agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-10-2009, 12:29   #11
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili nevsune'nin aşağıda verdiği tarifi denedim.
Alıntı:
Haşlanan veya buharlı pişiricide (hani şu tencerelerin içinde kullanılan delikli nesne) 25-30 dakika kadar pişirilen kuru domatesler yumuşayarak açılıyorlar. Bir kasede zeytinyağı, isteğinize göre limon, sirke veya nar ekşisi (ben nar ekşisini seviyorum), sarımsak, istediğiniz ve sevdiğiniz her türlü baharat karışımı, acı seviyorsanız kuruttuğunuz bir acı biber veya tane karabiber ve tencerenin dibindeki sudan bir-iki kaşık alarak iyice birbirine hallediyorsunuz. Yumuşamış domateslerin üstüne bu karışımı dökerek ağzı kapalı saklama kaplarında 2 hafta rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ufak bir ilave yaparak tarife iri dövülmüş ceviz ekledim. Çok lezzetli oldu. Tavsiye ederim.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025