agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-06-2013, 16:33   #10
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum. Eğer 7-8 aydan büyükse zaten her türlü gıdayı tüketebilir.

İnek sütünün de hiç sakıncası yok. Ancak bebek için doğrudan pastörize süt daha iyi seçenek. Kaynatma, hoplatmayla falan uğraşmazsınız.

Yoğurt ekşiyip tadı bozuluncaya veya küfleninceye kadar tüketilebilir. Çok dayanıklıdır. Kolay kolay bozulmaz. Yoğurttaki mayalar bakteriler için yaşam alanı bırakmaz. Yani yoğurttan kolay kolay zehirlenmez veya hastalık kapmazsınız. Ekşi yoğurt bile gerekirse yenebilir. Biraz gaz yapar ama zehirlemez.

Süzme yoğurdu iyi şartlarda 2-3 ay bile saklayabilirsiniz. Evde yaptığınız yoğurdu dolapta 10-15 gün rahatça saklayabilirsiniz.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025