agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni444Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-12-2012, 01:05   #1
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Herhangi bir koop e üye olur ve bir para verirseniz. Paranızı kolay kolay geri alamazsınız. Ancak başka bir üye bulup üyeliği ona devrederek paranızı kurtarabilirsiniz. koop genel kurullarında alınan karalar neredeyse kanun gibidir.
Bilmediğiniz koop yerine böyle bir oluşumda basit bir şirket ortağı olmak , en azından paranızı geri almak istediğinizde mahkemenin sizi haklı bulma olasılığı daha fazladır.

Birbirini çok iyi tanımayan insanların bir araya gelip koop kurması halinde kurucu ortaklar (en az 7 kişi ) başlangıçta iyi niyetli olsalar bile üye kaydını en fazla sağlıyan kişi istediği kararı genel kuruldan çıkarır. Ve istediği gibi bu işlerden istifade edebilir. Kurallarına uyan profesyonel birileri bu işlerden büyük paralar kazanır. (buna ne kadar para kazanmak denir tartışılır) Ve kanunlar karşısında da sütten çıkmış ak kaşık misali tertemiz kalabilir.

Koop çilik aslında çok güzel bir güçbirliği formüludür. Ama çok yozlaştırılmıştır. Bu gücü bir araya getiren kişiler, bu gücü kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya açık hale getirilmiştir. Hele ne yaparsan yap köşeyi dön zihniyeti bu kadar yaygın ise , çok iyi tanımadığınız kişilerden kurulu oluşumlardan uzak durmak gerekir. Ben tanıdığım kişilerden de olsa uzak dururum.

Niye uzak dururum; ''Tecrübe nedir ? Yenen kazıkların bileşkesidir.''

YeniBON ve ertu beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 20:38   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-12-2012
büyük anadolu tarım koop.

Arkadaşlar ben kooperatifcilik mezunuyum. Büyük anadolu kooperatifine üye oldum. Söyledikleri gibi sigorta yapıyorlar. Ayrıca kooperatifin başında SS yani sınırlı sorumlu ibaresi geçiyor. Bunun anlamı kooperatifin iflası vs durumlarda üye katıldığı pay oranında sorumludur. Yani çekinecek bir durum yok. Proje çok hoşuma gitti. Çok büyük bir proje. Verilen vaadlerin hepsi noter onaylı sözleşme ile karşılıklı imzalanıyor. Ayrıca herhangi bir dolandırıcılık vs durumda yönetim direk ağır cezada yargılanır. Sizce böyle birşeyi göze alırlar mı? Tüm ülkeyi kalkındıracak bir projede adından da anlaşılacağı üzere kooperatif yani el birliği, hep birlikte neden birlik olacağımıza bu karalama kampanyası yapılıyor? Eminim bize düşen görevler de vardır. Projede emeği geçenlere başarılar diliyorum. Bana da görev verirlerse seve seve bu projede yer almak isterim.

mustafa hk. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 21:59   #3
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Güzel gaz almışsın arkadaşım, girdiğin yolda başarılar dilerim.

Türkiye'de bunca yıldır kimse böyle bir projeyi akıl edememiş. Bu adamlar çok zeki, çözmüşler olayı.

Jet-pa vardı, siirtde yerli otomobil fabrikası kuracaktı. Tele mitingle milletvekili bile seçilmişti foyaları meydana çıkmış olsa bile. En son cübbeli ahmet hocayı cezaevi çıkışında üstü açılan arabasıyla aldı evine götürdü fadıl akgündüz. İstanbul'da milyar dolarlara ahmet hoca ve jet fadıl ortak devremülk otel yapıyorlar, dairesi 300-500 bin tl den satılıyor.

Konya'da kaldera holding oluşumu vardı, bir dünya tesis yaptı. Gurbetçi paralarını hiç ettiler ve o tesisler çürümeye terk edildi.

İhlas holding yan kuruluşu vardı ihlas pazarlama. 5-10 tl den yaptırdıkları su ısıtıcı elektrikli ısıtıcıları 10 katı, hatta 50 katı karla sattılar. Kristal kola çıkardı, bütün müslümanlar bu kolayı içmeli gibi imalar falan. Kısaca müslümanı kazıklayan saygıdeğer bir müslümansa sorun yok. Sonra bu ihlas da battı, mutlaka ki bir sürü mağduru bırakmıştır arkasında.

Bu durumda ne oluyormuş: dolandıranlar Türkiye'de çok bir ceza almadıkları gibi, çok daha büyük dolandırıcıkları kılıf uydurup yapabilme yeteneği kazanıyorlar.

Daha bir çok örnek yazılır bu yazının devamına.

1975 yıllarında babam sanayi sitesinde dükkan sahibi olmak için kooparatife üye olmuştu. 3 yıl boyunca aidat ödedi, en sonunda ödenecek aidat o kadar arttı ki. Babam abim ve ben tüm çalışıp kazandığımızı topladığımızda aidatı ödemeye güçümüz yetmiyordu. Yıllarca boğazımızdan kestik, hergün tarhana çorbası içmekten dolayı tarhana çorbasına hala bıkkınlık var o günlerden kalma. 2 yıl boyunca hissesini devredecek birini aradı, ve 2 yıllık aidat ödenmedi. Tam üyelikten adacaklar, parasınıda 5 yıl sonra taksitle geri ödeyecekler. Biri denk geldi hissesini devretti. Bizede çektiğimiz sıkıntılar kar kaldı.

Bu laf bana küfür gibi geliyor artık '' böyle iyi bir işe neden baltalıyorsunuz''

Arkadaşım özellikle Türkiye'de kimse babasının hayrına iyi bir şey yapmaz. Arkasına sağlam kalın ve sivri bir kazık saklamışsa, gel bişey yapmıcam söz canın hiç yanmayacak diyecektir tabii)

5 keçinin maliyeti olarak 5 bin tl ödenecek, ortaklık masrafları ödenecek ve yıllık 100 tl. 3 yıl sonra aylık kar payı olarak et ve süt ödemesi yapılacak. Ben ayrılmak istiyorum dediğinizde geri alacağınız para 5 bin tl. Epeyce karlı bir iş)

Et pahalandı, süt ürünleride öyle. Eh tabi ki böylesi tipler ellerini avuştura avuştura kek avına çıkmaları çok normal.

Bu millet nicelerini gördü, nice kazık yedi. Hala doymadıysa yemeye devam etsin napam, demek kalır bizede.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa hk. Mesajı Göster
Yani çekinecek bir durum yok. Proje çok hoşuma gitti. Çok büyük bir proje. Verilen vaadlerin hepsi noter onaylı sözleşme ile karşılıklı imzalanıyor. Ayrıca herhangi bir dolandırıcılık vs durumda yönetim direk ağır cezada yargılanır. Sizce böyle birşeyi göze alırlar mı? Tüm ülkeyi kalkındıracak bir projede adından da anlaşılacağı üzere kooperatif yani el birliği, hep birlikte neden birlik olacağımıza bu karalama kampanyası yapılıyor? Eminim bize düşen görevler de vardır. Projede emeği geçenlere başarılar diliyorum. Bana da görev verirlerse seve seve bu projede yer almak isterim.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 22:12   #4
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
arkadaşın siteye giriş tarihine ve mesaj adedine de bakıverin

drhegeli ve mk222 beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 00:40   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2012
Alıntı:
Arkadaşlar ben kooperatifcilik mezunuyum. Büyük anadolu kooperatifine üye oldum. Söyledikleri gibi sigorta yapıyorlar. Ayrıca kooperatifin başında SS yani sınırlı sorumlu ibaresi geçiyor. Bunun anlamı kooperatifin iflası vs durumlarda üye katıldığı pay oranında sorumludur. Yani çekinecek bir durum yok. Proje çok hoşuma gitti. Çok büyük bir proje. Verilen vaadlerin hepsi noter onaylı sözleşme ile karşılıklı imzalanıyor. Ayrıca herhangi bir dolandırıcılık vs durumda yönetim direk ağır cezada yargılanır. Sizce böyle birşeyi göze alırlar mı? Tüm ülkeyi kalkındıracak bir projede adından da anlaşılacağı üzere kooperatif yani el birliği, hep birlikte neden birlik olacağımıza bu karalama kampanyası yapılıyor? Eminim bize düşen görevler de vardır. Projede emeği geçenlere başarılar diliyorum. Bana da görev verirlerse seve seve bu projede yer almak isterim.

Kooperatif okuyan birinin "SS" in ne demek olduğunu ve hangi tür koop.lrda kullanıldığını bilir. Bunun dışındaki durmlarda ortakların sorumluluğunu da bilir.

Kanunu aç, bir daha oku!

Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 11:49   #6
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Ayrıca kooperatifin başında SS yani sınırlı sorumlu ibaresi geçiyor. Bunun anlamı kooperatifin iflası vs durumlarda üye katıldığı pay oranında sorumludur. Yani çekinecek bir durum yok.

Nasıl yani?

14000 tl ile katılan üye iflas durumunda 14000 tl. kaybediyor mu kaybetmiyor mu?.

Katıldığı pay oranında sorumludur ne demek?

14000 tl. kaybı oluyorsa, bu durumda çekinecek bir şey olmaması mümkün mü?

mrduran ve Ben fakir beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 12:04   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Nasıl yani?

14000 tl ile katılan üye iflas durumunda 14000 tl. kaybediyor mu kaybetmiyor mu?.

Katıldığı pay oranında sorumludur ne demek?

14000 tl. kaybı oluyorsa, bu durumda çekinecek bir şey olmaması mümkün mü?
Sevgili Ayazkentli,

Arkadaş, ya gerçekten bilmiyor, ya da doğru söylemiyor.

İflas durumunda, "ss" yazsa da, yazmasa da sermayeniz gider, hatta tamamını ödememişseniz ve sermaye taahhüdünüz varsa, onu da alırlar sizden.

"SS" ile anlatılan sınırlı sorumluluk, kimi özel kooperatiflerde, genellikle kamyoncular, minibüsçüler gibi kooperatiflerde kullanılan bir usuldür. Üye ile koop. arasında sınırlı bir bağ vardır. Alınan ücret (navlun veya bilet) ve verilen komisyon ile sıınıeldır bu ilişki. Söz gelimi araç tamiri ile koopun ilgi ve sorumluluğu yoktur, araç sahibini ilgilendirir.

Gerçekleri saklamakla olacak iş değil bu beyler, daha fazla ısrar, daha fazla şüpheyi getirir.

ayazkentli ve Cymbelina beğendi.
Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025