![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Bu konuda profesyonel değilim ama merada ormanda otlamak için gezdikleri zaman bir o kadar da kalori kaybediyorlarmış.Bu da süt verimini etkiliyormuş.Bir de şöyle bir durum var ormanda otluyorlar diyorsunuz. Acaba o ormanda yayılan hayvan sayısını iki katına çıkarırsanız ormana zarar vermiş olmazmısınız.Mesela küçük çalılıklar yok olabilir.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2009
|
Alıntı:
hepinizi sitemizi ziyaret etmeye bekleriz :::www.saanen.org::: |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Keçi ve keçi sahipleri ormanın en büyük düşmanıdır. Keçi ve keçi sahiplerini masum göstermek başkalarını aptal yerine koymaktan başka birşey değil. Orman içerisinde yaşıyorum, ben gelmeden önce tarla çevresinde açıklıklarda genç çam fidanları yoktu, komşunun 20-30 kadar keçisi var. ben köpeği bağlamaktan vazgeçtikten sonra bu keçileri tarlaya yaklaştırmadı sonuçta tarlanın kenarlarındaki açık orman arazisinde 2 yıldır benim boyumca fidanlar gelişti. Keçilerin gezdiği yerlerde yeni çam fidanları nedense hiç yok, çünkü keçiler ottan ziyade ağaç kabuğu ve yapraklarıyla besleniyor, seviyorlar. Keçilerin gezdiği yerlerde fidan yok ama ot diz boyu. ot tazeyken keçi yiyor ama kartlaştığında ağzını bile sürmüyor, bu yüzden ormanda otla mücadele için keçi değil koyun şart. Bazı keçi besleyen köylüler keçileri iptal edip koyun beslemeye başladılar görüyorum. Araba orman yolunda arıza yapınca yürümek zorunda kaldım, kestirmeden orman içerisine girdim. Gözden ırak yerlerde keçi çobanları orman kıyımı yapmışlar resmen, kol bacak kalınlığında çamları 1-1,5 metre gibi kesmişler yüzlercesini arada bir iki tane bile bırakmamışlar. Kesilen yerdeki çamlar ışıl ışıldı kabuklarını keçiler sıyırmış resmen. Dikkat edin ormanda gezen her keçi çobanında ya balta veya tara dediğimiz kalın bıçak vardır, ağaç-dal kesmek için. Keçi eti yemeyi boykot etmemiz lazım, koyun ve büyük başların ormana hiç bir zararı yok ama serbest gezen veya çobanın gezdirdiği keçiler orman düşmanı. Keçi eti tüketilmez para etmezse çobanlarıda beslemekten vazgeçer, ormanlarımız daha az zarar görür. Alıntı:
Düzenleyen Mutlu Kutlu : 21-10-2013 saat 21:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Bilmediğimden soruyorum. İşleri ne orada ? ![]() ![]() ![]() |
||