![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu akşam 36 adet daha soydum bakalım bunlarda küflenme olacakmı.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benden olsun.1 haftalıklar ama güzel kuruyorlar..Akşamları gerçekten soğudu artık ,bir de rüzgar lodostan esince iyi olacak inşallah
|
|
|
수와병태 ê³¶ê°ì*„ê³¼ì*• - dried persimmon - YouTube
hurma soyma aleti. ipe nasıl asıyorlar çözemedim bir türlü |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
10 taneyi soyarken bileğim ağrımıştı, demek böyle bir makine var.. Hem de çok hızlı ;)
Alıntı:
Tam anlayamasam da öyle bir şey.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende sizin gibi düşündümde, çengeletakılsa yan durmaları gerekirdi gibi. Bunlar hep asılıyor Sankı o çengel gibi gördüğümüz mandal türü bir şey diyeceğim ama saplarını galiba oyarak alıyor. O kısım net alınmamış yakından. |
Alıntı:
Ortadan yararak içlerine yarım ceviz oturtulmuş halde ikram etmiştim de çok beğenmişlerdi. |
1 Eklenti(ler)
|
İşin rengi bir anda değişti..
O askı buralarda satılıyor mu? :) |
Bu sayfayı takip ede ede, hayalimdeki hurmaları kurutup, hayali bir tat yaratıp yedim bile... ;)
Seneye denemeli bari...;) |
İşi ustasından öğrenmek gerekiyor.
Teşekkürler Meyvelitepe |
Videodan anlaşıldığı kadarı ile askılar Korede :) Fotoğraf da oradan. Bu arada, kurutulmuş hurmanın Koredeki adı "gotgam" imiş.
|
Alıntı:
Ben fotoğraftakini siz sanmıştım ;) |
askı şekli güzelmiş.istendiği kadar eklenebilir. Aynısı bulunmasa bile orta sertlikte çelik telden evde imal edilebilir. Askıdaki kanca sistemi çok kullanışlı. Ben niye bunu düşünemedim. :)
Birde kaynar suya sokmuyorlar hurmayı. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 349906
Bu sistemi sevdim. Çok pratik, esnek, az hacimi maksimum ölçüde kullanıyor. Seneye unutmazsam böyle yaparım. |
Kek tarifi daha önce verilmediyse lütfen alalım. Canımızı çektiriyorsunuz. :D
|
2 Eklenti(ler)
TezzMertek'in 3. Parti Hurmaları,
Sapsız Trabzon hurmalarını asmakta sorun yaşayınca Tül Perde kumaşından bir organizer (bunun Türkçe adı yok mu ya.? :( yaptım. Tabii dikişini usta makineci arkadaşım yaptı. Buyrun. 25 * 25 cm ebatlar biraz büyük olmuş olsa da 2 adet ( Bir küçük - Bir büyük) Trabzon hurması rahatça sığdı. Not: Bu arada rumuzumu " TezzMertek " olarak değiştirmek için hangi sayfaya gitmem gerekiyor. :p Gezenbilir.com da ki rumuzum. |
Gece yağmur yağmış, hurmalar ıslanmış :(
|
Geçmiş olsun
Kağıt havlu ile kurulayın. Yok yok kombi peteğin yanına götürün üşümesin afacanlar. :D Benim tül organizerin el altında kalan 3 tanesi balkonda sıçrayan su ile ıslanmış. Bende üst katlara aldım. Lodos sayesinde akşama kadar kurur. Gelecek sene balkona yapacağım askı düzeneği ile hiç ıslanma korkum olmayacak. Gel 2010 Kasım gel. :D |
:confused::DGel 2010 Kasım gel. :confused:
|
Alıntı:
Sabah mahmurluğu. 3 tuşuna basacağıma 0 basmışım. Dursun böyle. Gülelim biraz. |
Alıntı:
Balıkçı ağları da bir biçimde işe yarar diye düşünüyorum. Üstelik onların delikleri daha büyük olduğu için kuruma daha kolay olur gibime geliyor. Hani olur da 2013 Kasım'ında elime biraz hurma geçerse ben de bu fikri denerim belki:rolleyes: |
Alıntı:
|
Resimde arka arkaya çoklu sıralar yapmışlar. Tabii ki askıların bulunduğu yerin rüzgara açıklığına göre karar vermek gerekir. Benim aklımdan geçen, arka arkaya sıralar değil de, tek sıra ama aşağıya doğru ihtiyaca göre askıya alınan yeni bambularla esnek kapasite yarabilmek.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025