View Single Post
Eski 10-10-2014, 01:12   #860
Fatih
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delfin34 Mesajı Göster
iyi akşamlar.. hepinizin kuşları ve yavruları çok güzel maşallah.. benimde yardımlarınıza ihtiyacım var.. muhabbet kuşum 6 yumurta yaptı.. ilk 3 yavru çıktı ama 3. su 1 günü doldurmadan öldü şuan 2 yavru yaşıyor.. 3 yumurta var ama dün çıkması gereken yavru bugünde çıkmadı.. içi boşta olabilir bilmiyorum.. ama benim asıl sorunum yavrulardan birinin kursağı çok şiş ve aralarında 2 gün olmasına ikinciden oldukça büyük.. kursağı katmer olmuş gibi duruyor.. sizce bu bir sorun mu ? ilk defa yavru aldım pek bilgi sahibi değilim internetten okuduğum şekilde bakmaya çalışıyorum.. ve yavrularımın ölmesini istemiyorum

bu arada yavruların biri 9 biri 7 günlük.. 9 günlük olanın kursağı aşırı büyük ve diğer yumurtaların çıkma ihtimali var mıdır ? birinin günü geçti diğer ikisinin günleri gelmedi.
Sevgili Delfin,
Ben bütün yavrular çıkana kadar müdahale etmedim çıkmayan yumurtalara. Bir gün gecikebiliyor bazen de dediğiniz gibi boş yumurta boş olabilir. Son yumurta çıkana kadar bekleyin. En son yumurta çıktıktan sonra çıkmayanları inceler atarsınız. Bazen gelişmiyor yavru bazen de dediğiniz gibi boş oluyor.

Ölen yavrunun kursağına baktınız mı dolu muydu? Kursağı boş mu dolu mu diğer yavruları da kontrol edin. Eğer çiftinizin ilk kuluçkasıysa bazen ilk kuluçkada bu tür şeylerin olduğunu okumuştum. Temkinli davranmakta fayda var. Birisi çok birisi az besleniyor olabilir. Büyüme farkı bence normaldir. Benimde ilk çıkan yavru ile ikinci arasında 3 günlük fark var ve gerçekten çok büyük bir fark.
Eğer fotoğraf ekleyebilirseniz ekleyin ki daha kesin konuşabilelim ya da bu işin ustası diyebileceğimiz kişilere danışın.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön