View Single Post
Eski 11-11-2009, 16:48   #20
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasarugur Mesajı Göster
Sn. Önen,
bu konuyu okurken aklıma geldi,çocukluğumda halam günbalı yaptığı zaman biraz ayırır , içine nişasta ,irmik gibi bir şeyler koyar kaynatır ondan pelte gibi koyu kıvamlı bir yiyecek elde ederdi,temiz bir bezin üzerine serer , baklava dilimi gibi keser ,kuruturdu ,adına da ege bölgesinde köfte derler,bütün bu güzellikler oldu geçti ben sadece seyretmişim ,çocuktum bu güzel yiyeceğin formülünü halamdan istemeyi düşünemedim ,kış günlerinde yanında ceviz veya çerezle pek güzel yenen bir yiyecektir.Hatırlattığınız için teşekkürler...
Sn. yaşaruğur,
sizin köfte ve bizim köhte dediğimiz bu tatlıyı yapmıştık şıradan, reçeller sayfasında anlatmıştık.

Güzel oldu da, araba lastiği gibi oldu. Bir ısırık almak için çene kemiğinin çok güçlü olması ve dişlerin kesinlikle takma olmaması gerekiyor. Soğuklarda ava giderken bir kaç tane cebime atarım, yerim. İnsanı ısıtıyor.

En son pekmez ve köhte nin son hallerinin resimlerini koyacaktım, unutmuşum, hatırladım sağol.

Saygılar


Düzenleyen Halil Önen : 12-11-2009 saat 08:26
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön