![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
|
Alıntı:
Maya derken "yoğurt" mu kasdediyorsunuz, yoksa hazır maya mı? Ben evde bulunan yoğurdu maya olarak kullanıyorum. 1 tatlı kaşığı yeterli bunun için. Ancak doğrudan süte karıştırmayın. Az bir miktar sıcak sütle mayayı bir kap içinde karıştırıp ısısını dengeleyin, sonra süte karıştırın. Mayaladığınız süt çok soğuk olmasın. Hafif el yakacak kıvamda olmalı. Ekşirse de kabahat sizin değil, sütündür. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
Evet mayadan kastım "yoğurt". Açıkçası yoğurdu ben değil de eşim yapıyor. Bir fincanda mayayı karıştırıp süte ekliyor, ama sizin bahsettiğiniz yöntemle mi yapıyor bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
|
Fırınızın ısı koruması iyi bir fırın ise eşinize mayaladığı yoğurdu fırına koymasını önerin. Çok fazla örtmesine gerek yok. Ancak kabın altına mutlata ısı yalıtımı yapacak havlu vs. gibi bir şey koysun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
Korumalı bir fırın. Yani örtmeden sadece kabın altına bir havlu koyup yoğurdun öyle oluşmasını bekleyeceğiz. Bu yöntem kış için de mi geçerlidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası |
|
|