agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni114Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-10-2007, 13:45   #1
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sevgili zenfree;

Ailem Mudanyalı, annem yıllardır köyden gelen ham zeytinleri çeşitli şekillerde hazırlardı. Sele zeytinini ise şu şekilde yapardı;

Ham gelen zeytinler bir leğende bir kat tuz bir kat zeytin olacak şekilde sıralanır ve karıştırılır. Annem eğer sele zeytini olmasını istiyorsanız tuzlanan zeytinin çuvala konulmasını söylerdi. Bidona konulan zeytin geç olur, çünki zeytinin suya akmaz. Ama çuvalda oldumu akar. Sonra bu çuval her gün aktarılır, yani çevrilerek zeytinlerin karışması sağlanır. Bu çok önemli eğer bu yapılmazsa zeytin küflenmeye başlar. 15 gün sonra zeytinin tadına bakılır eğer oldu ise bidonlara konulur. Zeytin olgunlaştıktan sonra çuvalda kalırsa kurumaya başlar. Zeytinleri bidona koyduğunda çok az sirke, limon suyu ve yağ koyabilirsin. Bu ayrı bir tad katıyor ve zeytinde hafif yumuşak bir tad verir.

Ailemden gerekli bilgileri ve diğer zeytin işleme tekniklerini zamanla buraya yazacağım. Ders notlarımı da inceleyeceğim...

Sevgiler

ceydoruk ve cemilsisik beğendi.

Düzenleyen Sebahattin Sargın : 08-11-2010 saat 22:56
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025