View Single Post
Eski 18-12-2012, 22:10   #25
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
birlik ve düzen sağlanırsa neden olmasın

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn İsmail Karagülle,

Düşünceniz çok güzel birlik olup yapmak daha mantıklı, bu nöbetleşe fikrini çok beğendim.İnşallah muaffak olursunuz.Bize de örnek teşkil eder.
İyi dileklerinize , teşekkür ederim.

Bu işin kentli meraklılarının en önemli engeli , güvenilir ve bu işten biraz anlayacak eleman bulma zorluğudur.

Diğer konularda zorluklar kolay aşılıyor.

Ve çok sermaye de gerekmiyor. Ama ben prensip olarak öz sermaye darlığı içinde bir işe girmemeyi tercih ederim.

Örnek vereyim. Ben 50 keçi alacağım. ortalama 500 diyorlar.Ben bunu 700 olarak hesap ederim. Ve 50*700= 35000 tl

Her keçi günde 1,200 kg yem yese ; 1,200*( 60krş ile 1,20 krş arasında )=ortalama bir liradan 1.20 tl masrafı olur.

1.20* 50 = 60 tl günlük yem masrafı.

60 tl hiç bir gelir olmaksızın ilk oğlakların doğumuna kadar 60* 180 gün = 10800tl

6 ay işçi gideri 1500 tl den = 9000 tl .

Yani hiç gelir olmasa yaklaşık ; 35000+10800+9000= 54800 yani yaklaşık 60 000 tl bankada olacak.

Orada hesaplıyamadığım öngörülemez karşılaşılacak durumlarda güvence olarak . İstersek altın veya başka bir değerle bankada duracak.

Ve artık kredi ve desteklerden yararlandığımda ne geri ödeme sıkıntısı ne de sıkıştığımda yeni kredi peşinde olmayacağım.

Oğlak satışlarından elde edeceğim gelir sürüyü büyütmekte kullanılmayacak. Bankaya yatırılacak. İşçi ve yem giderleri belli seviyeden sonra kendi kendini çevirecek ve hatta artacak.

Bu hesap en olumsuz şartlara da hazır.

Bu arada iki yıllık ödemesiz dönem sonunda , çok büyük bir sürümüz olacak. Pekiyi bankadaki para niye orada duruyor? Belli büyüklüğe gelince tarım arazisi almakta kullanılacak . Bu konuda da krediler var. Yani sürü büyürken tarım arazisi de büyümek zorunda o dengeyi sağlıyacağız.

Bunun için 7-12 kişilik birbirine yakın akraba arkadaş grubu oluşturacağım. Ben ve kardeşlerim ve onların ve benim çocuklarım . Ve bir kaç kafa dengi arkadaş yeter de artar bile . Birlikte bulunmaktan hoşlanan arkadaş ve yakın grubu çifliği ziyaret, için ayda bir gelip Keçi -kuzu çevirme ve doğal üretilmiş sebze ve köy ürünleri yiyecekler . Sabahları bülbül sesi dinleyerek uyanacaklar. kentten kaçıp güzel bir hafta sonu geçirecekler. Beş yıl önce hayaldi, artık hayal değil çok yakın.

Toplam ihtiyaç olan sermayeyi kişi başına böldüğünüzde , toplam iş gücünü kişi başına böldüğünüzde bakın kimseye ihtiyaç var mı ? Adı büyük kendi hayal kişilere- sözde kuruluşlara para kaptırmaya hiç gerek yok.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön