Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi capsaicin
Korkmayın küçücük gagası var zaten ısırsa ne olacak? Zaten ciddi anlamda korkmadıysa acıtmak için değil, uyarmak için hafifçe ısınır ya da dokunurlar. Yapmanız gereken karnının altına yavaşça parmağınızı uzatmak ve hafifçe iterek parmağınıza çıkmasını sağlamak. Isırırsa önemli değil, hiç tepki vermeyin, ısırmasına göz yumun görecektir ki ısırmasından korkmuyorsunuz, ısırması size etki etmiyor ve kötü bir niyetiniz yok. Bundan sonra bir iki ısırma teşebbüsünden sonra bunu tamamen kesecektir. Ama dediğim gibi sakin olmalısınız hayvanı zorlamamalısınız. Eğer 2-3 denemenize rağmen canhıraş şekilde sizden kaçıyorsa biraz uzaklaşıp hayvana ara vermelisiniz ki zarar vermeyeceğinizi anlasın. O şekilde günde birkaç kere deneyerek sonuç alırsınız.
Yalnız çoğu kuş; bir kişiyi doştu, eşi belirler ve onla çok yakınlaşır başkalarına fazla yüz vermez. Eşinizle iyice bağ kurmuşsa sizinle artık pek ilgilenmeyebilir. Yine de darı dalıyla kandırabilirsiniz. Çok severler.
|
Yorumunuz için teşekkür ederim.. Kafesin içinde **** dışında benden kaçmıyor. Sadece elimi uzattığımda ısırmak için hamle yapıyor bende tedirgin oluyorum. Hatta kafesin içindeyken ben yaklaşınca oda yaklaşıyor. Öpücük attığımda oda bana öpücük atarak karşılık veriyor. Haklısınız gagası küçücük ama insanın içinde hafif bir ürkeklik oluyor ya öyle bişey sanırım. Benim ürkekliğim onuda tedirgin ediyor.