agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni69Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-11-2011, 08:26   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-11-2011
mevki olarak halatlı köyü yazıyor.işletmenin adı dülger saanen çiftliği ben internet sayfasını buldum tesadüfen muazzam bir işletme yapmışlar kısacası eğer gidebilme şansınız varsa beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim.

msen22 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2011, 15:22   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2011
İşallah yakın zamanda giderim resimleride koyarım kısmetse bakalım

ibo3535 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 14:11   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-01-2012
Forumunuza yeni üye oldum.Öncelikle çok yararlı bilgilerin paylaşıldığı saygın bir ortam içerisinde bilgi ve deneyimlerini paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.Bu işle iştigal eden bir çok arkadaşın bilgilerinden istifade etmek istiyorum.Benim bu konularla alakalı bir kaç sorum ve sorunum var onları paylaşmak ve bilgi alışverişinde bulunmak isterim.Şöyleki; Kırklarelinde evimizin yanında 1,5dönüm bir yerimiz var.Burda babamla birlikte keçi yetiştiriciliği yapmak niyetindeyiz.Babam herhangibir girişimciden farklı olarak yaşına rağmen halen Büyükbaş ve Küçük baş hayvan yetiştiriciliği ve besicilik bölümünü okumaktadır.Yani işin ilmi kısmınıda bilmektedir.Sılaj yemin nasıl yapılacağından tutunda bir çok konuda üniversiteden aldığı bilgilerin işimize yarıyacağını düşünüyoruz.Yaptığımız araştırmalar sonucunda sitenizdeki bazı arkadaşlardanda ilham alarak Uludağ üniversitesine saanen ırkı dişi oğlak talebi ile başvurduk.Ve 10 adet saanen ırkı oğlak bizim adımıza şu anda ayrılmış durumda.Bütün bunlar bu işleyiş içerisindeyken kırklareline bu hayvanın nasıl değerlendirilebileceğini araştırmak için gittik.İşte sorunlarım bundan sonra başladı.Görüştüğümüz yetkili her nekadar bölgenin hastalıklardan ağri olduğunu söylesede keçi hayvanında brusella denilen hastalığın olabileceğini ve verimli bir yatırım olamayacağını bize söyledi.Ayrıca süt olarak değerlendirmek istediğiniz zaman mandıra keçi sütü ile inek sütünü aynı fiyattan alıyormuş.Bunuda öğrenince iyice canım sıkıldı.Düşünsenize elinizde (tüm bakımları yaptığınız hayvanlardan standartlara uygun bir süt ürettiğinizi düşünelim) ilaç niyetine kulanılan ve anne sütüne en yakın bir süt var ve bu sütü mandıra,inek sütü ile aynı fiyattan alıyor.Bu konudaki görüşlerinizi ve bilgilerinizi almak istiyorum.Biz bu oğlaklardan bunları öğrendiğimiz halde vazgeçmedik.Keçiler bize yavru olarak geleceğinden 1 sene sonra bunu nasıl değerlendirebiliriz bunun araştırmalarını yapıyoruz.Bu konuda,o bölge ile ilgili yetiştirdiğimiz hayvanları ve sütünü nasıl değerlendirebiliriz? Bu hususta bizlere bir fikir verebilecek arkadaşlara minnettar kalırım.

okubilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2012, 11:16   #4
Ağaç Dostu

macuroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2011
bnde bu sene süt keçiciliği yapmak istiyorum tek korkum hava şartları bizim buralar soğuk oluyor

macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2012, 15:46   #5
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Keçi yetiştirmeyi düşünen arkadaşlar formda http://www.agaclar.net/forum/yerortu...ilar/25725.htm başlığını da okumanızı tavsiye ederim.

Yetiştirirseniz beslenme konusunda epey kolaylık sağlar bence.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2012, 15:57   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
saanen keçisi

keçiler çimlenmiş arpaları büyük bir iştahla yediler hatta sahibinin dediğine göre en iştahsız olanlar adeta yeme yapıştı

Eklenen Resimler

agozce ve YeniBON beğendi.
duvartarimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2012, 13:17   #7
Yeni Üye

okan istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-03-2011
Benim edirnede bağ evi ruhsatını almış olduğum 3,5 dönüm arazim var iki katlı bağ eviminde kabası bitti ben burada saanen keçisi veya merinos yetiştirmek istiyorum bu koşullar altında başlamak için ziraat bankasından kredi alabilirmiyim ..**** başka önerisi olan bir arkadaş var mı.Şimdiden teşekkürler

okan istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2012, 22:01   #8
Ağaçsever

ilk saanenlerimiz

seferhisar özer süer saanen çiftliğinden aldığımız ilk 2 adet dişi hamile saanenleriz oktay demet arkaşımızla Bismillah deyip 40 metrekare evimin bahçesinde saanen çifliğimize başladık 1 hafta oldu çok uysal hayvanlar hiç sesleri çıkmıyor ayrıca hiçte kokusu yok evde rahatlıkla bakılır hatta köpek besleceğine herkez birer saanen beslesin faydası çok zararı hiç yok sadece biraz budamayı seviyorlar gübresi bile çok değerli yattığı yere kesinlikle pislemiyorlar tezeği bile hiç kokmuyor mahallade tüm çocuklar seviyor birde temmuzda oğlaklar gelince bakın curcunaya yakında onları alıp köpek besliyenler gibi izmirin kordonunda dolaştıracağım

Eklenen Resimler

Eski 27-03-2012, 15:48   #9
Ağaç Dostu

hocam özer beyin çifliğindeki keçi fiyatları nedir acaba bana bilgi verebilirsiniz ayrıca sizinle tanıuşmak istiyorum bende izmir ve manisa arasında gelip gidiyorum manisada 20 dönüm arazi kiralmayı düşünüyorum ahmetlini bi köyünden muhtarlık arazisi cok ucuza gelecek bende küçük baş hayvancılık yapmak istiyorum ama sizin arpa çimlndirme düzeneğinizi merak ediyorum video yu izledim sizi yerinizde ziyaret edebilirmiyim ibrahimgulmez3535@hotmail.com burdan ulaşabilirsiniz bana mesajını bekliyorum

Eski 27-03-2012, 16:10   #10
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibo3535 Mesajı Göster
hocam özer beyin çifliğindeki keçi fiyatları nedir acaba bana bilgi verebilirsiniz ayrıca sizinle tanıuşmak istiyorum bende izmir ve manisa arasında gelip gidiyorum manisada 20 dönüm arazi kiralmayı düşünüyorum ahmetlini bi köyünden muhtarlık arazisi cok ucuza gelecek bende küçük baş hayvancılık yapmak istiyorum ama sizin arpa çimlndirme düzeneğinizi merak ediyorum video yu izledim sizi yerinizde ziyaret edebilirmiyim ibrahimgulmez3535@hotmail.com burdan ulaşabilirsiniz bana mesajını bekliyorum
selamlar ibo arkadaş özerbeyin çiftliğinde hamile çepişler 1000 tl biz 2 adet aldık bu uğurda 25 yıllık tabela ve reklam dükkanımı kapattım şimdi sadece bu işe odaklandım yaklaşık 20 gündürde evimin bahçesinde bakıyorum ve bu 2 keçi ile keçilerin tüm keçiliklerini öğrenmeye çalışıyorum bizim yemlere gelince inanın hayvanlar pek ot görmemişler hep hazır yemle beslenmişler ağacın odununu yiyorlar bizim güzelim otlara burun kıvırıyorlar 2 gündür bizim otlardan yemeye başladılar ve bizede alıştılar özer beyin çiftliğinden bize şu garantiyi de verdiler bu keçileri 300 gün sağım yapılıyor ve 6 ayda bir doğum yapılıyor bunlar günde yaklaşık 2 litre süt verirler ve yılda 500- 600 litre kesin süt alırsınız yani bu rakam ilk doğumda oluyor

doğuma 1 ay kalana kadar sağım var birde bunlar kapalı alan keçisi yaymak istemiyorlar benim evin bahçesi 4x10 metre akşama kadar serbestler bahçıvanlıkları on numara eğer bahçede küçük aşaç varsa güzel buduyorlar büyük ağaçlarada eriştiklleri yere kadar
yem makinasına gelince inanın o konuda yaparken bayağı çok uğraştım ve yıllardır bazı konularda çok buluşlarım oldu karşılığıda hiç görmedim hatta darbeler yedim o yüzden bu makinayı gizliyorum hiç olmazsa bunun biraz kaymağını yiyeyim şu an ayda 1 ton kapasiteli fakat biriki aya kadar 10 ton kapasiteye çıkacağız ve yem satacağız o yüzden gizliyorum

Eski 29-06-2012, 19:40   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-06-2012
1000 keçi için yem arazisi ne kadar lazım acaba bilen varmı ende 200 dekar var yetiyormu kış için yazın mera zaten

rumelili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2012, 19:41   #12
Yeni Üye

Burda piyasası bol mandıra kaynıyor

Eski 28-03-2012, 11:22   #13
Ağaç Dostu

elbette hocam bunlar sizin hakkınız keçi hakkında bişey soracam ilk doğumda iki litre ise ikinci doğumda sanırım 3 litre ve üzeri olur iyi bakımda özer beyin çifliği tam olrak nerde bir kaç kez berket tv de gördüm birde seferihisar küçük başi panayırı vardı orda raslaştık ama konuşmadık ayrıca panayır ne zaman olacak seferisarda bi bilginiz var mı acaba ?

Eski 28-03-2012, 22:16   #14
Ağaçsever

özer beyin çiftliği seferhisardan gümüldür çıkışına doğru ana yol üzerinde köprüyü geçince ilk kavşaktan sola dönüyorsunuz yollarda tabelalar var onlar sizi götürüyor dağlara tepelere çıkıyorsunuz önce süt işleme tesisine geliyorsunuz oradan bir yetkiliyle daha aşağıda çiftliğe geliyorsunuz sanırım panayırda 20 mayıs civarında bence benim gibi 2 adet hamile çepiçle bu işe başlarsanız daha isabetli olur çünkü bu keçiler farklıeğer Allah nasip ederse 1 yıl sonra bu 2 keçiden 12 veya 15 keçim olacak 2 yıl sonra 45 3 yıl sonra 150 veya 200 4 yıl sonrada bir terslik olmazsa 400 500 civarı olabilir bana söylenen 2 litre vereceği fakat ben bunlar hakkında farklı beslenme metodları uygulayıp günlük aşama aşama 10 litreye kadar çıkartmak avrupada bunu başarıyorlar hatta 3 yıl kesintisiz hamile bırakmadan günde 10 litre sğım yapılıyor yani işin önü çok açık gibi

Eski 29-03-2012, 23:02   #15
Ağaçsever

saanen keçisi

bu saanenler çok akıllı hayvanlar nerdeyse merdiveni koyup duvara çıkacaklar

Eklenen Resimler

agozce ve Kiraz beğendi.
Eski 29-03-2012, 23:10   #16
Ağaçsever

saanen keçisi

saanenler 20 gün sonra nihayet arpa çimini yemeye başladılar
http://www.youtube.com/watch?v=fhvRanyXN14

agozce ve YeniBON beğendi.
Eski 30-03-2012, 15:12   #17
Ağaç Dostu

bravoo hocam sizin resimlere videolara baktıkca iştahım kabarıyor artık hiç hesap hiç düşünmeden gidip alacam ama özer beyin çifliğinden olur mu bilmiyorum kısmet hocam sizi izlmek seyretmek cok hoş bi keçi ancak bu kadar sevilir

Eski 30-03-2012, 15:13   #18
Ağaç Dostu

hocam arpa çiminden sonra sütte bi artış ya da azalış var mı onuda yazarsanız sevinirim

Eski 30-03-2012, 15:59   #19
Ağaçsever

Alıntı:
hocam arpa çiminden sonra sütte bi artış ya da azalış var mı onuda yazarsanız sevinirim
nasipse temmuz ayında doğum yapacaklar daha ilk doğumları sütte eylül de ancak sağıma başlayabiliriz ben sadece arpaçimi vermiyorum buğday, soya, mısır, fiğ, ispir, kumdarı, yonca, gibi hayvan yemlerininde çimlerini üretmeyi başardım onlarla karışık veriyorum

Eski 31-03-2012, 09:02   #20
Ağaç Dostu

hocam sen aştın olayı artık teşlilatı bitirde ilk müşteri biz olalım senin bende anca kurarım hayvan ahılını

Eski 31-03-2012, 09:05   #21
Ağaç Dostu

bu kadar kaliteli yem biz bulsak biz bile 3litre süt veririz günlük : )

Eski 31-03-2012, 19:29   #22
Ağaçsever

Alıntı:
bu kadar kaliteli yem biz bulsak biz bile 3litre süt veririz günlük : )
inşallah

Eski 06-04-2012, 13:27   #23
Ağaç Dostu

en sonunda bende başardım arpa çimlendirmeyi şimdi hazine arazisi var eşimin sorumlu olduğu köyde şimdi onu alıp başlayacam bakalım kısmetse işe saanen yapmayacam koyun işi yapacam burda en cok koyunculuk tutuluyo keçi istedim ama süt pazarlama sıkıntısı var cok olursa alacak bulunur ama 100 litreye **** onun altına kimse gelmiyo

Eski 16-04-2012, 20:21   #24
Ağaçsever

saanenler ispir ve kumdarı çimlerini iştahla yiyorlar.mp4 - YouTube

kendimizin yapmış olduğumuz çim makinasından çıkan çimlenmiş kumdarı ve ispir yemlerini saanen keçilerimiz iştahla yiyorlar

Eski 16-04-2012, 20:44   #25
Ağaçsever

dünyanın en sevimli, akıllı ve en titiz hayvanları

Eklenen Resimler

SAHIRE ve YeniBON beğendi.
Eski 29-06-2012, 19:35   #26
Yeni Üye

halep mi saaannenmiii

Eski 22-08-2012, 15:26   #27
Ağaçsever

saanen

21 haziranda ilk keçimiz (küpeli) doğum yaptı oda dişi çıktı adını kartopu koyduk bir hafta sonra diğeri doğum(safinaz) yaptı yavru ters geldiği için maalesef kaybettik belkide bilgimiz olsaydı yavruyu kurtarabilirdik kartopu 2 aydır ansını emiyor maşallah bayağı iyi safinazıda hergün günde 3 defa sağıyoruz bu hayvanların ilk doğumları süt verimi konusunda günde 2 litre süt vereceğini söylemişlerdi (özer türer çiftliğinden ) fakat ilk günler 3 kilo kadar verdiler şu anda 4,5 kilo süt alıyorum bunlara arpa, buğday, fiy çimi yediriyorum ayrıca yoncada veriyorum saman sa hiç vermiyorum bazen karpuz kabuğu kuru ekmek de veriyorum

bunun sütünüde peynir yapıyorum önce 70 derceye ısıtıpta 40 derecede mayalayarak 4 kilo sütten 1 kg peynir çıkıyor hemde hakiki keçi peyniri yemeye doyamazsınız koku ise hiç yok keçi peyniri yemeyenler dahi iştahla yiyor çünkü teke yok kokan sürüde teke varsa bulaşıyor 1 kg hakiki keçi peyniri büyük marketlerde var 50 tl gibi bir fiyata geliyor birde bunun yan ürünü var keçi peyniraltı suyu 40 derde deva başta kanser olmak üzere şeker, kemik erimesi v.s. gibi hastalıklara da iyi geliyor bilhassa sporcular ve vucüt geliştirenler istiyor kendimizde içiyoruz hatta bizim keçiler bunu çok seviyor

geçenlerde küpelinin burnu akıyordu bayağıda akıyordu bunu neyle iyi ettim bilirmisiniz 1 adet aspirinle ertesi günü hiçbişeyi kalmamıştı burun tertemiz geçenlerde yaklaşık olarak 4 ay önce doğumdan önce hayvanın birden iştahı kesildi en sevdiği yapraklara dahi bakmıyordu onuda sabah kerevizin sap ve yapraklarını sıkıp suyunu biberonla içirdim öğlene hayvan ayağa kalktı

YeniBON beğendi.
Eski 14-12-2012, 23:25   #28
Yeni Üye

ekosavasci's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2012
sevgili duvartarimi ne kadar güzel uğraşınız var imrendim size

çiftçi5234 beğendi.
ekosavasci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2012, 15:59   #29
cuu
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-07-2010
Herkese merhaba babam 3 ay önce 4 dişi 1 erkek sanen oğlak almıştı şimdi elimizde kalan 1 dişi 1 erkek oğlak malesef hepsini kaybettik ishal oldular 2 şer hafta arayla öldü bu gün örendimki 1tane sağılır sanen keçisi almış inşallah bunu bakabilirler şansımız yok galiba keçi yönünden bu cins keçi çokmu nazik acaba bakımları nasıl ne yer ne içerler ne kadar yem ot vermemiz gerekli bilen arkadaşlar varsa?

çiftçi5234 beğendi.
cuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2012, 13:41   #30
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cuu Mesajı Göster
Herkese merhaba babam 3 ay önce 4 dişi 1 erkek sanen oğlak almıştı şimdi elimizde kalan 1 dişi 1 erkek oğlak malesef hepsini kaybettik ishal oldular 2 şer hafta arayla öldü bu gün örendimki 1tane sağılır sanen keçisi almış inşallah bunu bakabilirler şansımız yok galiba keçi yönünden bu cins keçi çokmu nazik acaba bakımları nasıl ne yer ne içerler ne kadar yem ot vermemiz gerekli bilen arkadaşlar varsa?
Sayın cuu
büyük ihtimal enterotoksemi olmuşlardır. kuru yemden yaş yeme veya tam tersi geçişlerde kademeli geçmediyseniz olur. saanen kanaatkar hayvandır. ne olsa yer. tabi ticari olarak verim istiyorsanız düzgün beslemek gerekir ama evdeki yemekten artanı bile yer. aşı takvimine uyun. eğer sizin bölgenizden daha sıcak bir yerden aldıysanız bir süre soğuk havada dışarı çıkarmayın, soğuk yerden aldıysanız çok sıcaklarda dışarı çıkarmayın. en azından 3 aya kadar kuzu besi yemi verin. tercihan annesini en az 45 gün emmiş yavru alın. benden şimdilik bu kadar, forumdaki daha konuya hakim arkadaşlar daha iyi öneriler vereceklerdir. güle güle besleyin.

çiftçi5234 beğendi.
dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025