10-10-2014, 21:37
|
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2014
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suara
Selamlar Sn. Delfin34
Önce hem sağlıklı yavrular için gözünüz aydın hem kaybettiğiniz yavru için geçmiş olsun demek isterim.
İlk kuluçkada anne baba acemi olduklarından bir takım sıkıntılar yaşanabiliyor. Yavruların kursakları dolu olduğuna göre (ki en büyük acemilik sorunu yavruların yeterince beslenememesi olur) ve ayrıca anne babanın yuvada tartışıp sık girip çıkmalarını da göz önünde bulundurarak ölen yavrunun ezilmiş olduğunu tahmin ediyorum. Hastalıklı olarak yumurtadan çıkıp 1 gün yaşayabilmiş olmasına ben pek imkan vermiyorum ama ihtimal dahilinde olabilir, çıktıktan sonra hastalanıp ölmesi için de kısa bir zaman.
Size ufak bir tavsiyem olacak, şayet yuvanın tabanında kuş kumu gibi ince taneli bir materyal kullandıysanız, yavruların gagalarını ve popolarını her gün belli saatte 1 kez kontrol edin. Ben 1 yavrumu annesinin besleme amaçlı kustuğu yemle gagası kapanıp tıkanmasıyla boğulmaktan kaybettim yazarken bile aptallığımdan vicdan azabı çekiyorum. Allah korusun sizin yavrularınızı. Popolarıda onlar dışkıladıkça kapanıyor kuruyarak bu da sorun yaratır. Böyle kuru katmanlarla karşılaşırsanız yavruları üşütmeden ılık su ile azıcık ıslata ıslata o tabakaları çıkarabilirsiniz.
Bir şey daha ekleyeyim yavruların kursakları, kursaklarının yanında hava kabarcığı görebilirisiniz bu kesecikler, tıkabasa dolu görünüyorsa içiniz rahat çok rahat etsin, anne baba yavruları çatlayacakları kadar fazla yedirmezler olması gereken şiş bir kursaktır, bu normaldir. Ayrıca ilk kalın köklü tüyler çıkana kadar karın ve kursak üst üste 2 şiş bölüm şeklinde görünür bu da normaldir, içiniz rahat olsun.
|
Teşekkür ediyorum Sevgili Suara
Kuşlarım ilk defa eşleştiler ama sanıyorum ki daha önce dişi olan kuluçka dönemi geçirdi.
ve dediğiniz gibi ölen yavrunun bende ezilme sonucu öldüğünü düşünüyorum.. çünkü anne yavruları besliyor tabi babada anneyi.. baba sürekli yeme halinde  dediğim gibi çok bilinçli olmadığım için yuvaya talaş atmıştım dişi bi kısmını dışarı attı yani şuan tabanında pek bişey yok gibi.. yavruları kontrol etmeye gelince anca yuvanın kapağını açıp bakabiliyorum elime alamıyorum bu haldelerken. hatta ölen yavruyu bile ben elleyemedim  o yüzden bu şekilde baktığımda üstlerine yapışmış bişey yok gibi görünüyor. şimdilik iki yavruda sağlıklı gibi hatta sesleri yükselmeye başladı
şuan merak ettiğim konu ise önceki mesajımda yazmıştım diğer yumurtalardan yavru çıkmadı. araştırdığım kadarıyla ilk yumurtaların boş çıkması normalmiş diğerleri dolu çıkarmış ama bizde durum ters görünüyor.. böyle bir şey olması mümkün mü yani ilk 3 yumurtadan yavru çıkıp diğerlerinin boş olması normal mi ?
bir de bu yumurtaları kaç gün sonra yuvadan almalıyım yani 18 -19 günü geçtikten sonra o yumurta boş mudur kesin ? 4. yumurtanın 20. günüydü bugün 5. yumurtanın ise 18. günü ama çıkmadılar ne yazık ki..2 gün sonrada 6. yumurta çıkmalı ama oda çıkmaz böyle giderse 
|
|
|