![]() |
büyük ihtimal ticari olduğu için bir ön kurutma için dizilmiş olabilirler...belki
|
5 Eklenti(ler)
Forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda bende bu sene 5 adet denedim korogakiyi. Resimlerdeki korogakiler 15 günlüktür. Daha ne kadar kurumaları gerekiyor.? Bu arada forumda bu bilgileri veren arakadaşlara çok teşekkür ediyorum.
|
Sayın sarin siyahlaşacak ve üzerleri pudramsı bir yapı alacak içindeki şekeri dışyüzeyine çıkaracak..
|
1 Eklenti(ler)
2 . parti hurmalarım..25 kg kadar,toplamda 40 kg olacak inşallah...
|
2 Eklenti(ler)
TezzMertek'in Hurmalarda Son Durum;
İlk fotoda; 12 Kasım 2012 - 03 Aralık 2012 İkinci Foto zaten belli 26 Kasım 2012 - 03 Aralık 2012 |
1 Eklenti(ler)
yeni sezona merhaba dedik...kendi hurmalarım kurumadı ama bunlar yeni sezon....
|
Kuruyan hurmaların saklanması nasıl oluyor? Bilgi verirseniz sevinirim.
|
Merhaba, hurma kurutmak için geçmi kaldık, izmitte havalar bayağı soğudu ve yağmurlar başladı, bu zamandan sonra soyup asılan hurmalar kurur mu? Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.
|
eğer olgunlaşmamış sert hurmalar bulabilirseniz neden olmasın,yağmur almayan bir yerde rüzgarda kurutabilirsiniz
|
Alıntı:
:p Burada yazılanlara bakarsak tadı çok güzelmiş. Hemen tükeniyormuş. Benim hurmaların tadına hala bakamadım ama taliplisi şimdiden çoğaldı. Sn. MeyveliTepe bizleri bilgilendirecektir mutlaka. O vakumlayarak saklıyordu. |
Kurumasına fırsat olmadı bizde, zaten çok değildi, yaklaşık 25-30 tane idi ama şimdi 5 tane kaldı :( İyi ki, eşim ve büyük oğlum sevmiyor, ufaklıkla bana kalıyor hepsi ;)
|
Kalmaya kalmıyor da, memleketten gelecek olanlar' 1-2 tane bize ayır ' deyince bekletmiştim. Bez torbada çok kurudu. Saklamanın bir yöntemi olmalı. Gittikçe daha fazla kurutacağız anlaşılan. Saklamayı öğrensek iyi olacak.
|
Vakumlama imkanınız olursa en iyisidir. Olmaz ise mümkün mertebe hava almayacak şekilde jelatinlere sarabilir ve serinde saklayabilirsiniz ama yavaş da olsa kurumaya devam edebilir.
|
Geçen hafta pazarda bahçeden toplanmış, sert, olgunlaşmamış bir kasa hurma satıyorlardı 2,5 kg alıp tarif edildiği şekilde yapıp balkona astım ama sanki astığım gibi duruyorlar hiçbir değişiklik yok, kurumayacaklar gibi bu havada. Bu hafta 20 kg kadar almak istiyorum ama kuruyacağından bir türlü emin olamıyorum. Emeklerim boşa gider diye korkuyorum, eminmisiniz kuruyacağından geç kaldıysam hiç uğraşmayayım. Aralık ayında asıp kurutabilmiş olan varmı geçtiğimiz yıllarda?
|
Sabah 30 kg kadar aldım pazardan ve soyma işlemini gerçekleştirdim...ve nasip olursa bu gün asmayı düşünüyorum...bu 3. parti olacak toplamda 70 kg oldular..
|
1 Eklenti(ler)
30 kg, 50 kg yazılıyor ya, 6 hurmayla kendime gülsem mi yoksa utansam mı bilemedim:p Neyse hiç değilse ben de tadına bakmış olacağım böylelikle.
Benim ilk astığım 2 Trabzon hurması 1 ay sonunda şekerlenmeye başladılar. Yalnız hala içleri yumuşak. Görünüşe göre kurumaya daha zaman var demek. Yani hala korogaki olamadılar;) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 352675
Ben bu sene on tane hurmayı dilimleyip ipe geçirdim ve kaynayan suya batırıp ona kadar saydım... Sonra hava sirkülasyonu olan balkona astım fakat onbeşgün asılı kaldıktan sonra toplayıp İstanbul'a getirmek zorunda kaldım.. Geldikten sonra tepsiye koyarak kurutmaya çalıştım.. Şu andaki durumu bu dışı şekerlenmeye başladı.... Sayın Meyvelitepe acaba bu görüntüden anlaşılırmı bilmem ama dilim usulü hiç denedinizmi..Tadı bütünü gibi fena değil... Deneyen arkadaşlar varsa bilmek isterim merak ediyorum... Benimki sadece meraktan azbir miktar deneyerek olup olmayacağını bilmek istedim... |
Dilim usulü derken kesip kurutmayı mı kastediyorsunuz?
Karadenizde eskiden öyle kurutulurmuş zaten. Soyarak ya da soymadan elma gibi dilimleyip bir şeylerin üzerinde kuruturlarmış. Son bir kaç yıldır onlar da bizim usüle dönmüşler. 15 gün askıda kalınca meyveler suyunu yarı yarıya kaybetmiştir. O noktadan itibaren kesilirse yine kurur herhalde ama meyvelerin kesilen yüzeyleri hava ile temas edip oksitlenecek. Bunun kimyasal veya lezzet olarak etkileri ne olur bilmiyorum, hiç denemedim. |
Normal olmamış meyveyi dilimleyerek yaptım... Demek ki dilimleyip tel kafesler üzerinde alttan ve üsten hava almak şartıyla kurutulur diye düşünüyorum.. Seneye bu yöntemle deneyeceğim başarılı olursam gene sizlerle paylaşırım..
Sayın Meyvlitepe bütün kurutulanlar daha güzel oluyor ama ben İstanbul'a döndüğüm için kestirme yollar arayarak kurutma çabasındayım... |
Burası hep aklımdaydı.
Bu sene (3 senelik) genç ağacımızın üzerinde tam 35 adet meyve vardı. Oldukcada büyükler. 3-4 adeti yumuşadı döküldü. Hiç aklıma gelmedi nasıl yaptığınızı inceleyip ta kurutmak. Derya içindeyiz fakat deryayı bilmiyoruz. Hatta birini 3 gündür sobanın üzerindeki kurutma aperatına asmıştım orada duruyor. Onu soyayım bari |
Evet soydum. Kabuğun birazı kahverengine dönmüş. Soyunca o kahverengi kısımdan biraz kesip yedim. Şeker gibi olmuş.
|
çok güzel elinize sağlık
|
Son günlerdeki rüzgar astığım hurmaları buruşturup kurutmaya başladı, şimdiden lezzetleri harika, buruk tadından eser kalmadı yumuşacık şeker gibiler. Sanırım kuruyamadan bitecekler:) 20 kg daha aldım bugün yarısını soyup astım inşallah kalanıda yarın yapacağım.
|
3 Eklenti(ler)
12 Kasımda asmış olduğum hurmaları hasat ettim. :p
İkram ettiğim arkadaşlar çok beğendi. İç ceviz ile gerçekten çok güzel gidiyor. Bu zevki yaşamamıza vesile olan MeyveliTepe'ye teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
baklavada neymiş:)))))
|
5 Eklenti(ler)
Hasat başladı demiştim değil mi.?
Son 2 fotoğrafta Sarı Dağ ceketli kişi bendeniz. İzmir Kemalpaşa Nif Dağı Zirvesinden (1.512 m.) |
2 Eklenti(ler)
Murat senin hurmalardan bir tanecik yedim, söylemediğini bırakmadın..
Dağcılara cevizli hazırlamış bir de :p Geçen hafta astıklarım.. İçlerinde olgunlar da vardı.. ''Çürürse çürüsün'' dedim onları da soyup astım.. Eklenti 359093 Henüz çürüme yok, Fakat gayet yumuşaklar.. :) Eklenti 359094 |
Benim yazmama gerek kalmamış " Dağcı " diye sen yazmışsın işte.
Teşekkürler. :D |
Ama ben de dağcıyım ne var? Nif'e çıktım salı günü, bir hurmayı hak etmişimdir ;)
|
Geçen gün markette görünce aldım hemen ama pek sevmedim .Çok kuru geldi.
Hurmaları 2 ay oldu asalı Murat Beyin resimleri gibi halen.Yeter deyip çok kurutmadan mı yemeli,bu akşam tadına bakalım... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025