![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
saanen
Alıntı:
Bu işte en önemli olay keçinin sütünü kendi değerlendirmesi yani 4-4.5 kilo sütten 1 kg peynirini yapıp bunu 20 Tl. civarında satıp peynir altı suyunuda içine az bir şeker koyup oğlaklara içirmesi peynir altı suyu aynı süt gibi zaten 15 -20 günlükken oğlakları sütten kesip içine biraz kalsiyum biraz şeker öyle asıl kar elde edilir yoksa sütü satarsanız peynir altı suyunuda satmış olursunuz başka türlü bu işin hamballığını yapmış oluruz 4.5 kilo süt=165x4.5=7.42 TL. fakat 1 kg hakiki keçi peyniri mesela büyük marketlerde paketli olarak var kilosu 50 TL. ye geliyor toptan 20 ye hatta 17.5 a satsa düşünün karını o zaman üretici kazanır. ben peynir yapmak için 6 ay uğraştım sonunda en hakiki keçi peynirini kaynatarak yaptım tek keçiyi sağdığım halde ayda 500 - 600 Tl bana ayda kazanç sağlıyordu hatta insanlara önce tattırıyordum herkes beğeniyor ve alıyordu eğer peyniri kaynatarak nasıl yaptığımı sorarsanız seve seve onuda anlatırım benim amacım eğer tüm zahmeti eziyeti üretici çekiyorsa neden bizim üreticimiz avrupalı üretici köylüler gibi son model ekipmanla ve arabalara binip gezmesinler eğer bidaha bu işe başlıyacaksam inşallah olur işe bu sefer tersinden başlıycam önce peynir üretim yerini kurupta başlamak istiyorum. |
|
|
|
|
|
|