agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-06-2013, 15:37   #11
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Cevap için teşekkürler.
Taze olması açısından şişeyi ikiye bölüyoruz. Yoğurdu şöyle yapıyoruz;
Kaynattığımız sütü ılımaya bırakıyoruz daha sonra içerisine bir tatlı kaşığı kadar maya koyup örtüyoruz. 4 saat kadar mayalanan yoğurdu dolaba kaldırıyoruz.
Süte 1 günde bir şey olmaz ama yoğurt sütten daha uzun ömürlü bir üründür.

Maya derken "yoğurt" mu kasdediyorsunuz, yoksa hazır maya mı?

Ben evde bulunan yoğurdu maya olarak kullanıyorum. 1 tatlı kaşığı yeterli bunun için. Ancak doğrudan süte karıştırmayın. Az bir miktar sıcak sütle mayayı bir kap içinde karıştırıp ısısını dengeleyin, sonra süte karıştırın.

Mayaladığınız süt çok soğuk olmasın. Hafif el yakacak kıvamda olmalı.

Ekşirse de kabahat sizin değil, sütündür. Market sütüyle yoğurt yapmak zor.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025