik kendi istedigi zaman ötüyor lakin kraker astim ve gaga tasi onlari kemirmiyor bile.!!! afedersiniz ama diskisi arka tarafinda bir süre sarkik duruyor bunu ikinci kez gördüm bu normal mi ? nefes alip verisi arka kuyrugunu asaga yukari oynatip duruyor bu anormal bi durum mu sizce ben cözemedim!!!???? umarim bi terlik yoktur herseyi yapiyorum kafesi temizliyorum suyunu hergüün degistiriyorum lakin dışkısı arkaa bir süre öyle arkasindan sarkmasi biraz kafami karistirdi. |
Sayın Shenile, yavrularımı aldığımda ben de aynı sorunla karşılaştım ve çok panikledim ;) Neyse ki, bu durum ortam değişikliğine dayalı ve stresle de alakalı. Kuşunuza iyi baktığınız ve onu sevdiğiniz takdirde, 2 hafta içerisinde böyle bir sorununuz kalmayacaktır muhtemelen. Panik yapmadan gözlemlemeye devam edin ;) Sorun ilk 2 haftadan sonra da devam ediyorsa, yavaştan paniklemeye başlayabilirsiniz :D
|
sn maya hic gülecegim yoktu :D sorun iki haftadan sonra da devam ediyorsa, yavaştan panikllemeye başlaya bilirsiniz hahaha :D cevap icin tesekkür ederim bu arada kusumu pazar günü aldim ve daha hic salmadim aldigim yer bana 1-2 hafta kafesinde kalssin dedi dogru mu yoksa salayim mi bi ara?
|
Sayın Shenile, yeni geldiklerinde ortamı tanımadıkları için kuşların 1-2 hafta kafeste tutulması öneriliyor. Çünkü hem uçmayı henüz tam olarak bilemiyorlar, hem de etrafı tanımadıkları için çarpmalar sonucu ciddi zarar görme riski var. Ben ne mi yaptım? Belki önceki yazılarımı okumuşsunuzdur; onları hiç kapatmadım. Başta birkaç küçük çarpma vakaları yaşadık ama hem ortama hem de bana daha hızlı alışıp, uçma kabiliyetlerini de çok hızlı geliştirdiler. Yine de risk, risktir. Kontrollü olarak belki yavaş yavaş alıştırmaya başlayabilirsiniz kuşunuzu. Özgür olduğu zaman inanın çok daha fazla eğleneceksiniz birlikte ;)
|
cevap icin cok tesekkür ederim sn. maya bugün kuşumuzu sali verdik beyfendi yerinden gayet memnun herhalde disari cikmak bile istemedi :D . elimle cikardim mecburen yalnis oldugunu biliyorum lakin alismasi lazim.
tirnaklari baya uzamis koltuga takiliyordu gezerken. veterine götürcez kesmesi icin kendimi suan güvenmiyorum kanatirim diye. :) eşimi bu kadar kuşla ilgilenecegini tahmin etmiyordu sevecegini de :D demem o ki oda simdededn öyle kendisini bize sevdirdi ki bıcır anlatamam. :D saygilarimla |
Sn Shenile;
Öncelikle geç de olsa bir hayırlı olsun demek isterim ;) Yazdıklarınızda 2 nokta dikkatimi çekti: 1.si kuşunuza petshoplarda hazır satılan krakerlerden veriyorsanız vermemelisiniz, yapımlarında yapıştırıcı kullanılıyor, en iyi ihtimalle kursak iltihabına sebep olur rutin tüketimde aman dikkat diyeyim ;) 2. olarak da eğer kuşunuz gerçekten yavruysa tırnakları asla çok uzun değildir sadece yumuşak olduğundan katmanları ayrılabilir ve takılmalar yaşayabilir. Kestirmeye başlarsanız önünü alamazsınız onun yerine ilk etapta tüneklere geçirilen mukavva rulolardan almanızı tavsiye ederim. Bu ruloların yüzeyleri bir çeşit kumla kaplıdır ve tırnaklar için hassas bir törpü görevi görür. Denemeden gaga-tırnak kesimine başlamamanızı öneririm. Ah bir de gaga taşı-kalamar kemiği kullanımına takılmayın. Kuşlarımız kendileri için en iyi olan zamanda en uygun şekilde her ihtiyaçlarını karşılarlar, yeter ki siz kafesten kuş kumunu ( hazmı kolaylaştırır ) , gaga taşını ( gaga törpülemesinde faydalıdır ) ve kalamar kemiğini ( çok önemli bir kalsiyum kaynağıdır ) eksik etmeyin. Ukalalık addetmeyin anlayışınıza sığınarak yazdım ;) |
sn. suara ilk öncelikle tesekkür ederim.
