View Single Post
Eski 02-05-2013, 00:22   #204
duvartarimi
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
keçi peyniri yapımı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kirazcı35 Mesajı Göster
Sayın duvartarimi her şey gönlünüzce olsun keçilerinizi alabildinizmi geriye
yoksa hala arkadaşınızın yanındamı.Beninde 4 tane var 3ügebe bekliyorum peyniri nasıl yapıyorsunuz,sakıncası yoksa anlatırmısınız.
memnuniyetle anlatırım

KEÇİ PEYNİRİ YAPIMI

önce bir adet kablolu digital termometre alıyoruz daha sonra beyz tülbent alıyoruz maya olarakta küçük şişelerde mayasanın bitkisel mayasını kullandım iyi netice verdi fazla koysanız bile zararı yok bilhassa firmayı arayarak sordum
5 lt keçi sütünü krom tencereye koyup ocağımızın altını açıyoruz kablolu derecemizin de kablosunu tencerenin içine hemen koyuyoruz 68 dereceye geldiğinde hemen ocaktan indiriyoruz ben 65 de indiriyordum çünkü indirene kadar 70 i buluyor
ha 70 dereceyi geçerse ne olur derseniz lor gibi olur

daha sonra 35 dereceye ısısını indiriyoruz yazın içine hemen poşette buz koyuyordum 15-20 dakikada 35 dereceye iniyordu

35 derceye inen sütümüze 1.5 çay kaşığı veya o mayanın küçük kapağıyla yarım kapak mayayı bir bardak suyun içine koyup karıştırıp 35 dercedeki sütümüzün içe döküp karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz yaklaşık 20-25 dakika sonra tenceremizin içindeki süt katılaşıyor yani peynirimiz oluşuyor.

daha sonra tenceremizdeki peyniri tülbentimize döküyoruz uçlarını bağlayıp biryere asıyoruz
bu 1 saatte süzülüyor sakın ha suyunu atmayın onun suyunu afiyetle için müthiş kilo verdiriyor adeta iksir sayılır bu peynir altı suyu kanserden şekere kadar birçok hastalığın ilacı ayrıca vucüt geliştirmecilerde bu suyu fellik fellik arıyorlar çünki protein deposu tabii ki biz bunu eğer emen oğlaklar varsa biraz şeker atıp biberonla önce alıştırıp sonra zaten oğlaklar peynir altı suyuna saldırıyorlar

süzülen peynirimizin üzerine bir mermer parçası koyup dahada süzülmesini sağlıyoruz buraya kadarki yaptığımız sütten peynir ayırdık fakat bu tuzsuz peynir oldu

en son olarak 3 litre suya 8-10 yemek kaşığı salamura tuz atıyoruz bu suyu yine 35 dereceye ısıtıyoruz peynirimizi bezden çıkartıp tuzlu sulu 35 dercedeki tencerenin içine atıyoruz üzeri,ne bir ağırlık koyup 4 saat bekletiyoruz

4 saat sonrada peyniriz sertleşmiş ve tuzlanmış olarak sudan alıp bir poşete koyup buzdolabımızda saklaya biliriz afiyetlede yiyebiliriz %100 doğal katkısız vede dünyanın en besleyici ve en lezzetli peynirini yapmış oluyoruz

büyük marketlere gidin keçi peyniri yazanların içindekiler yazzısını okuyun bakın keçi sütü ve inek sütü yazar %100 keçi sütü yazmaz birde kalsiyum klorür var ama bizim yaptığımız en doğalı
hasan akçakaya

duvartarimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön