agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-06-2008, 23:37   #11
Ağaç Dostu
 
Nurcan Özgür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
Sevgili DİLEKAĞACI taklaşık 15 yıl önce arçeliğin yoğurt yapma makinesini almıştım uzun yılarda kulandım. Kızımın doğumundan sonra her gün kullandım. Hergün taze taze mayaladım. Tek farkı evde bilinen yöntemde havlu battaniye ile sarılıyor, bunda ise elektrikle fanusun içinde mayalanma için gerekli ısıda tutularak mayalanma sağlanıyor.İsterseniz büyük bir kapta isterseniz küçük bir porsiyonluk kavanozlarda mayalıyorsunuz. Bu arada elektrik kesintisinde mayalanma gerçekleşmiyor. Tariflere gelince özel bir tarif yok aynı mantık beli ısıdaki süte (küçük parmağın dayanacağı sıcaklık)maya katılıyor hafifçe karıştırılıp kapatılıyor makine fişe takılıp o sıcaklıkta sabit kalarak mayalanmayı sağlıyor. Sadece gürüntü olarak derli toplu tezgah üzerinde göze biraz hoş görünen bir makine yoksa mantık aynı nekadar tutacağına yine sen karar verip kapatıyorsun makineyi .Bu arada zmanla ve tecrübeyle birde yoğurdu nasıl sevdiğiniz de önemli öğreniyorsunuz. Bir de benim makinem çok eski belki şimdikilerde özellikler daha farklıdır.

Nurcan Özgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025