agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni164Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-09-2009, 15:14   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Halil Bey

pekmez anlatımınız çok güzel olmuş, çoğu kişi yararlanacaktır.

Pek çok yerde pekmez toprağı olmadığı için bu toprak olmadan pekmez yapılıyor
Sn.denizakvaryumu,

Pekmez toprağı kullanmadan yapılan pekmez biraz ekşımsi olur ve yerken boğazı
yakar. Aynı şekilde şırasıda.

Bu toprağı analiz ettirmeyi düşünüyorum.
Kireçli ve sodalı bir toprak gibi duruyor.

Her bölgede bulunur diye düşünüyorum. Beyaz volkanik tepelerde iki üç metre kazılarak bulunan ve çıkarılan bir toprak.

Buralarda ister kaynatılarak pekmez yapılsın ister gün balı şeklinde güneşe konsun mutlaka bu toprak kullanılır.

Saygılar

Ümit, mrduran ve porselen beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025