agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni69Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2009, 10:02   #1
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Merhaba.

Alıntı:
Sayın karsan bende annem için bu keçilerden çok istiyorum ama canlı kargo ile gebe ve aşıları yapılmış sağlıklı bir keçi alabileceğim yer tavsiye edebilirmisiniz.teşekkür ederim.
Sn. kılıç, uzunca bir süre bu bölüme uğramamıştım. Yazınızı şimdi gördüm. Özür dilerim.

Birçok şehirde Saanen Keçisi var. Ama Üniversiteden aldığım bilgilere göre, çiftliği nereye kurmayı planlıyorsanız, keçiyi de o bölgeden almalıymışsınız. Gerçi bu tür her coğrafyada kolayca yaşıyormuş(İsviçre,Kanada ve İsrail)

Üniversitenin söylediklerini, çobanlar da doğruluyor. Birçok kişiyle görüştüm. Eğer Google'a Hayvan pazarlama yazarsanız birçok bölgede satılan hayvanlar için ilanlar bulunuyor. 300-700 arası değişen fiyatlar var. Saflık dereceleri tabi ki önemli ama bence saf teke ile yerli keçilerle de iyi bir sürü oluşturulabiliyor.
Bayramiç'te çok örneğini gördüm.

Alıntı:
Ormana zararı hiç mi olmuyor. Ne bilim diğer keçiler nerde ağaç görürse gider onu yer saanen sevmiyor mu yoksa onlar gibi 2 ayagının üstüne çıkıp dalları mı yemiyor? Hiçbir keçinin ağaca hayır diyeceğini sanmıyorum. Birde şunu sormak istiyorum saanen diğerleri gibi sarp kayalara tırmanabiliyor mu zorlu arazi şartlarına uyum sağlıyabilir mi?
Bu vesile ile Sn. Samsunlu55'in sorusunu da elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım.

Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla Saanen Keçilerinin bizim keçilerden bir farkı yok. Eğer doğru beslenmezlerse onlar da az süt veriyorlar. Aç kaldıklarında da aynı bizim keçiler gibi iki ayak üzerine kalkıp yaprakları ve sürgünleri yiyorlar.

Kayalıklarda ve diğer arazilerde de diğer keçilerden bir eksikliklerini görmedim. Zaten bu keçilerin kökeni geyik olduğu için bazı şartlara daha dayanıklılar. Ama en uygun olanı tel ile çevrili yeşil bir arazide daha mutlu yaşayıp daha fazla süt verebiliyorlar. Tabi aşıları çok önemli.

Siz onlara ne kadar iyi bakarsanız onlarda size o kadar fazla süt veriyorlar. Bayramiç, Pervizler ve Hacıbekirler köyleri ile Kutluoba ve Türkmenlide gördüğüm keçiler hem sağlıklı hem verimli.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 22:19   #2
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster

Bu vesile ile Sn. Samsunlu55'in sorusunu da elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım.

Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla Saanen Keçilerinin bizim keçilerden bir farkı yok. Eğer doğru beslenmezlerse onlar da az süt veriyorlar. Aç kaldıklarında da aynı bizim keçiler gibi iki ayak üzerine kalkıp yaprakları ve sürgünleri yiyorlar.

Kayalıklarda ve diğer arazilerde de diğer keçilerden bir eksikliklerini görmedim. Zaten bu keçilerin kökeni geyik olduğu için bazı şartlara daha dayanıklılar. Ama en uygun olanı tel ile çevrili yeşil bir arazide daha mutlu yaşayıp daha fazla süt verebiliyorlar. Tabi aşıları çok önemli.

Siz onlara ne kadar iyi bakarsanız onlarda size o kadar fazla süt veriyorlar. Bayramiç, Pervizler ve Hacıbekirler köyleri ile Kutluoba ve Türkmenlide gördüğüm keçiler hem sağlıklı hem verimli.

Saygılar
Aydınlattığınız için teşekkürler...

