![]() |
|
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Alıntı:
Almanya kendi kopek ırkları da aralarında olmasına rağmen pek çok ırka kıstlama getirmişdir. Kangal’da bu ırklar arasındadır. Bu köpekler için ödenen vergi miktarı artırılmışdır, sahiplerinden sabıka kaydı istenir, insanların bulunduğu yerlere çıkarılamaz, ağızlarına ağızlık takmak mecburidir gibi eyaletlere göre değişen kısıtlamalar getirilmişdir. Aynı kısıtlamalar diğer ülkelerde de bulunabilmekdedir. Bütün bu kısıtlamalar keyfi ve rastgele belli bazı kişilerin isteği doğrultusunda olmayıp yaşanan olaylardan ders alınarak bir ihtiyaç sonucu ortaya çıkmışdır. Ülkemizde büyük şehirlerde köpek sahibi olmak artık gittikce zorlaşmaya başlamışdır. Her an istenmeyen bir olayla karşılaşma riski gittikce artmakdadır. Geçen gün köpeğim ile bir cafenin önünden geçiyordum bahçesinde 20 li yaşlarında aşağı yukarı 45 – 50 kg ağırlığında olabilecek zayıf yapılı bir bayan rottweiler köpeği ile oturuyordu. Ben köpeği benim köpeğime saldırdığı zaman fark ettim. Köpeğin boynunda dikenli tasma vardı ve köpeğin sahibi köpeğini tutamadı ve köpek sürüklemeye başladı şansıma cafede oturan 2 erkek tasmadan tutup köpeği çekdiler. Böyle bir köpeği güç kullanarak durdurmak oldukça güçdür. Hele ki 45 – 50 kg. gelen bir bayanın bu köpeği zaptetmesi olanaksızdır. Hiçbir eğitim yüzdeyüz garantili de değildir. Bu olay örneğin Almanya’da olsa muhtemelen o köpek sahibinden alınır ve sahibine de canını yakacak bir ceza verilir. Bizde bu gibi olayların vehametinden kimsenin haberi dahi yokdur. İstanbul’da köpeğinizle sokakda dolaşmak bunlar gibi köpek sahipleri yüzünden oldukça risklidir. Her an böyle bir olayla karşılaşabilirsiniz ve köpeğiniz böyle bir köpek tarafından parçalanıp öldürülebilinir. Düzenleyen pozitifköpek : 27-09-2009 saat 01:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
evcil hayvanlar, hayvan, kangal, köpek |
|
|