agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2013, 15:09   #1
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
1 şişeyi ikiye bölüp yoğurt yapmaktansa tek seferde yapmanız daha iyi. Süt kısa ömürlü bir üründür. Yoğurt daha uzun dayanır. 1 şişeden zaten bir kap yoğurt anca çıkar.

Yaptığınız yoğurt açık ortamda çok kalıyorsa ekşir. Dolapta ağzı kapalı durursa daha geç ekşir. Mayalandıktan sonra çok uzun süre bekletmeyin. Dolaba alın.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 15:20   #2
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster
1 şişeyi ikiye bölüp yoğurt yapmaktansa tek seferde yapmanız daha iyi. Süt kısa ömürlü bir üründür. Yoğurt daha uzun dayanır. 1 şişeden zaten bir kap yoğurt anca çıkar.

Yaptığınız yoğurt açık ortamda çok kalıyorsa ekşir. Dolapta ağzı kapalı durursa daha geç ekşir. Mayalandıktan sonra çok uzun süre bekletmeyin. Dolaba alın.
Cevap için teşekkürler.
Taze olması açısından şişeyi ikiye bölüyoruz. Yoğurdu şöyle yapıyoruz;
Kaynattığımız sütü ılımaya bırakıyoruz daha sonra içerisine bir tatlı kaşığı kadar maya koyup örtüyoruz. 4 saat kadar mayalanan yoğurdu dolaba kaldırıyoruz.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 15:27   #3
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
........ sonra içerisine bir tatlı kaşığı kadar maya koyup örtüyoruz.
Bir su bardağı süte bir tatlı kaşığı maya çok fazla gelir. Bu da yoğurdun ekşi olmasına sebep olur.

Şöyle örnek verecek olursam, kiloluk kavanozda mayaladığım yoğurda yarım tatlı kaşığı maya ancak ilâve ediyorum.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 15:34   #4
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Bir su bardağı süte bir tatlı kaşığı maya çok fazla gelir. Bu da yoğurdun ekşi olmasına sebep olur.

Şöyle örnek verecek olursam, kiloluk kavanozda mayaladığım yoğurda yarım tatlı kaşığı maya ancak ilâve ediyorum.
O zaman maya miktarında da olabilir. Ekşi olması.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 15:40   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
O zaman maya miktarında da olabilir. Ekşi olması.
Evet olabilir, bir de yoğurt 3,5-4 saatin sonunda tuttuğunda biraz sıcak olabiliyor. Bu durumda sıcakken dolaba konursa çabuk ekşiyor. Yerinden kaldırmadan soğuması beklenecek. Buna dikkat etmek gerekir.

Ayrıca çok sıcak havalarda mayalanan sütü çok fazla sarıp sarmamalı. Böyle havalarda ben hiç örtmüyorum. Tutmamazlık etmiyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 15:37   #6
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Cevap için teşekkürler.
Taze olması açısından şişeyi ikiye bölüyoruz. Yoğurdu şöyle yapıyoruz;
Kaynattığımız sütü ılımaya bırakıyoruz daha sonra içerisine bir tatlı kaşığı kadar maya koyup örtüyoruz. 4 saat kadar mayalanan yoğurdu dolaba kaldırıyoruz.
Süte 1 günde bir şey olmaz ama yoğurt sütten daha uzun ömürlü bir üründür.

Maya derken "yoğurt" mu kasdediyorsunuz, yoksa hazır maya mı?

Ben evde bulunan yoğurdu maya olarak kullanıyorum. 1 tatlı kaşığı yeterli bunun için. Ancak doğrudan süte karıştırmayın. Az bir miktar sıcak sütle mayayı bir kap içinde karıştırıp ısısını dengeleyin, sonra süte karıştırın.

Mayaladığınız süt çok soğuk olmasın. Hafif el yakacak kıvamda olmalı.

Ekşirse de kabahat sizin değil, sütündür. Market sütüyle yoğurt yapmak zor.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 15:41   #7
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster
Süte 1 günde bir şey olmaz ama yoğurt sütten daha uzun ömürlü bir üründür.

Maya derken "yoğurt" mu kasdediyorsunuz, yoksa hazır maya mı?
Evet mayadan kastım "yoğurt". Açıkçası yoğurdu ben değil de eşim yapıyor. Bir fincanda mayayı karıştırıp süte ekliyor, ama sizin bahsettiğiniz yöntemle mi yapıyor bilmiyorum.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 15:49   #8
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Evet mayadan kastım "yoğurt". Açıkçası yoğurdu ben değil de eşim yapıyor. Bir fincanda mayayı karıştırıp süte ekliyor, ama sizin bahsettiğiniz yöntemle mi yapıyor bilmiyorum.
Fırınızın ısı koruması iyi bir fırın ise eşinize mayaladığı yoğurdu fırına koymasını önerin. Çok fazla örtmesine gerek yok. Ancak kabın altına mutlata ısı yalıtımı yapacak havlu vs. gibi bir şey koysun.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 15:53   #9
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster
Fırınızın ısı koruması iyi bir fırın ise eşinize mayaladığı yoğurdu fırına koymasını önerin. Çok fazla örtmesine gerek yok. Ancak kabın altına mutlata ısı yalıtımı yapacak havlu vs. gibi bir şey koysun.
Korumalı bir fırın. Yani örtmeden sadece kabın altına bir havlu koyup yoğurdun öyle oluşmasını bekleyeceğiz. Bu yöntem kış için de mi geçerlidir?

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025