![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
|
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum. Eğer 7-8 aydan büyükse zaten her türlü gıdayı tüketebilir. İnek sütünün de hiç sakıncası yok. Ancak bebek için doğrudan pastörize süt daha iyi seçenek. Kaynatma, hoplatmayla falan uğraşmazsınız. Yoğurt ekşiyip tadı bozuluncaya veya küfleninceye kadar tüketilebilir. Çok dayanıklıdır. Kolay kolay bozulmaz. Yoğurttaki mayalar bakteriler için yaşam alanı bırakmaz. Yani yoğurttan kolay kolay zehirlenmez veya hastalık kapmazsınız. ![]() ![]() Süzme yoğurdu iyi şartlarda 2-3 ay bile saklayabilirsiniz. Evde yaptığınız yoğurdu dolapta 10-15 gün rahatça saklayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
|
Allah bağışlasın. Önümüzdeki aydan sonra zaten sizinle sofrada her şeyi yiyebilir. Ayrıca çok steri büyüteceğiz diye uğraşmayın. Anne sütü alıyorsa pek çok hastalıktan doğal olarak korunur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
Teşekkür ederim. Maalesef anne sütü yeterli gelmediği için doğduğundan beri anne sütü + ek gıda verdik. Bu yüzden en azından katı gıdalara yeni geçtiğimiz için en azından yoğurt, meyve gibi takviye gıdaları düzgün alsın diyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası |
|
|