bizim kus bıcır ne kraker yiyor ne elma hic birsey yemiyor yem dışında. keşke yazinizi daha önce okumuş olsaydim bugun bıcırı biraz sali verdik ve tirnagı takildi cirpindi ayagini kiracak diye korktum ve tirnagini biraz kestim ayagini kirmaktan daha iyi dir diye düsündüm ama anlaşılan yalnış yapmışım baska carem yoktu :(. Neyse uzarsa tekrar keserim ucundaki sadece sivriligini aldim. kum var, gaga taşı da var, suyuda var ve yemi de var bunlar disinda eksik birsey olacagini sanmiyorum :) . kalamar kemigi diye yazmisiniz onlar kumun icinde bulunmuyor mu? petshop daki kadin kumun icinde kalamar kemigi falan oldugunu söyledi!!! birsey sormak isterim size yemi hergün üzerindeki kabuklari öfleyerek temizliyorum lakin kumu hic ellemedim hala öyle yemlikte pazar gününden beri duruyor ona da uygulaya bilecegim birsey var mi temizlik bakimindan? ben biraz fazla soru soran birisiyim lakin ben birsey aldigim zaman onlar icin en iyisini istedigim icin sora sora bilgi ve ookuyarak bilgi edinmeye calisirim artik kusuruma bakmayin. :D saygilarimla |
Estağfurullah ne kusuru en iyisini yapıyorsunuz bilinçli bir bakıcısınız kuşunuz adına mutlu oldum ;)
Kalamar kemiği kumda karışık olabilir ama siz bir blok alıp kafese asın birebir temas etsin kazısın tırtıklasın bu onun için önemli ve gerekli. Petshopa sorun kalamar kemiği almak istiyorum diye (alçı bloklardan değil yalnız) oval, yassı, uzun, bir yüzü epey sert bir yüzü yumuşak bir kayaç şeklinde doğal bir madde. Adı kalamar kemiği ama sanırım tuna-ton balıklarının kemiklerinden parça parça elde ediliyor. Bu arada tüneklere takılan kum kaplı mukavva ruloya yine de bir bakın aklınıza yatmazsa kullanmazsınız. ;) Saygılar selamlar.. Edit: Kumla ilgili sorunuzu atlamışım. Şöyle ki kuş kumu içine dışkı, sebze-meyve gibi zaman geçtikçe zararlı olacak artıklar karışmadıkça bozulmaz. Kumun amacı kuşun sindirimini kolaylaştırmaktır. Muhakkak ağız yoluyla aldığından hijyenine dikkat etmemiz gerekir. Ancak yine de aklınızda bulunsun, kokusuna dikkat edin, kaptaki kumun kokusu çok ağırlaşırsa değiştirebilirsiniz ( paketteki temiz kum ile yemlikteki kumun kokusunu karşılaştırabilirsiniz) onun dışında kum ve kum kabı temiz kalabiliyorsa sorun yoktur. |
sn. suara bizde zaten kalamar kemigi var :D internetten baktim simdi de aynisi bizde de var lakin hic kemirmiyor bile :) bekliyecez artik.
bilgileriniz icin tsk ederim bu arada :) saygilarimla |
mubiş resimlerine devam
4 Eklenti(ler)
Muhabbet kuşu beslemek beslemek ayrı bir hobidir. :p
|
sn ugur öyle de yavru olunca da ayri ayri sorunlarla karşilasiyoruz.
benim kuş mesela kum yemiyor herhalde ben görmüyorum yani sürekli yem yiyor ve bugun saldik uctu uctu ve koltugun kenarina konmasiyla yediklerini cikarmasiyla bir oldu. bugün vitamin aldim ona bakalim sonumuz ne olacak bende anlamadim :D ama herseye ragmen seviom ben onu :D. kuşlariniz gercekten cok güzelller masallah diyelim :) insallah benim kuş ta kendini toparlar ve canlanir sizinkiler gibi olur :D |
arkadaşlar bana yardimci olun lütfen yavru bıcırımın bir gözünün icinde ve kenarinda hafif kizariklik var ve sulanma ne yapmam lazim göz nezlesi mi nasil bir tedavi uygulayim bu mikrop ayaklarindan mi gecti acaba ayaklarina ne yapa bilirim ? gözüm gibi bakiyorum yinede böyle hastaliklarla karsilasiyoruz :( yardimci olursaniz en kisa sürede cok sevinirim saygilarimla
|
Kuş malzemeleri satan yerlerde antibakteriyel, allerji vs. için ilaçlar var. Kimi spreyli, kimi suya karıştırmalı. Bence bir an önce alın. En ufak ihmalde saatler içinde kaybedebiliyoruz güzellerimiz.
|
Tesekkur ederim lakin gercekten goz nezlesi mi? neden kaynaklaniyor anlamadim kafesi temiz tutuyorum :( gercekten uzuluyorum
|
Hiç belli olmuyor ki. Benim dişi sultan papağanım bir gün içine solunumda sorun yaşadı ve gitti. Diğer kuşlarım da aynı ortamdaydı ama bir sorun yaşamadılar. Kuşlar için çok pahalı olmayan ve kolay bulunan Genta marka göz ve kulak damlasını eczanelerde kolayca bulabilirsiniz. İnsanlar için olduğu halde kuşlara çok iyi geliyor. Veteriner tavsiye etmişti, ben evde hep bulunduruyorum.
|
Bu genta yi alirsam kizarikliga falan iyi gelir mi nasil kullanmam lazim
|
Yarın herhangi bir veterinerin telefonunu bulun ve kuşunuzun durumunu anlatın. Daha başka bir şey önermezse Genta'yı sorun. Sizi mutlaka yönlendirecektir.
|
insallah telefonda bana bilgi verirler yaaa cok tesekkür ederim cevap icin :(
|
Mutlak verirler. Bana hep verdiler. Çok aksi birine rastlarsanız, iki üç veterineri daha arayın, gerçekten hayvanları seven insanlar çıkıyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025