10-09-2011, 10:07
|
#18
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53
Gunumuzde ege ve akdeniz koyun irklarinin haricinde yerli butun koyun irklarinin anadolunun diger kisimlarina adapte olabilecegini dusunuyorum...
fakat ilk baslangicta koyun da sut ile baslamak hem maliyetleri arttirir hemde is gucu heleki yeni baslanan bir is ise zorluklar yasanabilir..
koyunculukta kesimlik kuzu uretimi icin ise baslamak maliyet ve is gucu ve bakimda kolaylik acisindan daha uygundur...
kesimlik kuzularda ince kuyruklu kuzularin yagli kuyruklu kuzulara gore kesim fiyati ince kuyruklularda daha fazladir...nedeni ince kuyruklularda yagin et icerisinde homojen bir sekilde dagilmadir..et daha lezzetlidir..
koyunculugu bilmiyor ve ilk basta bakici tutuyorsaniz kandirilmamaniz icin hic bir suphem yoktur...
ensar abi bu isi daha iyi bilir onun soyledikleri benimkileri gecersiz kilar...saygilarimla
|
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Biz babamla bu işe beraber giriyoruz ve babamın geçmişten gelen büyükbaş hayvan besiciliği tecrübesi var. O nedenle çokta uzak değiliz konuya. Koyunlar iklimden ve hastalıklardan zarar görmezse bakabileceğimizi düşünüyoruz. Ama bu işte amacımız sırf koyunları yaşatmak değil; çoğaltmak, verimlerini artıracak bir ırkla melezlemek ve daha iyi ve verimli bir bakım sağlamak. Bunları sağlamak için gereken bilimsel bilgide bizde yok. Buradan sizin yardımlarınızla bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Devletin açtığı ücretsiz besicilik kurslarına da katılmayı düşünüyorum.
Cevabiniz icin yeniden teşekkür ederim 
|
|
|