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2009, 23:54   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-12-2009
AŞAĞIDAKİ YAZILI OLAN METNİ CEVAPLAMAK İSTEDİM

Saygılar

arkadaşım iyi gezmişsinde kendini keçielrin yerine koy bakalım senide tel örgü içinde sulu mera yaniş sürekli rutubetli ortamda tutalım ne istersin sucukmu yoksa karidesmi hep onlardan yani birkaç çeşit belkşide hepsinin bol proteinlisindne olsun dersin tamam oyle besleyelim ama hergun oyle olsun sen dahamı verimli olursun yoksa gunluk her insan gibi duzenli beslenme her bitjkkiden tatma rahat bir ortamdamı daha cok mutlu olur ve verimli olursun , o tel örgü içine koymuş oldugun keçilerin tırnaklarına bir bak istersen birde eklemlerine bak ve kaç sene yaşayacaklar onuda takip et
bir konuda haklısın diyelimki sen açsın 3 gun bişey yemedin ormandasın sence n eolur
bence sende çamları yersin:-)
ee hayvan familyasındayız hepimiz birazda boyel değerlendirin ve birde kara inekle holştein ineği düşünün nekadar veririseniz okadar alırısnız ama diyarbakırdaki arkadaşlar hemen almak istediler hayvana belli bbir muddet verceksinki sonra alacaksın sen alımısın hayvanın ucuzunu alırken verimine dğeilde ücreti,ne bakmısın 300 liraya keçimi olur adam 300 liralık keçiden 500 kar edecek osla onu san satarmı bir düşünsenize bende gecens ene 8200gr süt veren keçi vardı burada bir arkadasıma 11200 tl ye sattım şimdi kanad keçilerim yıllık 1 ton süt veriyor 1.2 liradan 1200 lira artı 2 oğlak oğlakalrını 600 den satıyorum 1200 de onlar 2400 toplam getirisi var ben simdi bu keçiyi neden 2000 liraya satayımkine hem satayım desem 3000 lira veririmisin bir düşün bakalım vermzsin ****** bizim halkımızda soyle bir düşünce var keçielri alayım 3 ay içinde parası çıksın borcumu odeyeyim sonra kara geceyim yok yeryuzunde boyle bir iş arkadas varsa bende yapayım
en iyisi oğlaktan alacaksınız sitede bulunan aşı takviminin yanıunda %50 artış sağlaması için vitamin aşı takvimimizid eisteyceksiniz sobra bakın bakalım ağaçlara sarıyormu bakın bakalım gunde 4 sağımda 5 kg den aşağıaya süt yapıyrmu
BAZI KONULARDA LÜTFEN BU KEÇİYİ EN AZ 3 GUN BOYUNCA MEMELRİNE YAPIŞIP SAĞMIŞ KİŞİLER KONUŞSUN DAHA SPACULA NEDİR BİLMEYEN KİŞİLERİN KONUSARAK VEYAHUT KEÇİSİ OLMADAN KEÇİ SATAN KİŞİLERİN FORM SİTELERİNDE İLAN VEREREK TUZAKALRINA DÜŞMEYİNİZ doğruluk dürüstlük çizgimizdri elbet birgun tüm keçi sahipleri bize gelecek
SAYGILAR

saanen.org Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2013, 05:23   #4
Ağaçsever

adembaba1's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Merhaba.

Sn. kılıç, uzunca bir süre bu bölüme uğramamıştım. Yazınızı şimdi gördüm. Özür dilerim.

Birçok şehirde Saanen Keçisi var. Ama Üniversiteden aldığım bilgilere göre, çiftliği nereye kurmayı planlıyorsanız, keçiyi de o bölgeden almalıymışsınız. Gerçi bu tür her coğrafyada kolayca yaşıyormuş(İsviçre,Kanada ve İsrail)

Üniversitenin söylediklerini, çobanlar da doğruluyor. Birçok kişiyle görüştüm. Eğer Google'a Hayvan pazarlama yazarsanız birçok bölgede satılan hayvanlar için ilanlar bulunuyor. 300-700 arası değişen fiyatlar var. Saflık dereceleri tabi ki önemli ama bence saf teke ile yerli keçilerle de iyi bir sürü oluşturulabiliyor.
Bayramiç'te çok örneğini gördüm.

Saygılar
kecilerin kokeni geyik degildir,uzak akrabalari koyundur.

adembaba1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025