View Single Post
Eski 16-05-2014, 21:06   #237
defacto
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-05-2014
BAYTİCOL VS BLOTİC
Keçilerde iki gündür piRe olduğunu gördüm ancak bir hafta öncesine kadar hepsine püskürtme yöntemi ile blotic havuz çözeltisi püskürtmüştüm.2 LT SUYA 5CC olacak şekilde.Ancak pireleri görünce hemen aynı çözeltiden ve tüyleri fırça ile iyice fırçalayarak ve güneşde kurumaya terk ederek yine banyo yaptırdım.Ertesi gün hayvanları kontrol ettiğimde sonuç tam hüsrandı pireler tüm enerjileriyle hayvanların üzerinde hiçbirşey olmamış gibi geziyordu.Bu sefer hemen elimdeki açılmamış blotic damlatma çözeltiyi kullanmaya karar verdim.Bu preparatı prospektüsde belirtildiği şekilde kilo ve oran dengesi ile hayvanın cidagosundan sırtını takiben kuyruk sokumuna kadar derisi üzerine iyice yedirerek sürdüm.Bugün sabah kontrol ettiğimde iki keçimde pire izine rastlamadım ancak üçüncüsünde hala varlardı ve preparattan hayvanın koltuk altlarına 5cc kadar tekrar sıktım.Ama şu haliyle bile blotic benim için hüsran oldu.Farklı preparatlar hakkında önerisi olan varsa özellikle ağıl için paylaşırsanız sevinirim.

defacto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön