Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih
Sevgili Delfin,
Ben bütün yavrular çıkana kadar müdahale etmedim çıkmayan yumurtalara. Bir gün gecikebiliyor bazen de dediğiniz gibi boş yumurta boş olabilir. Son yumurta çıkana kadar bekleyin. En son yumurta çıktıktan sonra çıkmayanları inceler atarsınız. Bazen gelişmiyor yavru bazen de dediğiniz gibi boş oluyor.
Ölen yavrunun kursağına baktınız mı dolu muydu? Kursağı boş mu dolu mu diğer yavruları da kontrol edin. Eğer çiftinizin ilk kuluçkasıysa bazen ilk kuluçkada bu tür şeylerin olduğunu okumuştum. Temkinli davranmakta fayda var. Birisi çok birisi az besleniyor olabilir. Büyüme farkı bence normaldir. Benimde ilk çıkan yavru ile ikinci arasında 3 günlük fark var ve gerçekten çok büyük bir fark.
Eğer fotoğraf ekleyebilirseniz ekleyin ki daha kesin konuşabilelim ya da bu işin ustası diyebileceğimiz kişilere danışın.
|
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim sayın Fatih..
yumurtaları henüz hiç ellemedim son yumurtanın çıkma günü gelene kadarda dokunmayı düşünmüyorum.. yavrunun kursağının dolu olması normalmiş okuduğum kadarıyla ancak dediğim gibi ilk yavrunun kursağı nerdeyse patlıcak gibi görünüyor..bi kursak bide karnı herhalde iki katmer şeklinde.. bu normal bir şeyde olabilir daha önce hiç yavru görmediğim için garipsiyor olabilirimde.
ölen yavru henüz 1 günlüktü ama kursağı doluydu yani sarı bir şişlik vardı.. onun aç kaldığı için öldüğünü sanmıyorum ama başka sebepte bilmiyorum. ama şöyle bir durum oldu yavru ölene kadar erkek kuşta sürekli yuvaya girip hatta uzun süre yumurta üstünde yatıyordu.. yavru öldükten sonra dişi kuş onu yuvaya sokmamaya ve sürekli bir didişme haline girmeye başladılar. şimdi erkek kuş sadece yuvaya kafasını uzatıp besliyor dişiyi. bunun bir alakası var mıdır bilemedim..
çarşamba günü çıkması gereken yavru hala çıkmadı sanıyorum ki o yumurta boş.. bugun diğer yumurtanın çıkması gerekiyor ama henüz onda da bir şey yok.. umarım diğer 2 yumurta dolu çıkar. tekrar teşekkür ederim yorumunuz için.