yaklaşık bir yıllık ar-ge çalışmalarım sonunda ne yazıkki 3 adet gözüm gibi baktığım saanen keçilerimi urladaki ercan arkadaşıma hediye gibi vermek zorunda kaldım bahçeli müstakil bir evde yaşadığım halde bazı komşuların şikayet ederiz tehditlerine karşı vede ısıl işlem görerek yaptığım yüzdeyüz doğal ve bir okadarda katıksız ve lezzetli keçi peynirlerini satmanın tehlikeli ve yasak olduğunuda öğrenince iyice morallerim bozuldu
keçilerimi satabilirdimde fakat onları alan kişi belkide keser diye hediye etmek zorunda kaldım inanın şu anda evimizde hüzün hakim sanki evimizin bir ferdi gitmiş gibi bahçemiz bomboş kaldı
1-benim bazı sorularım olacak aşıları tam olan bu keçileri evi müsait olan kimseler evlerinde bakabilirmi **** evde bakmak için ne yapmalı
2- bu keçilerin sütlerinden ısıl işlem görerek hijyen koşullarda peynir üretip satabilirmi
eğer bu sorularıma cevap verecek arkadaşlar varsa memnun kalırım bunları internetten araştırdım pek bişey bulamadım bu konuda bana yardımcı olacak arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim
eğerki peynir üretmek yasak ise zaten bu işin pek karı kalmıyor ben 20 tlden kilosunu satıyordum gelip evden alıyorlardı
|