View Single Post
Eski 10-10-2014, 22:28   #867
delfin34
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suara Mesajı Göster
Hayır hayır bir yumurtanın çatlama süresi esasında 21 gündür ama hava sıcaklığına iklime bağlı olarak bu süre kısalabilir, örneğin yaz ortasında yavrular 18 günlük yumurtayı çatlatıp çıkabiliyorken soğuk zamanlarda tam 21 günü doldurdukları olur.

Siz yumurtaların dolu ya da boş olmasına takılmayın fazla, üzülmeyin de, Allah onlara kaldırabilecekleri kadar yük verir Ayrıca son yumurtladığı yumurtanın 25 günü dolmadan hiç birini atmayın. Hiç bir şekilde yavrulu yumurtayı atma riskini göze alamayız. (Son yumurtanın son yumurta olduğundan emin olun bu arada süpriz yapıp yeni yumurta yola çıkarmış olabilirler ama bu çok çok nadir olur sizinkiler için henüz çok erken.)

Yavruları elinize günde en fazla 1 kez alın ama alın, işin mekaniğini öğrenin dokunun bedenlerinin hangi bölgeleri yumuşak, hassas mesela en iyi çıplaklarken öğrenirsiniz. Yanlız anneyi ürkütmeyin, yavruları reddetmesine sebep olacak kadar kokunuz sinecek kadar uzun ve sık dışarda tutmayın, bir de ne olur üşümemelerine çok dikkat edin.

Kolaylıklar dilerim
çok ama çok teşekkür ediyorum size.. bana kalsa artık çıkmazlar diyordum
esasında bi yavru öldükten sonra biraz hevesim kırıldı kaybetmeye dayanamıyorum ne yazık ki ve bu yüzden yuvaya korka korka bakıyorum yeni bi kayıp görürüm diye..elime alma konusunda da dişi biraz yabani elime aldığımda yavrulara bakmazsa diye endişe ediyorum.. söylediklerinizi dikkate alıcam.. değerli bilgileriniz ve ilginiz için tekrar teşekkürler.

delfin34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön