View Single Post
Eski 18-09-2014, 11:07   #846
capsaicin
Ağaç Dostu

capsaicin's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz Mesajı Göster
Merhaba bir şey sormak istiyorum. Muhabbet kuşumuzu aldığımızda yavruydu 1-2 aylık falan. Şimdi 5-6 aylık oldu. Biliyorum komik ama ben onu çok sevmeme rağmen elime alamıyorum ve dokunamıyorum. Eşim eline alabildiği için ona alıştı ve onu ısırmıyor. Ben elimi uzattığım anda hızla ısırmaya çalışıyor. Bende korkuyla geri çekiyorum ) Kendime ısırmadan alıştırmak için ne yapmalıyım. Teşekkürler
Korkmayın küçücük gagası var zaten ısırsa ne olacak? Zaten ciddi anlamda korkmadıysa acıtmak için değil, uyarmak için hafifçe ısınır ya da dokunurlar. Yapmanız gereken karnının altına yavaşça parmağınızı uzatmak ve hafifçe iterek parmağınıza çıkmasını sağlamak. Isırırsa önemli değil, hiç tepki vermeyin, ısırmasına göz yumun görecektir ki ısırmasından korkmuyorsunuz, ısırması size etki etmiyor ve kötü bir niyetiniz yok. Bundan sonra bir iki ısırma teşebbüsünden sonra bunu tamamen kesecektir. Ama dediğim gibi sakin olmalısınız hayvanı zorlamamalısınız. Eğer 2-3 denemenize rağmen canhıraş şekilde sizden kaçıyorsa biraz uzaklaşıp hayvana ara vermelisiniz ki zarar vermeyeceğinizi anlasın. O şekilde günde birkaç kere deneyerek sonuç alırsınız.

Yalnız çoğu kuş; bir kişiyi doştu, eşi belirler ve onla çok yakınlaşır başkalarına fazla yüz vermez. Eşinizle iyice bağ kurmuşsa sizinle artık pek ilgilenmeyebilir. Yine de darı dalıyla kandırabilirsiniz. Çok severler.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön