agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2008, 13:57   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bilinen yoğurt mayaları ile, probiyotik mayalar arasındaki fark nedir?
Yoğurt mayaları sütü yoğurt haline dönüştürecek olan dost fermantasyon mayalaridir.

Probiyotik mayalar ise gıdaya bağırsak sağlığı faydaları eklemek için katılabilirler. Böylelikle faydalı mayalar bağırsaklara yeniden yerleşir ve iç sağlığı desteklerler.

http://www.yovita.com/sss.php#s3

Probiotik yoğurt nedir?

Kalın bağırsak birçok bakteri grubuna ev sahipliği yapıyor. Sağlıklı bir kişide bunların çoğu zararsız. Bu bakteriler yediklerimizin artıklarıyla besleniyor, ardından gaz çıkarıyorlar. Lactobasillus acidophilus ve Bifido Bacterium bağırsak içindeki yararlı bakteri grupları. Bunlara probiyotikler adı veriliyor. İşte bu mikroorganizmaları içinde bulunduran yoğurtlara da probiyotik yoğurt deniyor. Bağırsak ve hazım sorunu olanlar için bu yoğurt türü çok yararlı. Bağırsak hareketlerini arttırıyor, yiyeceklerdeki besin maddelerinin emilimini sağlıyor, aşırı gazı engelliyorlar. Ayrıca hastalık yapıcı kötü bakterilerin çoğalmasını da engelliyor, meydanı onlara bırakmıyorlar.

Nasıl Hazırlanır ?

*1 kilo süt (yarım yağlı tercih edin)
*1 bardak probiotik yoğurt veya doğal yoğurt

Sütü bir tencerede iyice ısıtın. Kaynamaya başlamak üzereyken ocaktan indirin. Biraz ılıması için bekleyin. Bir kaşıkla üzerinden alıp parmağınızı içine sokarak sıcaklığını kontrol edin.

Parmağınız yanmamalı, ama çok da ılık olmamalı. İçine bir bardak yoğurdu karıştırın. Kapaklı porselen veya cam bir kaba koyup havluyla sarın. Oda sıcaklığında 8-10 saat bekledikten sonra yoğurdunuz hazır olacak.

Yoğurt, bağırsaktaki yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Normalde bağırsaklar içinde hem yararlı, hem de zararlı bakteriler vardır. Sağlıklı bir kişide bu denge yararlı bakterilerden yana.

Ancak yanlış beslenme, ameliyatlar, anestezi sonucu bu denge bozulabiliyor. Probiotik yoğurtlar veya evde kendi hazırlayacağınız doğal yoğurtlar bozulan dengeyi düzeltmeye yardımcı olacaktır.

http://med.fatih.edu.tr/?rahatsizliklar,22

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2008, 14:16   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
İlginç bir p.yoğurt yapımı, süt doğrudan değil su içinde ısıtılıyor.

------------------------------------------------------

Uzun zamandır gelistirdigim yöntemle probiyotik yogurt yapmaktayım ve bu öyle bir hal aldı ki her aksam yemeginde mutlaka yogurt yer hale geldim.. eger yediginiz yogurt birde probiyotik yogurt ise her aksam yemek size cok masraflı olacaktır o zaman size müthis bir yöntem söyleyeyim hem ucuz hem saglıklı hemde pratik

gerekli olan malzemeler
1- bir adet probiyotik yogut
2- yaglı pastorize süt 1lt (yaglı süt olmak zorunda)
3- bos bir yogurt kabı
4- yogurt kabını icine alabilecek büyüklükte bir tencere

yapılısı

bos yogurt kabına 1 adet probiyotik yogurt konulur, üstüne actıgımız yaglı sütten biraz dökülerek süt ve yogurdu iyice cırparız.. sonra geri kalan sütüde karıstırak dökeriz (toplam süre 1-2 dakika)

sütü ve yogurdu karıstırdıktan sonra yogurt kabını, tencereye koyarız ve sütün hizasına kadar tencereye su doldururuz..

sonra tencerenin kapagını kapatıp kısık ateste ocaga koyarız.. simdi önemli kısma geldik.. tencere sadece el deymeyecek kadar ısıtıldıktan sonra tüp kapatılır ve artık kapalı tencereyi hic harket ettirmeyiz, aynı sekilde sogumaya bırakırız.. tencere sogudugu zaman ki yaklasık 7 saat filan sürer kapagı acıp yogurdumuzu icinden alabiliriz.. 2 saat kadar dolapta soguduktan sonra yenilmeye hazırdır


Dip Notlar :
- yogurdun kalitesi sütteki su oranına ve yag oranına göre degisir (koyu kıvamlı süt icin yaglı süt kullanılmalıdır)

- pastörize sütü ısıtmaya gerek yoktur (diger sütleride ısıtmaya gerek yoktur ama diger sütleri bir kere kaynatıp bakterilerini öldürmeliyiz)

- yogurdu hangi maya ile mayalarsanız elde edeceginiz yogurt o olur (yani bu yöntemi normal yogurt icinde kullanabilirsiniz)

- 1lt süt icin bir corba kasıgı yogurt yeterlidir mayalamak icin. daha fazla yogurt koymak daha katı yogurt yapmaz hatta cok konulan maya eksi yogurt meydana getirebilir.. her yogurdun son kasıgı ile üstüne tekrar süt ekleyip mayalıyabilirsiniz.. 1 yogurt ile 10 defa yogurt elde edebilirsiniz sonra yeni, taze maya kullanmak daha iyi olur..

- soguma uzun sürdügü icin (6-7 saat gibi) gece yatmadan önce bunu yaparsanız sabah kalktıgınızda yogurdunuz hazırdır.. eger tencere soguduktan sonra yogurt uzun süre beklerse tencere icinde, yogurt üzerinde yavastan sulanma baslayabilir..

- katkı maddesi olmadıgı icin saglıklıdır. ayrıca 1 litre süt ile 1 kilo yogurt elde edersiniz ki fiyat karsılastırması yaparsanız ne kadar kar elde ettiginizi görürsünüz.. 1 litre süt ile 1 kilo yogurt fiyatına bakın markette

- bu yöntemle yogurt tutmama olayı yoktur herkese yüzde yüz garanti verebilirim.. önemli usus tencere sıcaklıgıdır.. tencerenin yanından (üste dogru) elle dokunamayacak sıcaklıga gelince olay tamamdır atesi södürmeliyiz..

http://www.turkeyforum.com/satforum/...d.php?t=413685

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025