agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni28Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-09-2009, 15:54   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-08-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
Sn; Ahmet Salih, Zeyna şu an 7,5 aylık. Sosyal bir köpek ve sitede oturanlara alışmış durumda. Sorun siteye dışarıdan gelen köpeklerde. Onları yanaştırmıyor. Abartısız her gece kalkıyorum sitenin kapısını açıp yabancı köpek dışarı çıkartıyorum. Aslında köpekler pek yabancı sayılmaz. Sitede oturan biri tarafından beslenen 3 adet sokak köpeği var. Gece site içine girince Zeyna havlamaya başlıyor. Onları besleyen kişiyi ikna etmem lazım ama olmuyor. Bunlar sokak köpeği serbest ve özgürler diyip işin içinden çıkıyor.

Bir de gece bekçimiz dolaşırken yanına site sakinlerinden birinin köpeğini alıyordu. Alman kurdu. Zeyna ona da çok havlıyordu. Neyseki konuşarak bu sorunu hallettik. Gece dolaştırmıyor artık.

Zeyna ile ilgili şikayet gelirse sanırım sokak köpekleri için belediyeyi aramak zorunda kalacağım.

iyi günler

zeyna ve minnos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 16:09   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-08-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pozitifköpek Mesajı Göster
Kangallar şehir hayatına uygun köpekler değillerdir. Şehirlere getirilen kangallarda pek çok davranış bozuklukları gözlemlenmekde ve bu köpekler kırsal kesimde olduğundan daha değişik davranışlarda bulunmakdadırlar.

Hangi hayvan şehir hayvanı ya da köpeği. Hayvanların hepsi doğada özgür olmak ister. Ama bizler bir şekilde onları kendi yaşam koşullarımıza ayak uydurtmaya çalışıyoruz.

Köpek almadan önce araştırdım. Aslında benim istediğim kafkas çoban köpeği (alabay) idi. Ama bulamadım. Kangal ikinci tercihti. Yabancı bir ırk beslemek istemiyorum. İngiliz, alman, rus vs. köpek ırkları Türkiye şartlarına nakadar uygun çok merak ettim doğrusu.


Her kangala benzeyen köpek kangal değildir. Çoğu köpek sever ellerinde bulunan köpeklerini kangal zannederler ama köpekleri gerçek kangal değildir.
Zeyna'yı üç veteriner gördü ve hepside saf olduğunu söyledi. Kızımın saflığı konusunda tereddütüm yok.

iyi günler

zeyna ve minnos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 16:42   #33
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-09-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
Köpek ırklarının çoğu insanların katkısıyla ırk haline gelmişlerdir. Bunlara insan yapısı ırklar da denilir. İnsan yapısı denilince oturup labaratuarda yapılmış anlamına gelmez. Çeşitli ırkların melezlemeleriyle ve seçici bir üretimle bu hale getirilmişlerdir. Dolayısı ile bu ırklar çeşitli yaşam koşullarına ve çalışma şartlarına adapte olmuşlardır. Irkların bu hale gelmeleri çok uzun yılları almışdır. Dünya üzerinde 600 den fazla köpek ırkı vardır ve bu ırklar doğada yokdur. Yani bir kurt, tilki, çakal gibi var olan hayvanlar değilleridir. Bunların yapıları dediğim gibi çeşitli melezlemeler ve seçici üretimle bu hale gelmişlerdir. Her ırkın karakteristik özelliği ayrıdır. Bazı ırklar şehir içlerinde insanlarla yaşamaya uygundurlar, bazıları apartman yaşamına uyum sağlamışlardır. Bu uyum sağlamaları çok uzun yıllar almışdır. Fakat kangal üzerinde oynanmamış yegane ırklardan biridir ve şehirlere getirilmesi, bu ırkın meşhur olması öyle çok uzun yıllar öncesine gitmez. Geçen bu süre bu ırkın şehir hayatına adapte olmasına yetmez. Ayrıca bu konuda da herhangi bir iyileştirme çalışması ve seçici üretim yapılmamışdır. Bu nedenle kangal şehir hayatına adapte olamayacak bir ırkdır. Bu hayvanı şehirlerde bakmaya çalışmak ona zulmetmekden öteye gitmez.

Veteriner hekimler hayvan sağlığı ile ilgilenirler. Dünyanın hiçbir yerinde veterinerlere 600 den fazla ırkı bulunan köpeklerin ırklarını tek tek tanıtıcı eğitim verilmez. Köpek ırklarının saflığı hakkında kararı en doğru olarak ırk kulüpleri ve üretici dernekleri verir. Türkiye'de kangal köpeğinin derneği ve üreticileri vardır köpeğinizin ne kadar saf olduğunu onlar bilebilirler. fakat onlarda bir yere kadar bilebilirler. Köpeğin saflığını kanıtlayan şecere belgesindeki bilgilerdir. Bir köpek fiziksel olarak ırkının bütün özelliklerini gösterdiği halde saf olmayabilir. Örneğin saf bir pointer ile saf bir setteri çekseniz çıkacak yavruların bazıları settere, bazıları pointere bazılarıda yarı tüylü yarı tüysüz ikisinide andırır vaziyette olabilir. En bilgili uzman dahi yavruyu gördüğü zaman eğer nerden geldiğini bilmiyorsa o yavrunun saf olup olmadığını anlayamaz. İşte bunun içindir ki dışarda şecere kayıtlarının tutulması çok önemlidir.

Köpeğiniz şu an 7,5 aylıkmış. Köpeğinizin karakteri 2 yaşına kadar değişiklik gösterecekdir. Erkek köpeklerde bu 3 yaşını bulabilir. Köpeklerin sosyalleşme süreleri kritik period içersinde olur bu da ilk 4-5 ay içinde tamamlanır. Artık bundan sonra yapılacak sosyaleştirme çabaları etkili olmaz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeyna ve minnos Mesajı Göster
Sn; Ahmet Salih, Zeyna şu an 7,5 aylık. Sosyal bir köpek ve sitede oturanlara alışmış durumda. Sorun siteye dışarıdan gelen köpeklerde. Onları yanaştırmıyor.
iyi günler
Bu durmdaki bir köpeğe sosyal bir köpek denemez. sosyaleşmiş bir köpeğin hiçbir köpeğe saldırganlık göstermemesi gerekir. Sizin köpeğiniz yalnızca sitedeki köpeklere saldırganlık göstermiyorsa bu onun sosyal değil o köpekleri tanıdığını gösterir. Şehir içinde yaşayan sosyaleşmiş bir köpek diğer hiçbir köpeğe saldırganlık göstermez, havlamaz ilk defa görse bile.

Köpeğiniz kangal ise sizin gücünüzle onu durdurmanız hemen hemen olanaksızdır. Köpeğiniz şu anda yabancı köpeklere havlıyorsa ilerde onlara karşı ciddi saldırganlıklar gösterebilir. Siz köepğinizi dışarı çıkardığınızda sitenizde misafir olarak gelmiş bir köpek sahibinin köpeğine saldırdığı zaman o cüssedeki bir köpeği nasıl zaptedeceksiniz? Köpeklerin saldırganlıkları çeşitli sebeplere bağlı olmakdadır ve ilerleyen yaşlarında herhangi birini gösterebilirler. Kangal gibi bir köpeğin saldırganlık sorununu çözmek diğer pek çok ırkdan zordur ve geri dönüşemeyecek istenmeyen durumlara da yol açabilir.

Bu yazıyı sizin köepğinizi kötülemek ya da ne kadar kötü bir iş yaptığınız söylemek için yazmadım. Lütfen yanlış anlamayın. Sadece gerçekleri belirtmek istedim. Bazen gerçekler köpek sahipleri tarafından kabullenilemez.
Onlar sevdikleri ırka sahip olmak isterler ve sorunlar çıkınca uzmanlara başvururlar ama gerçeklerle karşılaşınca diğer bir uzmana daha giderler eğer ordanda gerçekleri duyarlarsa bir diğerine giderler taaki duymak istediklerini duyana kadar. Şanslı iseler işin uzmanlarına gitmişlerse sadece gerçekleri duyarlar fakat birde tersi vardır. Sizin duymak istediklerinizi söyleyen veya işini bilmeyen uzmanlar ki onlarda kazançlarına baktıklarından sizin köpeğinizin durumu ile ilgilenmezler ve işler ilerleyen zamanlarda iyice içinden çıkılamaycak hal alır.


Düzenleyen pozitifköpek : 13-09-2009 saat 21:19
pozitifköpek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2009, 22:55   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2009
Şehir: Adana
Mesajlar: 173
Google: - Kangal kaymakamlığı - yazıp arayınız kangal köpek türü ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.Kangal ilçemiz Sivas ilimizin şirin bir ilçesi. SEVGİYLE KALIN...

güvercin01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 00:49   #35
Ağaç Dostu
 
ahmet salih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 252
sn;zeyna ve minnos zeyna'yla yaşam nasıl gidiyor? malesef ,Sn;pozitifköpek'in söyledikleri büyük ölçüde doğru.kangalların koruma içğüdüleri inanılmaz gelişmiştir.(özellikle her türden yavru hayvan ve insanlara) bu mükemmel özellikleri bile sizin kontrolünüzde olmıyan kalabalık ortamlarda ciddi tehlikeler doğurabilir.yaşadığım bir örneği aktarayım,eşimin çınar'ın daha önce hiç görmediği bir arkadaşı bize gelmişti 10 aylık oğlumu kucağına alarak yanlız başına bahçeye çıkmış ,( çınarın kafesinde olmasına güvenerek,kafesi 15 metrekare ve yaklaşık 2 metre yüksekliğinde çelik telle çevrili) ben çınarın ortalığı yıkmasını duyarak bir dakika içinde dışarı çıktığımda, çınar'ın bir kaç çelik teli parçaladığını ve nerdeyse 2 metreyi bulan telin üstünden atlayabileceğini gördüm oğlumu eşim kucağına aldığı anda herşey bitmişti çınar bir anda sakinleşti.biz kural olarak eve çınarın iyi tanımadığı biri gelecekse çınarı kafesine kapatırız,bu olayı yaşayınca ne kadar doğru yaptımızı anladık.güçlerine inanamazsınız insan güçüyle zapdetmeniz imkansızdır.sn pozitifköpeğ'in yazısında şöyle bir yanlış anlama çıkabilir,bir köpeğin saf olması saldırgan olmıyacağı anlamına gelmez.köpeklerde insanlarda tanımlanmış fizyolojik ve pisikolojik hastalıkların çok benzerlerinin tamamı görülebilir.bahsedilen riskler sadece kangallara has değildir. saf olsun veya olmasın alman kurdu,doberman gibi bütün iri köpeklerde mevcuttur.sn zeyna ve minnos 5-6 aydır baktığınız ve eminimki çok sevip emek verdiğiniz zeyna için yaptığımız yorumlar sizi üzecektir çünkü bunları yazarken benim yüreğim sızlıyor.ilk yazımdada belirtiğim gibi işiniz çok zor, ve zeyna büyüdükçe zorluklarınız ve riskleriniz artacaktır.temennim zeynayla daha mutlu yaşayabileceğiniz çok geniş bahçeli müstakil bir eve sahip olmanız.sevgiyle kalın.

ahmet salih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2009, 13:19   #36
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-09-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih Mesajı Göster
.sn pozitifköpeğ'in yazısında şöyle bir yanlış anlama çıkabilir,bir köpeğin saf olması saldırgan olmıyacağı anlamına gelmez.köpeklerde insanlarda tanımlanmış fizyolojik ve pisikolojik hastalıkların çok benzerlerinin tamamı görülebilir.
Doğrudur. Her kopek risk taşır. Ama ırk melezlemeleri sonucunda her ırkın daha fazla yatkın olduğu kalıtımsal hastalıklar mevcuttur. Bunlar ırkdan ırka fazlalık gösterirler. Köpek bir hayvandır ve tehlikeli bir hayvan olarak bilinmelidir. Köpeğin cüssesi büyüdükce tehlike riski artar. Bu riski hiçbir eğitim sıfırlayamaz. ABD’de belli bir cüssenin üzerindeki köpeklere ırkına bakılmaksızın kısıtlama getirmek için çalışmalar var. Bu konuda haklıdırlar. Her köpek cüssesine göre insan yaşamı için tehdit oluşturur. Köpekler hakkında çok yalnış inanışlar vardır. Örneğin köpeğin çocuğu çocuk olarak bildiği ve ona dokunmayacağı söylenir. Bu tamamen yanlıştır. İstatistik tutulan ülkelerde köpek saldırlarından ölümler çoğunlukla yaşlı ve çocuklar arasında olmakdadır. Kangal, Alman çobanı, doberman ve diğer iri ırklar için bir çocuğu öldürmek anlık bir işdir. Çocuk saldırılarında labrador ve golden ret. ırklarınında hatırı sayılır bir yeri vardır. Halbu ki labrador ve golden ret. çocuk seven çok uyumlu bir ırk olarak tanınır. Ama gerçekler böyle değildir. Hayvan severler ve köpek severler bu gerçekleri duygusal olarak gözardı ederler, ama bu gerçeklerin değişmesini sağlayamaz.

Almanya kendi kopek ırkları da aralarında olmasına rağmen pek çok ırka kıstlama getirmişdir. Kangal’da bu ırklar arasındadır. Bu köpekler için ödenen vergi miktarı artırılmışdır, sahiplerinden sabıka kaydı istenir, insanların bulunduğu yerlere çıkarılamaz, ağızlarına ağızlık takmak mecburidir gibi eyaletlere göre değişen kısıtlamalar getirilmişdir. Aynı kısıtlamalar diğer ülkelerde de bulunabilmekdedir. Bütün bu kısıtlamalar keyfi ve rastgele belli bazı kişilerin isteği doğrultusunda olmayıp yaşanan olaylardan ders alınarak bir ihtiyaç sonucu ortaya çıkmışdır.

Ülkemizde büyük şehirlerde köpek sahibi olmak artık gittikce zorlaşmaya başlamışdır. Her an istenmeyen bir olayla karşılaşma riski gittikce artmakdadır. Geçen gün köpeğim ile bir cafenin önünden geçiyordum bahçesinde 20 li yaşlarında aşağı yukarı 45 – 50 kg ağırlığında olabilecek zayıf yapılı bir bayan rottweiler köpeği ile oturuyordu. Ben köpeği benim köpeğime saldırdığı zaman fark ettim. Köpeğin boynunda dikenli tasma vardı ve köpeğin sahibi köpeğini tutamadı ve köpek sürüklemeye başladı şansıma cafede oturan 2 erkek tasmadan tutup köpeği çekdiler. Böyle bir köpeği güç kullanarak durdurmak oldukça güçdür. Hele ki 45 – 50 kg. gelen bir bayanın bu köpeği zaptetmesi olanaksızdır. Hiçbir eğitim yüzdeyüz garantili de değildir. Bu olay örneğin Almanya’da olsa muhtemelen o köpek sahibinden alınır ve sahibine de canını yakacak bir ceza verilir. Bizde bu gibi olayların vehametinden kimsenin haberi dahi yokdur. İstanbul’da köpeğinizle sokakda dolaşmak bunlar gibi köpek sahipleri yüzünden oldukça risklidir. Her an böyle bir olayla karşılaşabilirsiniz ve köpeğiniz böyle bir köpek tarafından parçalanıp öldürülebilinir.


Düzenleyen pozitifköpek : 27-09-2009 saat 02:17
pozitifköpek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2009, 15:50   #37
/
 
Giriş Tarihi: 04-10-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
Kangal'in Cilesi

Türkiye'de kangallarin kaderi farkli mi sandiniz? Bir köpek "moda" olmaya basladiginda, hazin kaderi de percinlenmis oluyor. Özellikle de Türkiye'de kangalin gereksinimleri nedir? Ben bunlari yerine getirebilir miyim? Sehirde yasar mi, bedbaht mi olur? vs. gibi sorulari kimse kendi kendine sormuyor ve bu konuda da bilgi dahi yok biryerde. O nedenle terkedilmis, sefalete sürüklenmis, apartmanlarda müebbet hapis hayatina mahkum edilmis bircok (bu her cins icin gecerli) kangal var malesef. Görünüsü güzel ya da hava atmak icin aliyor, sonra da eski bir cift ayakkabiymis gibi ya atiyor, ya da hayvani hücre hapsine mahkum ediyor cogu kimse. Beni en cok sasirtan da bir kangal yetistiricisinin: "mecbur kalinirsaa kangala apartmanda da bakilabilir" seklindeki ifadesiydi. Kangal bozkir hayvanidir, özgürlük sever, calismak ister. APARTMANDA KESINLIKLE BAKILMAZ!!! Para kazanmak icin bu tip beyanlarda bulunanlari kiniyorum. Bunlari beyan eden insanlar sorumsuz davraniyorlar. Yetistiricilikleri bu hayvana sadece zarar veriyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Almanya’daki kangalların pek çoğunun sonu, uyutulmak!

Kangal’da 11 Temmuz’da düzenlenen “1. Uluslararası Kangal Köpeği Sempozyumu”nda sunulan bildiriler, Sivas Valiliği, Kangal Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Üniversitesi tarafından kitap haline dönüştürülerek yayınlandı. Kitapta sunumu yayınlanan Almanya Kangal Kulübü Üyesi Veteriner Hekim Wolfang Brüseke, bildirisinde, bu ülkedeki Kangal köpeklerinin durumu hakkında bilgi verdi. Kendisinin de 5 Kangal köpeği olan Brüseke, sunumunda, 2000 yılında Hamburg’da 6 yaşındaki bir Türk çocuğunun 2 Pitbull tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, bu olayın çok kısa bir sürede, federal ve eyalet hükümetleri tarafından, art arda bazı köpek ırklarını içeren listeler de dahil olmak üzere, bazı kanunların çıkartılmasına neden olduğunu kaydetti. Listede adı geçen bu köpeklerin ya yasaklandığını ya da sahiplerine, köpek başına yıllık 600 Euro tutarında vergi konulduğunu ifade eden Wolfang Brükeseke, bu listelerin çoğunda Kangal köpeğinin de adının geçtiğini söyledi.

“YAVRULARIN BİRKAÇ AYDA NASIL İRİLEŞTİĞİ BİLİNMİYOR”
Büyük yerleşim merkezlerinde, büyük köpeklerin bakılmasının oldukça güç olduğunu vurgulayan Brüseke, bu yerlerde yaşamlarını kazanmak ve iş bulmak için daha iyi şartlara sahip olduklarından, çoğunlukla Türk göçmenlerinin bulunduğunu belirtti. Türkiye’ye tatile gelenlerin, Almanya’ya çoğunlukla da kanunsuz yollardan, Kangal ya da karabaş yavruları getirdiklerini belirten Brüseke, bazı durumlarda küçük yavru köpeklerin bir kaç ayda nasıl iri ve güçlü bir köpeğe dönüşeceği bilinmediğinden, şu an Almanya’da polis ve resmi yetkililerce birçok köpeğe el konulduğunu söyledi.



Brüseke, Kangal köpeğinin kırsal kesimde koyun sürülerini koruma davranışları sergilediğini, ancak yerleşim yerlerinde herhangi bir tehlike olmadığından, bu davranışları gösteren çok sayıda Kangal köpeğinin, sahipleri tarafından terk edildiğini kaydetti. Brüseke, bu köpeklerin çoğunun kırsal alanlardaki barınaklara götürüldüğünü, ancak onlar için yeni sahipler bulmak zor olduğundan, sonunda pek çoğunun uyutulmak zorunda kalındığını ifade etti.

Erkan1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 18:05   #38
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-10-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Galeri: 8
Türk çoban köpekleri hakkında iki kitap

Yerel köpek türleriyle ilgilenen herkese hararetle tavsiye etmek isterim:

1)
Yazar: Dr. Orhan YILMAZ
Başlık: Kangal (Karabaş) Türk çoban köpeği
Yayınevi: Bilge Kültür Sanat
ISBN: 978-9944-425-93-3
Basım tarihi: 4. basım, 2008

İyi kalitede, renkli ve bol sayıda fotoğraf var.


2)
Yazar: Güvener IŞIK
Başlık: Anadolu / Türk çoban itleri : Yörük koyçıların sonu
Yayınevi: Likya Kitap
ISBN: 9944-5755-0-X
Basım tarihi: 2006

Yazarın "köpek" yerine "it" demeyi tercih ettiği, ayrıca Türk köpek ırkı konusunda ilginç saptamalar yaptığı bir kitap.


Meltem

rüzgarsutoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 08:07   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Hiç çekinmeden bir ayıya saldıracak kadar cesur, bir pumayı, domuzu, pitbulu öldürecek kadar güçlüdür. Afrika'da manda sürülerini çitalardan, sırtlanlardan ve hatta aslanlardan korumak için kullanılmaktadır. Bilinen en güçlü köpek ırkıdır.
kaynak : wikipedi
Bu maddeyi giren kişi belli ki kangalları çok seviyormuş.
Başlangıç olarak pit bull ve kangal ayrı sınıflarda köpeklerdir. Kangal iri ırk iken pit bull orta boy bir köpektir. Sanıldığının aksine, pit bull'lar doğuştan çok güçlü köpekler değillerdir. Pit bulların dövüştürülmesinin esas sebebi gameness denen oyunculuk olarak çevirilebilicek bir karakter özellikleridir. İnsanoğlu bunu kendi kan sever doğası gereği dövüşe kanalize etsede, aynı gameness özeliği sayesinde pit bulllar, zihinsel özürlü çocukların rehabilitasyonunda, bebeklerin bakımında da kolaylıkla kullanılabilinir.

Yani pit bull ile kangalı kıyaslamak, elma ile armutu kıyaslamaktır. ikisininde antremansız olması kaydı ile, türünün iyi bir örneği kangal, türünün iyi bir örneği pit bulldan her zaman güç olarak üstündür. 25 kiloluk pit bullu öldürebilmek çok büyük bir marifet değildir. Sıradan bir pit bullu bir çok köpek öldürebilir. Marifet öldürmeleri değil, beraber uyum içinde yaşamalarını sağlayabilmektir.

Akın Tülübaş'ın köpeklerinin Afrika'da keçi sürülerini çitalara karşı korumada çok büyük başarı gösterdiği doğrudur. Üstelik kangala kadar bir çok farklı köpek ırkı denenmiş ve diğer ırklardan hiç bir sonuç alınamamıştır. Yani bu anlamda kangal bizim övünç kaynağımızdır.

Fakat her köpeğin bir doğası vardır. Bunun aksine beklentiler istenen sonuca ulaşamayacaktır. Eğer bir villanız var ise kangal bekçilikte size çok verimli olamayacaktır. Çünkü kangal büyük alanlarda koruma konusunda çok başarılıdır. Gezmek, koşmak ister. Küçük alana kapatılmış bir kangal, strese girecek, beklenen başarıyı gösteremeyecektir. Bu durumlar için doberman, rotwailler veya mastiff gibi ırklar önerilir.

Bir diğer örneği kemirgen konusunda verebilirim. Kangal fare yakalamaz çünkü hantal kalır. İşte bu durumda aslında bir terrier olan pit bull idealdir. Fakat pit bulllarda villa bahçelerinde bekçilik yapamaz. Neden? Çünkü pit bull havlamaz. Doğasında havlamak yoktur. Ufak cüssesi ile zaten insana karşı koruma da yapamaz. Peki bir pit bull ayıya saldırmaz mı, saldırır. O cesarete sahiptir. Gerekirse bir çok köpek gibi sizin için canını tehlikeye atar. Başarı sağlayabilir mi, hayır sağlayamaz.

Bunları şu yüzden anlatıyorum. Eğer bir köpek beslemeye karar verdiysek, ilk yapmamız gereken ihtiyaçlarımızı ve köpeğe verebileceklerimizi belirlememizdir. Almaya karar verdiğimiz köpek bizim ihtiyaçlarımızı görebilecek mi, bu özellikler doğasında var mı? Peki biz onun ihtiyaçlarını görebilecek miyiz? Eğer seçimimizi doğru yapmazsak, iki gün sonra birliktelik işkenceye dönüşecek, büyük ihtimalle sürü güderken çok başarılı olabilecek muhteşem bir kangal, 100 m2 bahçede beslendiği için strese girip misafiri ısırınca sokağa atılacaktır.

Aksi durumda barınaklar kangallarla, pit bull'larla, dobermanlarla dolu olmazdı. Doğru insana doğru köpek, mutlu bir birlikteliğin temel şartıdır.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2010, 22:07   #40
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Kangal yavrusu oaln arkadaslar,

Kan değiştirmek için elimdeki yavrulardan 1 erkek 1 dişi yavruyu gerçekten güzel yavrularla değiştirmek m isterim.

Arzu edenler özel mesaj atarsa sevinirim.

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2010, 13:09   #41
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
Sayın ilgili, bilgili forum sakinleri,

Anneleri ölmüş yaklaşık 15 günlük kangal yavrularını nasıl beslemek gerekir?

şimdiden ilginize teşekkürler

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2010, 15:20   #42
Ağaç Dostu
 
eticin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-06-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 162
bahçesi olan bir evim olduğunda tek isteğim kangal beslemek.
3 kuşum, kedim ve bitkilerimle beraber tabii


Düzenleyen eticin : 08-03-2010 saat 15:39 Neden: mesaj birleştirme
eticin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2010, 15:59   #43
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
Kangalın safkan olduğu nereden anlaşılır

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 22:51   #44
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Onlarında nüfüs kütükleri var

Annesi, babası, önceki nesil hepsi işleniyor.

Tabi ki bu kayıt tutan çifliklerde.

Böyle bir kayıt yoksa, genel özelliklerden ancak tahmin edilebilir. Bilebildiğim bunlar.

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 21:55   #45
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-03-2010
Şehir: sivas
Mesajlar: 2
Kangal köpeğinin sesi çok gürdür ve gözünün gördüğü sesini rahat algıladığı her alana sahiplenir.Bundan dolayı şehir merkezlerinde kangal sahibi olmak büyük problem...Bizim 2 tane var ve bu geniş alan koruma özelliğinden dolayı 3 tane köpek öldürdüler.Bizde artık bırakamıyoruz.Kangal sahibi iseniz bulunduğu alan yüksek duvar veya çitle çevrili olmalı ve şehir merkezinde olmamalısınız... ( köye yakın çiftliğimiz var)

istanbulxxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 19:15   #46
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
küçükken benimde bir kangal köpeğim vardı çok severdim oda beni çok severdi kangallar gerçektende sahibine çok sadık köpekler eğer bir kişi sahibine zarar verecek olsa o masum gibi görünen köpekler bir anda değişiyor ve saldırganlaşıyor bunu bizzat yaşadım
bakımı kolaydır çok iyi bekçilik ve korumalık yapar bunları çok iyi bildiğim için yazıyorum

ahmet1234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2010, 22:28   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dremre Mesajı Göster
Sayın ilgili, bilgili forum sakinleri,

Anneleri ölmüş yaklaşık 15 günlük kangal yavrularını nasıl beslemek gerekir?

şimdiden ilginize teşekkürler
Sn Dremre,

Birax geç te olsa aydınlatmaya çalışayım. YAĞSIZ İNEK SÜTUNÜ 38/40 derece sıcaklığa ılıtın, küçük emzikli biberon **** damlalıkla bulamazsanız enjektörle beslemeye çalışın. iÇİ SICAK SU İLE DOLU BİR KAVANOZU HAVLU İLE SARIN anne sıcaklığı hissetmesi için. Ara sıra okşayın. Biraz hoyratça ama fazla bastırmadan. Sanırım bunları yapabilirsiniz. Yaparsanız yasayacağından emin olabilirsiniz.

UMARIM GEÇ KALMAMISIMDIR.

Sevgiyle kalın,

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2010, 21:51   #48
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sn Dremre,

Birax geç te olsa aydınlatmaya çalışayım. YAĞSIZ İNEK SÜTUNÜ 38/40 derece sıcaklığa ılıtın, küçük emzikli biberon **** damlalıkla bulamazsanız enjektörle beslemeye çalışın. iÇİ SICAK SU İLE DOLU BİR KAVANOZU HAVLU İLE SARIN anne sıcaklığı hissetmesi için. Ara sıra okşayın. Biraz hoyratça ama fazla bastırmadan. Sanırım bunları yapabilirsiniz. Yaparsanız yasayacağından emin olabilirsiniz.

UMARIM GEÇ KALMAMISIMDIR.

Sevgiyle kalın,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ama biraz geç oldu malesef
biri rahmetli diğeri de pek iyi değildi. köpeği yeni yavrulayan bir arkadaşa verdim. eğer köpeği süt annelik yaparsa ne ala ama 2 gündür bir haber alamadım. sanırım hakkın rahmetine kavuştu o da....

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2010, 21:53   #49
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
Bu kangallar çok harika hayvanlar... elinde 6 haftayı doldurmuş anne sütü almayı kesmiş, en azından normal gıdaya başlamış, tercihan safkan kangal yavrusu olup satmak isteyen var mı?

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 09:20   #50
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-01-2010
Şehir: antalya
Mesajlar: 24
merhaba dremre akbaş köpeğini sivrihisar belediyesinden üretip satıyor akbaş çinsi köpeği ni iki tane tanesi 600 tl ye aldım isterseniz bir tanesini verebilirim isterseniz sivrihisar belediyesinden irtibata geçebilir belediyeden de alabilirsiniz ben henüz almadım herhalde şu anda yavrudur çok talep varmış belediyenin teli 0222 711 41 47 bilginize

womport Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 19:32   #51
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
teşekkür ederim, hem fiyat biraz fazla hem de ben karabaş istiyorum. Yine de ilginize teşekkürler

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 23:04   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sayın Dremre,

Ankara civarında bol miktarda yavru bulabilirsiniz. Bakmayın çok para istemelerine sanırım 3ya da 400 tl karşılığı iyi bir kangal yavrusu edinebilirsiniz.

Sahibinden com yeterli olur.

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 01:11   #53
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Haymana'da kangal üretim çifliği var.

Sertifikalı yetiştiricilik yapılıyor.

http://www.anadolukangal.net/eski/oku.php?sy=ul

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2010, 23:40   #54
Ağaç Dostu
 
uemmue's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 121
merhaba,

bizim de bir kangalimiz var Dost isminde adi gibi gercek bir Dost ,

bahcede serbest oldugu zamanda onun mutlulugunu görmek ömre bedel

4 aylikti bize geldiginde simdi 3,5 yasinda ve biz cok mutluyuz Dostumuzla

uemmue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 23:26   #55
Ağaç Dostu
 
uemmue's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 121
bizimde bir kangalimiz ( Dost)var ,
bahcede bagli ama sabah aksam uzun yürüyüsler yapiyoruz,bahcede serbest kalinca cok mutlu oluyor en büyük keyfide Verandada yanimizda yatmak ve yemegimizi paylasmak
cok asil bir köpek ;ben eskiden korkardim kangallardan ama Dost sayesinde yendim o korkuyu cünkü bize 3-4 aylikken geldi simdi 3,5 yasinda onun sevgisi cok farkli

uemmue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 19:10   #56
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Bir çok bu konuda ihtisas yapmıs veya araştırmıs arkadaslarımız yazmışlar buraya ancak benimde eklemek istediğim bir kaç şey var. Bunlar ; Günlük yediği ( mama,Ekmek,Ev yemeği V.b ) gibi enerji bakımından köpeğinizi yüksek tutacak gıdalar tüketiyorsa eğer O enerjiyi yakabilecek kadar salık dolasması veya gezdirilmesi şarttır. Eğer bu enerjiyi harcayamazsa sizi ve komsularınızı havlayarak, Yerinde durmayarak rahatsız edebilir. unutmayalımki onlarında enerjilerini yakmaya ve dolasmaya ihtiyaçları var.

Saygılarımla..

Metin_Sarp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2010, 20:49   #57
Yeni Üye
 
gür.doğ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-07-2010
Şehir: manisa
Mesajlar: 4
Kangal

köyde bir arkadaşımın kangal köpegi var. köpek halsiz ve iştahı tam degil. ayrıca arka baldırlarında yara çıkıyor. acaba ne tavsiye edebilirsiniz

teşekkürler iyi çalışmalar

gür.doğ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2010, 06:56   #58
/
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: kütahya
Mesajlar: 41
Çiftlik için almayı düşünüyordum ne kadar benlar.

yesilgazi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2010, 10:54   #59
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-10-2010
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 19
Antalyada Elmalı taraflarında kangalları dövüştürüyorlar. Ve bunların sırtından para kazanıyorlar. İnsanlık bitmiş.

demre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2010, 13:20   #60
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sevgili demre,

Sadece Elmalı da değil, Denizli, Niğde, Nevşehir de de köpek döğüştürüyorlar.

Sevgi,yle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
evcil hayvanlar, hayvan, kangal, köpek

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024