Polatlı Koyunu ile ilgili bilgisi olan var mı? İnternette yüzeysel bazı bilgiler var ama uygulamada tecrübesi olan veya derinlemesine bilgi sahibi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Özellikle benim öğrenmek istediğim şu: bölgemizde koyunculuk (Eskişehir) genellikle 7,8 ay yemleme yapmadan, tamamen meradan, beslenmek suretiyle, sağım yapılmadan, kurbanlık kuzu üretimi amacıyla yapılıyor. Karacabey merinosu, kıvırcık ve diğer yerli melez cinsi sürüler ağırlıklı olarak yetiştiriliyor. Polatlı Koyunu döl verimi itibariyle daha avantajlı görünüyor (internetin yalancısıyım). Bu bilgilerin doğruluk payı nedir? Şartlara uyum yeteneği ne ölçüde, ve bu verimi yakalayabilir miyiz bunları merak ediyorum.
|