agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-09-2012, 10:35   #32
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Dün akşam tarhana biraz kurumuştu ama elle ufalanacak kadar değil. Bir gün daha beklememek için, yine tencere ağzına oturtabildiğim rendeyi kullandım, ince tarafından kolayca geçirdim, tekrar bez üzerine serdim, bugün de kurumaya devam ediyor.

Name:  IMAG1694.jpg
Views: 1211
Size:  40.2 KB


Bir çok arkadaşımız fena halde hasta, yatak döşek yatıyor. Biraz da çocuklara içirebilmek bunu ileri sürdüm ve akşama biraz pişirdim. İçinde kalan kabuklar pişince hiç rahatsız etmedi. Soğanı yağda kavurmadım, içine bütün olarak attım, pişerken de iki diş sarımsağı ezip incecik kıydım ve içine kattım.
Name:  IMAG1697.jpg
Views: 1050
Size:  25.5 KB

Sonuç: Herkes sevdi, kızım ve eşim ikinci tabağı istedi, sarımsağı sevmeyen oğlum yedi ama ikinnciye talip olmadı.

Tadı çok ekşi olmadı, hafif ve hoş bir ekşilik vardı. Bir iki gün daha ekşitilebilirmiş ama eşimin midesine dokunuyor, kalan kızılcıkları en fazla bir gün bekleteceğim. Pişirmeden önce içine zencefil atasım geldi ama unuttum, bir sonrakinde pişim sırasında koku ve tada göre karar vereceğim.

Not: Ben tarhana işini sevdim, işten eve gelince hazır yemek

limon, üzüm ve elve beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025