![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
|
1 şişeyi ikiye bölüp yoğurt yapmaktansa tek seferde yapmanız daha iyi. Süt kısa ömürlü bir üründür. Yoğurt daha uzun dayanır. 1 şişeden zaten bir kap yoğurt anca çıkar. Yaptığınız yoğurt açık ortamda çok kalıyorsa ekşir. Dolapta ağzı kapalı durursa daha geç ekşir. Mayalandıktan sonra çok uzun süre bekletmeyin. Dolaba alın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
Alıntı:
Taze olması açısından şişeyi ikiye bölüyoruz. Yoğurdu şöyle yapıyoruz; Kaynattığımız sütü ılımaya bırakıyoruz daha sonra içerisine bir tatlı kaşığı kadar maya koyup örtüyoruz. 4 saat kadar mayalanan yoğurdu dolaba kaldırıyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şöyle örnek verecek olursam, kiloluk kavanozda mayaladığım yoğurda yarım tatlı kaşığı maya ancak ilâve ediyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
O zaman maya miktarında da olabilir. Ekşi olması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Evet olabilir, bir de yoğurt 3,5-4 saatin sonunda tuttuğunda biraz sıcak olabiliyor. Bu durumda sıcakken dolaba konursa çabuk ekşiyor. Yerinden kaldırmadan soğuması beklenecek. Buna dikkat etmek gerekir. Ayrıca çok sıcak havalarda mayalanan sütü çok fazla sarıp sarmamalı. Böyle havalarda ben hiç örtmüyorum. Tutmamazlık etmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
|
Alıntı:
Maya derken "yoğurt" mu kasdediyorsunuz, yoksa hazır maya mı? Ben evde bulunan yoğurdu maya olarak kullanıyorum. 1 tatlı kaşığı yeterli bunun için. Ancak doğrudan süte karıştırmayın. Az bir miktar sıcak sütle mayayı bir kap içinde karıştırıp ısısını dengeleyin, sonra süte karıştırın. Mayaladığınız süt çok soğuk olmasın. Hafif el yakacak kıvamda olmalı. Ekşirse de kabahat sizin değil, sütündür. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
Evet mayadan kastım "yoğurt". Açıkçası yoğurdu ben değil de eşim yapıyor. Bir fincanda mayayı karıştırıp süte ekliyor, ama sizin bahsettiğiniz yöntemle mi yapıyor bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
|
Fırınızın ısı koruması iyi bir fırın ise eşinize mayaladığı yoğurdu fırına koymasını önerin. Çok fazla örtmesine gerek yok. Ancak kabın altına mutlata ısı yalıtımı yapacak havlu vs. gibi bir şey koysun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
Korumalı bir fırın. Yani örtmeden sadece kabın altına bir havlu koyup yoğurdun öyle oluşmasını bekleyeceğiz. Bu yöntem kış için de mi geçerlidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası |
|
|