View Single Post
Eski 30-04-2013, 00:51   #202
duvartarimi
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
saanen

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kordelyalı Mesajı Göster
Sayın Duvar tarimi,belediye hudutları dahilinde kesinlikle bu tip hayvan bakamazsınız.Şikayet edildiğinde derhal müdahale ediyorlar.Ben Urla'da sakız koyunu bakıyorum yaklaşık 150 adetlik bir sürüm var ve bildiğim onlarca kişi var ki keçi peyniri üretip satıyorlar hatta c.tesi günleri organik pazara çıkarıp satıyorlar.Hiç bir problem duymadım,mandıra ruhsatı almak oldukça külfetli.Size önerim bu işten vazgeçmeyin sadece hayvan sayınızı arttırıp uygun bir yerde devam etmenizdir.2013 keçi sütü fiyatları birliğin verdiği 145 krş+20 krş teşfik yani 165 krş. Saygılarımla
sayın kordelyalı benim edindiğim tecrübeyle birliğe verilen her litre süt bence üreticinin zararıdır üretici arkadaşların tek amacı sürülerini çoğaltmak ve birliğe vermek hatta kimi arkadaşlar 150 keçisi olduğu halde kar edemiyorlar hatta 1000 keçi olunca ancak kar ederiz diyorlar aslında çok keçi olması bence daha çok zarar başka yerden gelirleri olduğu için ayakta durmaya çalışıyorlar.

Bu işte en önemli olay keçinin sütünü kendi değerlendirmesi yani 4-4.5 kilo sütten 1 kg peynirini yapıp bunu 20 Tl. civarında satıp peynir altı suyunuda içine az bir şeker koyup oğlaklara içirmesi peynir altı suyu aynı süt gibi zaten 15 -20 günlükken oğlakları sütten kesip içine biraz kalsiyum biraz şeker öyle asıl kar elde edilir yoksa sütü satarsanız peynir altı suyunuda satmış olursunuz

başka türlü bu işin hamballığını yapmış oluruz 4.5 kilo süt=165x4.5=7.42 TL. fakat 1 kg hakiki keçi peyniri mesela büyük marketlerde paketli olarak var kilosu 50 TL. ye geliyor toptan 20 ye hatta 17.5 a satsa düşünün karını o zaman üretici kazanır.

ben peynir yapmak için 6 ay uğraştım sonunda en hakiki keçi peynirini kaynatarak yaptım tek keçiyi sağdığım halde ayda 500 - 600 Tl bana ayda kazanç sağlıyordu hatta insanlara önce tattırıyordum herkes beğeniyor ve alıyordu

eğer peyniri kaynatarak nasıl yaptığımı sorarsanız seve seve onuda anlatırım benim amacım eğer tüm zahmeti eziyeti üretici çekiyorsa neden bizim üreticimiz avrupalı üretici köylüler gibi son model ekipmanla ve arabalara binip gezmesinler
eğer bidaha bu işe başlıyacaksam inşallah olur işe bu sefer tersinden başlıycam önce peynir üretim yerini kurupta başlamak istiyorum.

duvartarimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön